Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
13 Ağustos 2010 Cuma - 03:34

Yol-İş geri döndü

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok’un verdiği ikramiye müjdesinin, eylemci çalışanlar üzerindeki etkisi merak edilirken, beklenen açıklama Yol-İş Sendikası’ndan geldi.

Yol-İş geri döndü

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok’un verdiği ikramiye müjdesinin, eylemci çalışanlar üzerindeki etkisi merak edilirken, beklenen açıklama Yol-İş Sendikası’ndan geldi. Sendikanın 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, “İkramiyeler ödeneceği için açtığımız davalardan vazgeçeceğimizi sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz sadece Başbakan’ın Erzurum’a geleceği gün pankart ve döviz açmaktan vazgeçtik.” dedi.

İl Özel İdaresi’nden ikramiye alacaklısı olan işçiler, Başbakan Erdoğan’ı pankart ve dövizlerle karşılama eyleminden vazgeçtiklerini açıkladılar. İşçiler adına bir açıklama yapan Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, ikramiye alacağı bulunan çalışanların; haklarının ödenmemesi gerekçesiyle bir süre önce İl Özel İdaresi’ne dava açtıklarına işaret ederek, bununla birlikte 13 Ağustos gününe özel olarak ayrıca bir de eylem planı hazırlamış olduklarını hatırlattı. Daşkaya, “Sayın Başbakan’ın Erzurum’a geleceği 13 Ağustos Cuma günü, geçeceği güzergah üzerinde tüm işçilerimiz pankart açacak ve bu durum protesto edilecekti. Fakat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden dün yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı’ndan kaynak temin edildiği ve ikramiyelerin ödeneceği beyan edildi. Biz de bunun üzerine, 13 Ağustos Cuma günü, Sayın Başbakan’ı pankart ve dövizlerle karşılama eylemimizden vazgeçtik.” diye konuştu.

 

 

 

//“İKRAMİYELER ÖDENİYOR DİYE, DAVALARDAN VAZGEÇECEĞİMİZİ ZANNETMESİNLER”

 

Sendika olarak hazırladıkları eylem planının, sadece pankart ve dövizlerle ilgili bölümünden vazgeçtiklerini dile getiren Başkan Kıyas Daşkaya, “İkramiyeler ödenecek diye açtığımız davalardan vazgeçmeyeceğiz. Daha önce de belirtmiştik. Davayı sadece ikramiyelerimizin ödenmemesine yönelik olarak açmamıştık. Davalardan birisi, ödenmeyen ikramiyelere, geciktirildiği zaman dilimi kadar yasal faiz işletilmesi; bir diğeri de, ikramiyelerin geciktirilmesi yüzünden devletin zarara uğratılmasında emeği geçenlerin cezalandırılması yönündeydi. Bu davalar aynen devam edecek. Mahkemenin, çalışanlara ödenmesine hükmedeceği yasal faizin beş kuruşu bile cebimize girmeyecek. Bu parayı, Erzurum’da engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak hizmet veren sivil toplum kuruluşlarına bağışlayacağız. Biz, ikramiyelerin neden geciktirildiğini merak ediyoruz ve bunun altında yatan nedenlerin açığa çıkarılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

Başkan Daşkaya, hiç kimsenin Yol-İş Sendikası’nı ve mensubu olan çalışanları hafife alamayacağını vurgulayarak, “Birileri işçilerin alın terinden bahsediyor, fakat bu terin karşılığı olan alacaklar nedense geciktiriliyor. İşte biz mahkemede bunun cevabını isteyeceğiz.” dedi. 

 
SGK ceza yağdırdı
 
20 yılın parası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK ceza yağdırdı
Özel Halk Otobüsleri ve minibüslerde çalışan bazı şoförler, sigortasız ...
Ramazan davulcusu kadınlar şaşırttı
Kadınlar davulu aldılar ellerine, “Haydi komşular kalkın sahura” diye ...
2 Ailenin ocağına ateş düştü. Ölen işçilerden geriye 4 yetim çocuk kalırken, ...
 
Dehşet saçtı
Dün şehir içi ulaşımda kullanılan otobüsün freni patladı. Park halindeki ...
Sabah sürprizi memnun etmedi
Yakutiye ilçe sınırlarındaki Taşmağazalar Çarşısı, kamuoyunun gündemini ...
Antıt'a Saldırı
Erzurum'daki Atatürk Anıtı'na saldırı gerçekleşti. Atatürk Anıtı'nın duvarında ...
 
EGC kurumsallaşıyor
Kuruluşunun üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen Erzurum’daki gazetecilerin ...
Başbakan tesisleri inceleyecek
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na evsahipliği yapacak Erzurum'da ...
Erzurum merkezde 7 ay içerisinde kimliğini kaybeden 3 bin 387 kişiye, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri