YORUMLAR
Toplam 23 yorum var Onay bekleyen 3 yorum var.
hele dadaş 22 Şubat 2010 Pazartesi  17:34

beyefindi seni yaradana kurban.sende olmazsan sesimiz kim olacak.herkes seningibi duyarlı olsa.sende yazdınmı senede bir yazıyorsun ama pir yazıyorsun

Yorumu oyla      0      0  
kerim can 22 Şubat 2010 Pazartesi  13:03

beyefendi senin yazının birini okuyanın ikinciyi okumaya ömrü vefa etmiyor.sağıken biryazını daha okumak istiyorum.

Yorumu oyla      0      0  
selami basatem 22 Şubat 2010 Pazartesi  12:50

sevgili şener cok güzel yazıların .ya yazyada senede bir yazı yazıyorsun,daha işin yoksa bekleki sayın şener güzel bir yazı yazsında okuyalım.ya allah ya bismillah de haydi ağabeyi

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Seydo 21 Aralık 2009 Pazartesi  15:43

Selahattin beyin bu yazısına muhalif yorum yazmak için insanın ya Türk olmaması, Türk olsa da müslüman olmaması, her iki si de olsa, aklı olmaması, aklıda olsa, işbirlikçi olması gerekir......

Yorumu oyla      0      0  
bir bilen 11 Aralık 2009 Cuma  07:36

islami kimlikle oy toplayamn bu iktidara yalakalık yapan gazeteciler utansın

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet Arif 5 Aralık 2009 Cumartesi  13:56

Gözlerinden gözlerinden öperim.Bir umudum sende ... Anlıyormusun

Yorumu oyla      0      0  
Ercüment Şenol 5 Aralık 2009 Cumartesi  13:53

Eferim ula seloş,Onur Öymeninsöyledikleride doğrudur.Seninkilerde popülist davranmadığın için tebrik ederim.İngiliz altınları ile devlete isyan edenler kocunsun.

Yorumu oyla      0      0  
DERSİM BELGESELİ 21 Kasım 2009 Cumartesi  23:14

selahattin bey, devletin yaptığı zülum zülmu meşrulaştırmaz. devlet isyancı veya eşkiyalarla bile savaşırken temel insan hak ve hürriyetlerini, hukuklarını çüğnememeli. Ki devletin eşkiyadan farkı bu olsa gerek. insan hangi dünyaya kulak kesilmişse diğerine sağırdır. Olaya bir de dersim halkı açısından baksanız. orada sizin kardeşiniz ve hamile bir yakınınız öldürülseydi bu şekilde düşünür müydünüz? BELGESELLİNK: http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-789314758591939415&hl=tr&fs=true

Yorumu oyla      0      0  
Vedat Refayeli 18 Kasım 2009 Çarşamba  16:58

Bu konuda Selahattin bey gibi çok sayıda değerli görüşler ortaya konmuştur ama beni en çok etkileyen Hürriyet'ten Yılmaz Özdil olmuştur. Ki, herkesin de bugün yayınlanan Özdil'in yazısını okumaya (ama okurken doğru anlamaya) davet ediyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet y.Yılmaz 18 Kasım 2009 Çarşamba  02:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in, “Dersim isyanı”nın bastırılmasına yönelik sözleri şiddetle eleştiriliyor. Eleştirenlerin, eleştirilerinden haklı olduğunu düşünüyorum. Öymen’in “Sözlerim çarpıtılıyor” savunması da “Atatürk’ü mü eleştiriyorsunuz” sözleri de yaptığı siyasi hatayı ortadan kaldırmıyor. Ne söylediği çok açık ve günümüzde Dersim isyanının bastırılış biçimini, PKK’ya yönelik olarak örnek göstermek “sosyal demokrat olduğunu iddia eden” bir partinin yöneticisine yakışmıyor. Ancak Onur Öymen’in siyasi hatası, toplumumuzun bir kesimine hâkim olan “ikiyüzlülüğü” ve “siyasi oportünizmi” bir kez daha ortaya çıkardı, bunun da altını çizmek gerek. Bugüne kadar Dersim isyanının bastırılış biçimini “kendisine dert edinenler” sadece solcular ve Alevi Kürtlerdi. Memleketimizin siyasi İslamcılarının da, geleneksel sağ siyasetçilerinin de böyle bir meseleleri olduğunu hiç hatırlamıyorum. Hele hele Alevi Kürtlerin problemlerini kendi meseleleri gibi algıladıklarını hiç! Sivas’ta Madımak katliamını bile ne kadar kınayabildiler ki 70 yıl önce yaşanmış bir acıyı içselleştirebilsinler? Yani diyeceğim o ki Onur Öymen’i eleştirirken söyledikleri sözleri bir kez de aynaya bakarak tekrarlamaları gerekiyor.

Yorumu oyla      0      0  
yılmaz özdil 18 Kasım 2009 Çarşamba  02:37

Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki: “Onur Öymen istifa etsin.” * Onur Öymen yetmez. * Mustafa Kemal istifa etsin. İsmet İnönü istifa etsin. Celal Bayar istifa etsin. Şükrü Saracoğlu istifa etsin. Refik Saydam istifa etsin. Sabiha Gökçen istifa etsin. Adnan Menderes istifa etsin. * Çünkü... İsyancıyla müzakere yerine mücadele eden Cumhurbaşkanı, Mustafa Kemal... İsyanı bastıran Başbakan, İsmet İnönü. İsyanı bastırmak için düzenlenen harekâtın parasını veren, Ekonomiden Sorumlu Bakan, Celal Bayar. İsyancıları asan Başbakan kim? Milli mücadelenin efsane “Galip Hoca”sı, Celal Bayar. Babası müftüdür. İsyancıları asan Adalet Bakanı, Şükrü Saracoğlu. İsyancıların vurduğu gazileri tedavi eden, Sağlık Bakanı, Refik Saydam. Sabiha Gökçen, Türkiye’nin ilk kadın pilotudur ama, “dünyanın ilk kadın savaş pilotu”dur... Kore’de mi savaştı Sabiha Gökçen? İsyancıları bastırırken savaştığı için aldı, o “dünyanın ilk” unvanını... Adnan Menderes desen, “İsyanı bastıralım” diyen CHP milletvekili o sırada. * Onur Öymen? Henüz doğmamış. * DTP ve PKK, o gün oralarda yaşananlar için “soykırım” diyor. Bunun için Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu’nda konferans düzenlediler. Eğer, Onur Öymen’in söylediklerinden ötürü istifa etmesi gerekiyorsa... Türkiye Cumhuriyeti “Dersim soykırımı”nı niye tanımıyor? * Soykırımsa o... Yapsana gereğini. * Onur Öymen, büyükelçilik görevlerinin yanı sıra, Dışişleri Müsteşarlığı yaptı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve tezlerini temsil etti... Onur Öymen, soykırım avukatıysa eğer, Türkiye Cumhuriyeti bundan böyle, Ermeni meselesinde hangi yüzle savunma yapacak? * Onur Öymen’in istifa etmesi gerekiyorsa, neden seçim meydanlarına Adnan Menderes’le fotomontajlı fotoğraflarını yerleştirip, “Biz O’nun devamıyız” diye oy istiyor, dini bütün siyasetçilerimiz? * Onur Öymen’i yerden yere vuran, tarih otoritesi kılıklı gazeteci arkadaşlar, isterlerse tarihi baştan kaleme alsınlar... O kalemi kıran kişinin, Celal Bayar olduğu gerçeği değişir mi? * Onur Öymen’in istifa etmesi gerekiyorsa, neden, isyancıları asan Adalet Bakanı Şükrü Saracoğlu’nun adını taşıyan statta maç izlemeye gidiyor devlet büyüklerimiz? Neden domuz gribi mi olduk acaba diye tahlile gidiyoruz Refik Saydam’a? Neden Sabiha Gökçen’in adını havalimanına verip, açılış törenine bizzat kendileri gidiyor hükümet üyelerimiz? * Bu isimler fani, emir kulu... Asıl soykırımcı CHP zihniyetiyse eğer, Kemal Kılıçdaroğlu AKP’li mi? * Doğruları konuşmak için, en az iki kişi gerekir; biri doğru söyleyen, biri doğru anlayan... Lafı, kıçından anlamamak lazım. * Eğer Onur Öymen kadar hümanist, beyefendi, kibar, karıncayı incitmez bir diplomatın, eli kanlı katil, ırkçı ve Alevi soykırımcısı olduğuna inanılıyorsa, konuşacak laf kalmamıştır bu ülkede.

Yorumu oyla      0      0  
zalim devlette olsa zalimdir. 18 Kasım 2009 Çarşamba  00:25

selahattin bey bence olaya tek yanlı bakmışsınız. Hatta faşist ve ırkçı bir bakış açınız var. Devletin isyancılarla mücedele etmesi biraz anlaşılabilir ama orada ki hamile kadınları ve çocukları katletmesini hiçbir antık açıklayamaz. Devlet tanrı değildir. savaşın bir hukuku vardır. bence dersimde bu hukuk katliam boyutunda çiğnendi. yaşlı, çocuk, kadın ve sizinle savaşmayan yetişkinlere dokunulmaz. hayvanlara ve ağaçlara zarar verilmez. devlet milleti için vardır, millet devlet için değildir.

Yorumu oyla      0      0  
Kemalettin DEMİRKIRAN 17 Kasım 2009 Salı  21:41

Selahattin abi tebrik ederim. Bu yazını mümkün olduğunca fazla insan okumalı. Dersim olayı nedir insanlar bilmiyor, yada yanlış biliyor. Çünkü yıllardır yanlı bir şekilde anlatıldı durdu. Dediğin gibi eşkiyalık masum gösterilirken, devletin kendi bakasını koruması faşizm ve katliam olarak sunuluyor. Hele bazı cüruhlar var ki konu devlete çamur atmaya gelince can ciğer kuzu sarması olup ittifaklar kuruyorlar. Onun için tüm gerçekleri ve dersim olayı denen bu gerçeği de herkes çok iyi bilmelidir.

Yorumu oyla      0      0  
fani 17 Kasım 2009 Salı  18:06

Özbe öz Türk Lider sadece Baykal değilmi ? CHP Temizlensin belki yaraya merhem olur, kimselerin söylemeye yüreğinin yetmediği gerçekleri Onur Öymen hasbel kader söyledi ve kıvırdı, olsun gerçekler gündeme geldiya, bozuk saatte günde iki kere doğruyu gösterir, Selahattin abi, yazınızın içeriği Tarih dersi olarak Milliliği kaybolmuş Eğitim bakanlığınca müfredata alınmalı tebrikler.......

Yorumu oyla      0      0  
Op.Dr.Zakir ARAZ 17 Kasım 2009 Salı  17:33

ELİNE DİLİNE SAĞLIK SAYIN ŞENER,BİLGİLERİMİZİ TAZELEDİK. SAYENDE TARİHİ BİLMEYENLERDE İBRET ALIR DERS ALIR UMUYORUM. AMA "KULAKLARI VAR DUYMUYORLAR,GÖZLERİ VAR GÖRMÜYORLAR.ALLAH BU MİLLETE YARDIM ETSİN".YAZMAYA SESİMİZİ DUYURMAYA,DOĞRULARI ANLATMAYA DEVAM....

Yorumu oyla      0      0  
ahmet kerim akdağ 17 Kasım 2009 Salı  16:47

al benden de o kadar. hatta milyon değil milyarkere milyar lanet olsun bunlara.

Yorumu oyla      0      0  
aktolgalı 17 Kasım 2009 Salı  16:45

ya devlet başa ya kuzgun leşe, yeter artık bu kadar da olmaz ki. Eşkiya ya methiye düzülüyor, apoya arkadaş gönderiliyor bu gidişle ortada devlet filan kalmaz.

Yorumu oyla      0      0  
ALİMTAŞ YİĞİT 17 Kasım 2009 Salı  16:44

İnsana doğruyu iman söyletir; yoksa iman o zaman partici gibi olursun. Ve işine geldimi doğru gelmedi mi yalan olur. Bizim sağcılığımız da solculuğumuzda böyledir. Bilmem anlatabildim mi?

Yorumu oyla      0      0  
partisiz dadaş 17 Kasım 2009 Salı  16:43

Eyvallah ağabeyi, kitabın ortasından söyleyen o kadar azaldı ki, millet olarak hepten kenidimizi Allah'tan ettik. Doğru yerine partim ve partimin başkanı ne der diyoruz. O yüzden de, dipten dibe giriyoruz. Allah razı olsun doğruyu söylediğin için.

Yorumu oyla      0      0  
adanalı 17 Kasım 2009 Salı  16:37

sağol kardeş, doğruları yazdığın için.

Yorumu oyla      0      0  
ADSIZ 17 Kasım 2009 Salı  16:37

Bu millet uyanana kadar o meşhur harami hikayesi var ya, kırkıncı da uyanan zebellah. aynen öyle olacağız gibi.

Yorumu oyla      0      0  
SEDAT DADAŞ 17 Kasım 2009 Salı  16:36

selo dayı tehlikeli sulara dalmışsın. başına iş gelir bak gardaş. dikkatli ol. Dersim mersim sanane. bırak ya, asker bile sessiz.

Yorumu oyla      0      0  
mümtazşeker 17 Kasım 2009 Salı  16:35

partileri farklı olsa da kılıçdarolu ahmet türk ve isyana katliam diyen herkes aynı telakki içindeler.alevi kardeşlerimiz başımızın tacı ama asker öldüren eşkiya istersen babamızın oğlu olsun başka devletimiz de yok başka ordumuz da

Yorumu oyla      0      0