Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
15 Ağustos 2012 Çarşamba - 08:29

Yavilioğlu müjde verdi

AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ile bölge milletvekillerinin gayretleri sonucunda, kuraklıktan etkilenen çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları 1 yıl ertelendi.

Yavilioğlu müjde verdi

Kuraklık dolayısıyla ekili arazileri zarara uğrayan bölge çiftçisinin sorunlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e ileten Yavilioğlu’na bölge milletvekilleri de eşlik etti.
Dr. Yavilioğlu, AK Parti’nin Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız ile birlikte Doğu Anadolu Bölgesi’nin tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e rapor halinde sundu. Bakan Eker’den, bölge çiftçi ve besicisinin sorunlarına çözüm için destek isteyen milletvekilleri, özellikle ithal et ve kurbanlık fiyatlarına sınırlama getirilmesi, ucuz yem ile tarım kredi kooperatiflerine olan borçların faizsiz olarak ertelenmesi talebinde bulundu. Bakan Eker, milletvekillerinin ilettiği sorunlarla ilgili çalıştıklarını ifade etti. Bakan Eker ayrıca, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 100 bin ton arpanın uygun fiyata çiftçilere yem olarak satılacağını ve kaba yem ithalatının kolaylaştırılacağını dile getirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, besiciliği teşvik için Et ve Balık Kurumu’ndan etin kilogram başına 14,30 liradan satın alındığını, bu fiyatın da hayvancılık sektörünü canlandırdığını anlattı.
BORÇ AFFI GELDİ
Kuraklıktan dolayı çiftçilerin borçlarının ertelenip ertelenmeyeceği yönündeki soruları cevaplandıran Eker, “Kuraklıktan etkilenen çiftçiler için bir af hazırlandı. Şuanda Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunulmuş durumdadır. 1 yıllık bir erteleme söz konusu. Çünkü kuraklık bu sene Doğu Anadolu illeriyle Orta Anadolu'da etkili oldu. Belirli zamanlarda yağış olursa bize çok büyük bir faydası olmaz.Nisan ayı bitkilerin büyüdüğü ve kardeşlenme yaptığı dönemdir. O dönem yağmur yağmazsa o bitki sap üzerinde büyür ve bunun yem bitkileri üzerinde olumsuz etkileri olur. Özellikle bu bölgede kuraklıktan zarar gören çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı hazırlandı ve imzaya açıldı.Çok kısa bir süre içerisinde açıklanacak.Yüzde 5 civarında faiz uygulanacak. Bu aftan kuraklıktan etkilenen iller faydalanacak."
“GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU”
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yaviloğlu, sunulan raporla bölge çiftçisinin tüm sorunlarının ifade edildiğini söyledi. Bölge çiftçisi üzerinde önemli bir yükün kalktığını dile getiren Dr. Yavilioğlu, “Kuraklıktan etkilenen çiftçimize çare olduk. Sıkıntılar bizlere yansıdıkça çözüm yollarını aramaya koyulduk. Bölge milletvekillerimizle birlikte bir rapor hazırlayıp yetkili mercilere ilettik. Sonuç olarak çiftçimizin borçları bir yıl ertelendi.Güzel bir çalışma sonucunda bölge çiftçisi rahat bir nefes aldı” diye konuştu.

 
RAM iftarı ilgi buldu
 
At arabaları tarihe karışıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuk hayallerine yatırım
Palandöken Belediyesi , ''Hayallerimdeki Oyun Park '' projesi kapsamında ...
Cağ kebabı, den çorbası, çaşır ...
ATO tarafından hazırlanan lezzet haritasına göre Erzurum’un seçilmiş bazı ...
18 kilo esrar yakalandı
Erzurum’da gerçekleştirilen operasyonda 18 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.
 
Erzurum övgüleri topladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’umuz, 2011 ...
5 otodan 167 bin paket sigara çıktı
Erzincan Polisi'nin geçtiğimiz hafta sonunda yaptığı yol uygulamasında ...
Allah korudu
Erzurum’un Pasinler ilçesi girişinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
 
Oltu'da yürek dağlayan dram
Erzurum'un Oltu ilçesinde 15 yıl önce kocasının ölümünün ardından her ...
Kandiliniz mübarek olsun
Kadir Gecesi vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Diyanet İşleri Başkanı ...
Vali Altınok göreve başladı
Valiler kararnamesi ile Aksaray Valiliği görevine atanan Erzurum İl Özel ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri