Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
3 Ocak 2011 Pazartesi - 07:51

Yine göç mü ?...

Türkiye İstatistik Kurumu, 2010 yılına ait nüfus sayım sonuçlarını, önümüzdeki günlerde açıklayacak. Ocak ayının ikinci haftasında açıklanması beklenen nüfus sayımı sonuçları, Erzurum’da merakla bekleniyor.

Yine göç mü ?...

Türkiye İstatistik Kurumu, 2010 yılına ait nüfus sayım sonuçlarını, önümüzdeki günlerde açıklayacak. Ocak ayının ikinci haftasında açıklanması beklenen nüfus sayımı sonuçları, Erzurum’da merakla bekleniyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) üzerinden yapılan nüfus sayımı çerçevesinde, 2008 yılına ait Erzurum nüfusunu 774 bin 967 olarak açıklayan TÜİK, 2009 yılı nüfusunun ise, 774 bin 207 kişi olduğunu belirlemişti. 2007 ile 2009 yılları arasında eksilen nüfusun 10 bin kişiyi aştığı saptanırken, Erzurum’da sayım sonuçları yüzünden bazı belediyeler de kapatılmıştı. 
Türkiye genelinde eşzamanlı olarak yapılacak açıklamanın ardından, hem illerin, hem de Türkiye’nin 2010 yılı nüfusunun güncellenmiş olacağını kaydeden yetkililer, 2011 yılında yapılması tasarlanan kapsamlı nüfus sayımını da hatırlatarak, “2011’de yapılacak olan nüfus sayımı, sayesinde kapsamı itibariyle çok önemli bilgiler elde etmiş olacağız.” dediler.  
Öte yandan son 10 yıl içerisinde yapılan nüfus sayımlarının sonuçları itibariyle, Erzurum’da devamlı gerileme gözlendi. Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) tarafından 2000 yılında yapılan genel nüfus sayımı sonuçlarına göre, merkez nüfusu 560 bin 551 olan Erzurum’un, toplamda 937 bin 389 kişilik bir nüfusu barındırdığı tespit edildi. 2000 yılından 2009 yılına kadar geçen süre zarfında, merkez nüfusundaki ciddi azalma dikkatlerden kaçmazken, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) kapsamında gerçekleştirilen 2009 yılı sayımlarına göre, ilin toplam nüfusu 774 bin 207’ye geriledi.
Bu arada 2000 yılından 2007 yılına kadar geçen süre zarfında, Erzurum şehir merkezindeki nüfus hareketleri de ilginç bir grafik çizdi. 2000 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) tarafından yapılan nüfus sayımında 565 bin 516 kişi olarak tespit edilen ilçe merkezlerinin toplamı, 2007 yılında 485 bin 563’e gerilirken, bu nüfus, 2008 yılı sayım sonuçlarına göre ise, 485 bin 107’ye düştü. Erzurum’un merkez ilçelerinin nüfus toplamının yükselişe geçtiği yıl ise, 2009 oldu. 2008 yılında 485 bin 107 olarak tespit edilen ilçe merkezlerinin toplam nüfusu, 2009 yılı nüfus sayım sonuçlarına göre, 491 bin 38 kişiye yükseldi.
Uzmanlar ise, özellikle Erzurum’un merkez ilçelerindeki yükselişin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği görüşünü savunuyorlar. 
 

 
Alıştık artık...
 
Malkoç'tan tarım tepkisi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erzurumlu Misafir 4 Ocak 2011 Salı 10:26

Son 7-8 yılda göç inanılmaz artmış Erzurumdan demek ki, ve bunun sorumlularını yürekten tebrik etmek lazım nasıl başardılar , göz boyayarak yatırım yapmış gibi görünen ve milleti oyalayanlara en büyük cevap seçimlerde verilir ancak korku ve baskı üzerine bir sistem kurulduğundan dolayı bundan hiç ümidim yok oyları katlanarak artacaktır diye düşünüyorum.Allah bu milletin yardımcısı olsun.

Yorumu oyla      0      0  
Halil İbrahim AYDIN 3 Ocak 2011 Pazartesi 12:04

Erzurum bu kafayla devam ederse Erzurumun geleceyi karanlıktır. Yazık oluyor ERZURUM ma ne diyelim Erzurumluya ALLAH gafletten uyandırsın. Erzurumu bu duruma düşürenlerden Haziranda hesap sormasa sen gör ondansonraki yandım keten helvasını

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Büyükelçileri ağırlayacak
"Vizyoner Diplomasi: Türkiye'nin Perspektifinden Küresel ve Bölgesel Düzen" ...
Büyükelçi'den Erzurum'a övgü
Suriye’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Nidal Kabalan tatil için geldiği Erzurum’da ...
İtalyan sanatçıdan Erzurum'a armağan
İtalyan heykeltıraş Luca Marovino, geçtiğimiz aylarda düzenlenen 2. Heykel ...
 
Önce dua, sonra şükür
Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının başlamasına çok az ...
Erzurum'un iki yüzü..
Palandöken’de yerli ve yabancı turistler yeni yıla eğlenceyle girdiler. ...
Hayırlı Yıllar Erzurum...
Vali Öztürk, “Şahsım ve vatandaş memnuniyetini kendine şiar edinmiş olan ...
 
SAĞLIK BAKANI SABOTE Mİ EDİLİYOR?
15 Ekim’de Bölge Eğitim Hastanesinin yaptığı, “Hastane Laboratuvar Hizmet ...
Öztürk acılı aileyi sevindirdi
Erzurum'da birikmiş borçları yüzünden intihar eden Nevzat Bingöl'ün ortada ...
Tarihimizi koruyamadık..!
Erzurum’un birçok semti ve sokağı, 1918 yılında yaşanan Ermeni mezaliminin ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri