Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
31 Mart 2011 Perşembe - 08:56

Vatandaş toplu taşımacılara tepkili

Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği’nin Kardelen Kart’la ‘aktarmalı’ yolculuk uygulamasına son vermek için başlattığı girişim, vatandaşlardan büyük tepki topladı.

Vatandaş toplu taşımacılara tepkili

– Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği’nin Kardelen Kart’la ‘aktarmalı’ yolculuk uygulamasına son vermek için başlattığı girişim, vatandaşlardan büyük tepki topladı. Sokaktaki vatandaş, UKOME’ye resmi başvuruda bulunarak uygulamanın iptalini isteyen dernek yönetiminin, Erzurum halkına haksızlık ettiğini düşünüyor.
40 dakika içerisindeki ikinci yolculuğu bedavaya getiren Kardelen Kart, şehir içi ulaşım hizmetlerinde yeni bir tartışmayı başlattı. Özel Halk Otobüsleri Derneği’nin, bedava yolculuk uygulamasının iptali için Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’ne yaptığı başvuru, kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerinin zaten birbirine yakın mesafelerde verildiğine dikkat çekerek, bir süre önce ulaşım ücretlerine zam yaptıran dernek yönetiminin, kazancına kazanç eklemek amacıyla şimdi de ‘aktarmalı’ yolculuğa gözünü diktiğini düşünüyor. Erzurum şartlarında 1,50 liradan yolcu taşımacılığı yapıyor olmanın bile halk otobüsü işletmecileri için lüks olduğunu vurgulayan sokaktaki vatandaş, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) üyelerin uyarmayı da ihmal etmedi. Vatandaşlar, UKOME’nin onayına sunulan teklife olumlu yanıt verilmesi halinde Erzurum halkına büyük haksızlık yapılacağını dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in bu duruma bir an önce müdahale etmesi çağrısında bulundular.
Halk Otobüsleri Derneği’nin Kardelen Kart’la ‘aktarmalı’ yolculuk uygulamasına son vermek istemesiyle ilgili olarak sokaktaki vatandaşın dile getirdiği görüşler ise, şöyle:
MEHMET CEYLAN: HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR
“Halk Otobüsleri Derneği’nin bu talebinin, üzerinde hiç düşünülmeden geri çevrilmesi gerekiyor. 5 dakikalık mesafeye bile 1,50 liradan yolcu taşıyan otobüsler, ulaşım hizmeti vermeyi zaten beceremiyorlar. Ben Kardelen Kart kullanıyorum, uygulamadan da çok memnunum. Madem otobüsçüler böyle bir talepte bulunuyorlar, o zaman her bölgeye aynı ücret üzerinden yolcu taşımaktan vazgeçsinler, mesafeye göre ücret alsınlar. Sanayi semtinden otobüse binip Kongre Caddesi’ne giden de aynı parayı ödüyor, Yıldızkent’e giden de aynı parayı ödüyor. Zaten bolca para kazanıyorlar, Kardelen Kart’la uğraşmaktan vazgeçsinler.”
ERKAN DURAK: BİR AY ÖNCE ALDIKLARI ZAM YETMEDİ Mİ?
“Erzurum’da şehir içi yolcu taşımacılığı niye böyle kendi haline bırakılıyor, hiç anlamıyoruz. Daha bir ay önce taşıma ücretlerine zam yapıldı. Aldıkları zam galiba yetmemiş olmalı ki, şimdi de Kardelen Kart uygulamasına sardılar. Böyle bir istek zulümdür. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, otobüs işletmecilerinin bu talebini derhal geri çevirmeli ve halkın perişan edilmesine göz yummamalıdır. UKOME üyelerine de sesleniyorum. Nam kararı alarak zaten bizlerin sırtına yük vurdular, hiç olmazsa bu komediye geçit vermesinler.”
OSMAN BOYACI: BELEDİYENİN HALKI DÜŞÜNMESİ LAZIM…
“Halk Otobüsleri Derneği bu işi iyice abartmaya başladı. Verdikleri hizmetin zaten işe yarar bir yanı yok. Her sabah balık istifi gibi işe gidiyoruz. Hizmet yok, kalite yok. Ama iş paraya gelince, herkesten çok onlar koşuyor. Kardelen Kart kullanan yolculara otobüs şoförleri zaten düşman gibi bakıyor. Bu uygulamayı bir türlü benimsemediler. Cihazlarını bilerek kapatıp, ‘bozuk’ diyerek, yolculardan para alanlar bile var. Şimdi de, 40 dakika içindeki ikinci yolculuğun bedavaya gelmesine karşı çıkmaya başladılar. Belediyemiz halkı gerçekten düşünüyorsa, bu uygulamanın devamını sağlamalı ve halk otobüslerinin zulmünden bizi kurtarmalıdır.”
M. FATİH KENCİK: UYGULAMA KALKARSA ÖĞRENCİ PERİŞAN OLUR
“Halk otobüslerini işleten derneğin yöneticileri Kardelen Kart’ı bıraksınlar da, kendilerine biraz çekidüzen versinler. Büyükşehirde mi yaşıyoruz, köyde mi yaşıyoruz, belli değil. Ben üniversite öğrencisiyim, günde birkaç kez aktarmalı olarak otobüse binmem gerekiyor. Bu uygulamanın kaldırılması halinde en fazla öğrenciler olarak bizler mağdur olacağız. Otobüsçüler aldıkları parayı bile hak etmezken, bu uygulamaya nasıl tepki gösteriyorlar, anlamıyoruz. Öğrenciler adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum. Bu uygulama kalkarsa, özellikle öğrenciler olarak perişan olacağız. Buna izin verilmemeli”
 

 
Turizmde yeni konsept
 
ERVAK'tan siyasetçi tarifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizmde yeni konsept
Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı(KUDAKA), Erzurum- Erzincan ve Bayburt'un ...
Kadınlara cuma fırsatı
Erzurum Müftülüğü, kadınların da Cuma namazına gitmelerini teşvik etmek ...
Çifte Minareler 3 yıl kapanacak
Erzurum’un sembolü haline gelen Çifte Minareli Medrese’nin çini ve taş ...
 
Çaresiz hasta yardım bekliyor
Yaklaşık 1 aydır Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Boğaz ...
Taşkesenlioğlu'ndan uyarı
Erzurum'un tanınmış Kürt kökenli Taşkesenli ailesine mensup Fahrettin ...
Ulaşımda yeni sinerji
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şükrüpaşa Semt Garajı, önümüzdeki ...
 
Polat destek turunda
Milliyetçi Harekat Partisi’nden (MHP) Erzurum Milletvekili aday adayı ...
Bu destanın benzeri yok..!
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. ...
EDT, Özgürlüğün Bedeli’ni sahneliyor
Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda (EDT), Emmanuel Robles'in yazdığı Yunus Emre ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri