Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
25 Nisan 2011 Pazartesi - 08:49

Yabancı öğrenciler harç indirimi istiyor

Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, harçların yüksek oluşundan yakınıyor, sınavların sözlü yapılmasını istiyor.

Yabancı öğrenciler harç indirimi istiyor

Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, harçların yüksek oluşundan yakınıyor, sınavların sözlü yapılmasını istiyor.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde (KKEF) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin sorunları masaya yatırıldı. Fakülte konferans salonunda bir araya gelen yabancı uyruklu öğrenciler, karşılaştıkları zorlukları ve yaşadıkları sorunları fakülte yönetimine ilettiler. KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melik Bülbül, Orta Doğu ve Orta Asya ve Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Akkuş’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda sorunlarını dile getiren yabancı uyruklu öğrenciler, en çok da, üniversite harçlarının yüksek oluşundan dert yandılar.
DEKAN YILDIRIM ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ
Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, yabancı uyruklu her bir öğrenciye üniversitenin zenginliği gözüyle baktıklarını söyledi. Yabancı uyruklu öğrencilerin istedikleri ortam ve şartlarda öğrenim görmeleri için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Dekan Yıldırım, öğrenciler ve fakülte yönetiminin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının, söz konusu çalışmaların bir parçası olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin bu toplantıda dile getireceği sorunların bir rapor halinde üniversite yönetimine sunulacağını ve gerekenlerin yapılması noktasında bir strateji belirleneceğini anlatan Yıldırım, bu bakımdan önem ve öncelik değerine bakılmadan, karşılaşılan tüm sıkıntıların dile getirilmesini istedi.
ÖĞRENCİLER SORUNLARINI AKTARDI
Orta Asya ve Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Akkuş’un da bir konuşma yaptığı toplantıda daha sonra öğrencilere söz verildi. Yaklaşık 50 yabancı uyruklu öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, üniversite harçlarının yüksekliği ve sınav sorunu damgasını vurdu. Üniversite harçlarının yüksek olmasından yakınan öğrenciler, Atatürk Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğrencilere has bir ayrıcalık sergilemesi çağrısında bulundular. Bunun dışında yabancı uyruklu öğrencilerin yazılı olarak değil de, sözlü biçiminde imtihan edilmesini isteyen öğrenciler, başlıca sorunlarının bu iki maddeden oluştuğuna işaret ederek, fakülte ve üniversite yönetiminden destek talebinde bulundular. Yabancı uyruklu birçok öğrencinin, ekonomik nedenlerden dolayı sıkıntı çektiğini kaydeden öğrenciler, bu sorunların çözümü noktasında atılacak adımların, bölgedeki birçok ülkeden Erzurum’a çok daha fazla öğrencinin gelmesine neden olacağını ifade ettiler.
Tek tek söz alarak karşılaştıkları zorlukların dile getirildiği toplantının ardından öğrenciler, fakülte yöneticileriyle düzenlenen kokteylde de sohbet etmeyi sürdürdüler.
 

 
İstinat duvarı yağmura direnemedi
 
Ozanlardan sitem var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkülerle duygu seli
Erzurum'da düzenlenen 'Okul Koroları Yarışıyor'un finalinde üçüncü olan ...
Akdağ'dan ETÜ müjdesi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Teknik Üniversitesi’ne 2011- 2012 öğrenim ...
Bakanlık anketinden çarpıcı sonuç
Bir yıl içinde ortalama okunan en fazla kitap adedine bakıldığında 12-13 ...
 
GSF'den uluslararası açılım
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), uluslararası sanat ...
Kamusen'den protesto
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı çeşitli sendikaların katılımıyla Erzurum'da Yükseköğretime ...
Öztürk'ten öğrencilere övgü
2010 – 2011 Eğitim Öğretim yılı 6. ilköğretim öğrencilerine yönelik Matematik ...
 
Hipnozla sınav korkusunu yendiler
Erzurum Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu'nca düzenlenen seminerde ...
Bölge proje finali tamamlandı
Erzurum'da ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen 'Bu Benim Eserim' ...
Eğitime SODES dopingi
Aşkale’de maddi durumu iyi olmayan 230 öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri