Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
22 Aralık 2010 Çarşamba - 07:44

Veterinerlik marka olma yolunda

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi EAEVE üyesi oldu. Avusturya’nın Viyana kentinde yapılan Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği’nin 23. Genel Kurul toplantısında, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin “The European Association of Establishments for Veterinary Education” üyeliğine kabul edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Veterinerlik marka olma yolunda

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi EAEVE üyesi oldu. Avusturya’nın Viyana kentinde yapılan Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği’nin 23. Genel Kurul toplantısında, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin “The European Association of Establishments for Veterinary Education” üyeliğine kabul edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Atasever, “Üniversitemiz Veteriner Fakültesi’nin tanıtım sunumu sonrası yapılan oylamada, EAEVE’ye üyesi olarak kabul edik.” dedi.
EAEVE üyeliği dolayısıyla Veteriner Fakültesi’ne akreditasyon yolunun açıldığını söyleyen Dekan Atasever, bunun için önümüzdeki 5 yıl boyunca çeşitli hazırlık çalışmaları yapacaklarını belirtti. Atasever, “Akreditasyon aşaması öncesinde yerine getirmemiz gereken bir dizi sorumluluk olacak. Hedefimiz 5 yıl içinde fakültemiz binalarının tamamlanması, altyapı eksikliklerinin giderilmesi, kadro eksiği olan anabilim dallarında yeterli elaman istihdam edilmesi şeklinde olacak. Modern kalifiye veteriner hekim yetiştirmek ve akreditasyon için gerekli şartları sağlayarak uluslararası düzeyde tanınan bir fakülte olmak, önümüzdeki 5 yıllık süreçte ulaşmayı hedeflediğimiz nokta olacak.” diye konuştu.
Değerlendirme kriterlerini EAEVE ve Avrupa Veteriner Federasyonu’nun ortaklaşa belirlediğini kaydeden Atasever, akreditasyon değerlendirmesinin AB ülkelerindeki Veteriner Fakülteleri için zorunlu, AB’ye üye olmayan ülkelerdeki fakülteler için de, isteğe bağlı olduğunu dile getirdi. “AKREDİTASYON AMAÇ DEĞİL, İSÜREKLİ GELİŞİM İÇİN BİR ARAÇ OLACAK”
EAEVE değerlendirme ziyaretlerinin başlamasıyla birlikte veteriner hekim yetiştiren Veteriner Fakültesi’nin mevcut durumunun inceleneceğini kaydeden Atasever, “Fakültemizin amacı akreditasyon sürecinden en iyi sonucu almak, sürekli gelişme ve iyileşme ilkesi ile Türkiye ve Avrupa’da adından söz ettiren bir fakülte olmaktır. Fakültemiz için akreditasyon amaç değil sürekli gelişme için araç olacaktır. Başlangıçta, kalite standartlarına göre fakültemizin gözden geçirilmesi ve eksikliklerinin belirlenmesi ve kurumun belirlenen standartları yerine getirdiğinin belirlenmesi için ziyaretler gerçekleştirilecektir. Sonuçta standartların oluşmasıyla, Veteriner Fakültemiz alt yapı, öğretim üyesi, teknik eleman eksikleri tamamlanmış, eğitim kalitesi yüksek, Avrupa ile aynı standartlarda veteriner hekim yetiştiren yüksek eğitim kurumu olacaktır.” diye konuştu.
ATASEVER: FAKÜLTEMİZİN GELİŞİME AÇIK BİR POZİSYONU BULUNUYOR…
Veteriner Fakültesi’nin, devam eden 2 yeni inşaatıyla gelişime açık bir pozisyonda olduğuna dikkati çeken Atasever, “Öğrencilerin son sınıfta gruplara ayrılarak hayvan türlerine göre eğitim alması, kredili sistem uygulamasının öğrenciye daha fazla ders seçme şansı vermesi, öğrencilerin uygulamalara taşınması, çeşitli aktivitelere katılımı ve bu konuda destek verilmesi, fakültenin uygulama çiftliğinin olması, birçok hayvan türünü içermesi ve etkin şeklide eğitim amaçlı olarak kullanılması, öğrencilerin, uygulamalar için Fakültemizin yakınında bulunan Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve özel çiftliklerden de yararlanabilmesi, EAEVE’nin talepleri doğrultusunda eğitim planlarındaki pratik ve klinik uygulama saatleri artırılmış, müfredatın Avrupa standartlarında olması sağlanmıştır. Müfredata hayvan refahı, AB kapsamındaki veteriner hekim mevzuatı, domuz yetiştiriciliği ve sağlığı gibi konuların eklenmiş olması, yeni yapılacak binada gıda işletmeleri birimlerinin varlığı ve uygun standartlarda inşa edilecek olması, acil hizmetleri verebilecek birimin planda yer alması, anatomi uygulama laboratuarlarının Avrupa standartlarında planlanmış olması, yeni yapılan kliniklerde tür bazında hizmet verilecek şekilde düzenlenmiştir.” şeklinde konuştu.
 

 
Emniyet'ten 2011 açılımı
 
2011'e hanımeli değecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum O'nu unutmayacak
Atatürk Üniversitesi’nde tam 40 yılını geride bırakan Prof. Dr. M. Sıtkı ...
Esnaftan Yaylalı'ya çağrı..
Erzurum esnafı, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin şehirden bağımsız bir ...
Alkır'ın hayatı eserleştirildi
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. ...
 
Yaylalı ETÜ'nün ufkunu açıkladı
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın ...
İlk adım Koçak'tan..
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi ...
A.Ü. yabancıların ilgi odağı
Atatürk Üniversitesi’ne yabancı uyruklu öğrenciler tarafından gösterilen ...
 
Bayındırlık'ta eğitim seferberliği
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nce ...
Erzurum gururlandı
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durkaya Ören, Üniversitelerarası ...
Öztürk'ten başarılı öğrencilere ödül
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri