Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 12:58

Yatırımcılar için yeni fırsat

Doğu Anadolu’ya yatırımcı çekmek için geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Anadolu’nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması’nın ikincisini yapmaya hazırlandıklarını belirten Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, bu tip toplantıların sürekli olması halinde yeni yatırımcıların bölgeye daha fazla geleceğini belirtti.

Yatırımcılar için yeni fırsat

15 - 17 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilen Anadolu’nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması - 2 (AZUTİB-2) toplantısı öncesi bir basın toplantısı yapan KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, 3 gün sürecek toplantının KUDAKA, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Türk Hava Yolları’nın işbirliğiyle gerçekleştirileceğini söyledi.
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen AZUTİB – 1’e katılan işadamlarının TUSKON tarafından belirlendiğini, bundan dolayı da fazla bir verim alınamadığını ifade eden KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Altan, bu yılki toplantı için farklı bir değerlendime yöntemi uygulandığını kaydetti. Erzurum’a gelecek 17 ülkeden 63 işadamı için 40 proje hazırlandığını anımsatan Dr. Altan, 2011 Kış Oyunları’yla bölgenin parlayan yıldızı olan kentin, yeni yatırımlarla daha da büyüyeceğini dile getirdi. Toplantıya katılacak en kalabalık grup olan İranlılar’la resmi protokoller imzalanacağını vurgulayan Dr. Altan, doğudaki komşu ülkelerle artırılacak ekonomik ilişkilerin bölgenin kalkınmasına da olumlu katkı yapacağını aktardı.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB) toplantılarının ikincisini, 15-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek.
Altan, AZUTİB'e, İstanbul başta olmak üzere ülke genelinden 200 yerli iş adamının katılacağına işaret etti. Programın, Palan Otel'de gerçekleştirileceğini belirten Altan, bölge yatırımcılarından toplantıya hazırlıklı gelmelerini istedi.
Yerli ve yabancı yatırımcıların Erzurum, Erzincan ve Bayburt'taki yatırım alanlarını yerinde inceleyeceklerine işaret eden Dr. Altan, "Bu yıl daha profesyonel bir yaklaşımla yerli ve yabancı konuklarımıza yatırım alanlarını tanıtıp, iş adamlarının ikili görüşmeler yapmasını sağlayacağız. " dedi.
AĞIRLIK İRAN'IN
Erzurum'a gelecek iş adamları yanında, 4 ülkeden 42 resmi katılımcının da davet edildiğini ifade eden KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, 32 kişilik ekiple İran'ın en kalabalık katılımcı grubunu oluşturduğunu anlattı. Altan; AZUTİB'e Nahçıvan, Pakistan, Umman, Kırgızistan, Suriye, Özbekistan, İran, Kazakistan, Gürcistan, Makedonya, Tacikistan, Ukrayna, Kosova ve Sudanlı iş adamlarının katılacağını belirtti. Özellikle, İran heyetinin kalabalık olmasında son zamanlarda Erzurum ve Tebriz şehirleri arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerdeki gelişmenin etkili olduğuna değinen Dr. Altan, "Erzurum ve Tebriz'in kardeş şehir olması İran'la ticari ilişkilerimize olumlu yansıdı. Erzurum'da İranlı iş adamları için ticari irtibat komitesi kurulucak. Valilerin katılımıyla koordinasyon toplantıları gerçekleştirilecek. " dedi.
"YERLİ İŞADAMLARI RANDEVU ALSIN"
Üç gün boyunca sürecek olan, AZUTİB'e katılacak bölgedeki iş adamlarının ve konuk iş adamlarıyla ikili görüşmeler öncesinde randevu alarak, yatırım görüşmelerinde bulunabileceklerine de dikkat çeken Dr. Altan, şöyle dedi: "Resmi web sitemiz azutib. org. tr üzerinden iş adamlarımız ilgilendikleri ülke ve firmalarla ilgili randevu talebinde bulunabilirler. Bu amaçla 53 tane Rusça, İngilizce, Arapça ve Farsça mütercim aldık. Amacımız, iş adamlarımızın bu toplantıyı değerlendirmesi, karlı ortaklıklar ve güçlü ortaklıklar kurup dünyaya açılmalarıdır. "

 
Hava ulaşımında çekim merkeziyiz..
 
Taekwondoda yüzümüz güldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımda organik örgütlenme
Organik tarımın popüler olmaya başladığı Erzurum’da, organik gıda üreticilerine ...
Tayinler nakliyecilerin yüzünü güldürdü
Yaz tatiliyle birlikte kamuda başlayan atama ve tayin canlılığı, nakliyecilerin ...
Tarıma BTC desteği
Atatürk Üniversitesi BTC işbirliğinde uygulanan Erzurum Sürdürülebilir ...
 
Aydın tüketicileri uyardı
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Aydın, tüketici şikayetleriyle ilgili olarak ...
Ticarette 61. hükümet canlılığı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Erzurum Bölge ...
Doğu’da ilk Mikrokredi uygulaması
Kars Valisi Ahmet Kara, Mikro Kredi yönetmeliğini hayata geçirilmesiyle ...
 
TOKİ yatırımları devam ediyor
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından son 7 yılda Erzurum ...
Erzurum yatırım bilançosu açıklandı
Erzurum'da "2011 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" Vali ...
Erzurum'un TÜFE’si yüksek çıktı
Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran ayında Tüketici Fiyatları Endeksinin ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri