YORUMLAR
Toplam 11 yorum var Onay bekleyen yorum yok.
Hami 30 Ocak 2010 Cumartesi  22:33

Bu tam gün yasası ve yıllardır hastaların başına zulüm gibi çöken parformans illeti başımıza daha neler açacak göreceğiz. Hastanelerde para uğruna muayene olduğunu, tedavi olduğunu ve ameliyat olduğunu sanan bir sürü insan var. Bütün bunlar bakan beye iletiliyor ben şahitlerden biriyim. Yazık oluyor insanımıza ama demek ki biz böyle bir bakana ve yönetime layığız.

Yorumu oyla      0      0  
Kerem Kuyucu 30 Ocak 2010 Cumartesi  09:29

Benim iki sorum olacak. 1. Muzaffer Gülyurt böyle bir kanunu meclise getiren kükümetin milletvekili olarak hem milletvekilliği hem de İstanbuldaki muayenehanesini işletirken böyle bir kanuna ne yüzle evet diyor. 2. Sayın Bakan Recep Akdağ özel hastalarını kendi arkadaşlarının özel muayenehanesine gönderirken önce kendi dostlarının muayenehanelerini kapatmasını en azından örnek olsun diye neden sağlayamadı. Şimdi kalkıp kimseler bize halk için uğraşıyoruz demesin.

Yorumu oyla      0      0  
Selami (Gerçek olana) 26 Ocak 2010 Salı  14:33

Selami bey, abartının Teyocasını yaptığınız için itiraz ettim. Doktorların performansı yükseltmek için fazla reçete yazmaları mümkün olabilir lakin sizin dediğiniz gibi olması imkan dahilinde değildir. Zira reçete takibi diye bir kurul var. Dingonun ahırı değil ki, herkes istediği gibi at oynatsın. Eleştiri yapılsın, ama inandırıcı olsun...

Yorumu oyla      0      0  
selami (gerçek olan) 26 Ocak 2010 Salı  12:50

Beyefendi ben hastanede çalışıyorum ve günde 637 reçete yazan daha doğrusu hasta muayene ediyormuş gibi yapan ve ellerine reçete verenleri tanıyorum. Ne yani yalan mı söylüyorum,ne gerek var ki yalan söylemeye. Siz asıl bundan sonrası görün telefonla bile hasta baktıracaklar. Siz bu performans belasını çözememişsiniz. Hastaneye gidip yalan yere bol bol film, tahlil yapılınca beni muayene ediyorlar sanıyorsunuz. Hatta ameliyat edildiğini sananlar bile var. Ama olsun biz hak ediyoruz ....

Yorumu oyla      0      0  
Op.Dr.Zakir ARAZ 29 Ocak 2010 Cuma  15:53

Remzi Yener çok güzel ifade etmiş.34 yıl senelik izindahi kullanmadan bu yüce Milletime,Dadaşıma çeşitli kademelerde hizmet etmiş hekim olarak hiçbir hastayı parası yok diye geriçeviren hekim görmedim.Ama parası olan, hekimle daha kapsamlı görüşmek ve dataylı bilgi almak için ısrarla muayeneheneye gitmek isterdi.Şimdi sağlık sistemi maalesef çıkmaza girmiştir.Particiliği ve hissiyetı bir tarafa bırakın ve izleyin bakalım.Allah bu millete yardım etsin.Selam ve sevgilerle

Yorumu oyla      0      0  
Selami 26 Ocak 2010 Salı  10:36

hangi doktor günde 637 hasta muayene ediyor Türkiye'de bu mantıken bile mümkün değil.

Yorumu oyla      0      0  
Taner 26 Ocak 2010 Salı  06:32

Selami bey, abartının da bir ölçüsü olur. bir günde 637 hasta nasıl bakılır, bu doktorun saati, nasıl işliyor, 1 gün kaç saat onun zaman kavramında? bir hastanın muayenesini 3 dk. düşünsen 24 saat uyumasa bir doktor yine bu kadar hasta muayene edemez. hayal aleminde yaşıyor o doktor arkadaş, ya da siz; anlaşılan bu... Sayılar..

Yorumu oyla      0      0  
selami 25 Ocak 2010 Pazartesi  21:43

Taner Bey; Yasayı hazırlayanlar Ankara'dan ötesini biliyorlar mı sizce? Ben bir günde 637 hasta bakan hekim biliyorum ki bu bir değil iki değil ve amaç performanstan parayı götürmek. Siz hastanızı götürdüğünüzde gözü bir sonraki ve ondan sonraki hastada olan ve kaç hasta baksam o kadar para kazanacağım diyen hekimlerle muhatap olacaksınız bundan sonra. Ama siz bunu kabulleniyorsanız ne ala ben kabullenmiyorum. Ben anamı babamı adam gibi tedavi ettirecek bir sistem istiyorum. Azıcık izan ..

Yorumu oyla      0      0  
Taner 25 Ocak 2010 Pazartesi  16:42

Sayın hocam, günde 60-70 hasta gerçeğinden bahsediyorsunuz, daha sonra da 25 hastadan fazla muayene yapmanın parayla ilişkisini kuruyorsunuz. Türkiye'de günde 25 hasta muayeneyle sınırlı tutacak dostor potansiyeli varmı? Daha sizin fakültede sıra bekleye bekleye anamız ağlıyor, birde palandökene, bölge eğitime bir git bakalım, kuyruk nasıl. Türkiye gerçekleriyle konuşmak gerekmezmi? Yani yasayı hazırlayanlar Türkiye'de yaşamıyorlarmı? Oturup akılları estiği gibi mi hazırlandı yasa? Lütfen anlatı

Yorumu oyla      0      0  
Dr. Mehmet 25 Ocak 2010 Pazartesi  11:55

Hocam ALLAH razı olsun, Herkes susmuş otururken, arkadan arkaya sövüp sayarken siz bizim içimizden geçenleri yazmışsınız. Beni üzen Bakan bey de sanıyor ki bizler memnunuz, bizler karşı değiliz. Bizler de sizin gibi Tam Gün Yasasına evet diyoruz ama böylesi bütün doktorları mağdur eden ve hastalara onulmaz sıkıntılar açacak bir yasaya vicdanlı her hekim gibi bizler de karşıyız.

Yorumu oyla      0      0  
REMZİ YENER 27 Ocak 2010 Çarşamba  23:53

Arabanız bozuldu götürdünüz tamirciye ve patronları onlara demişki bir günde ne kadar çok tamir o kadar çok para, zaman sınırı yok, kalite kontrolü yok ve yapıldı diye elinize verilen arabadan hayır yok. Son süratle bir sontaki arabayı içeri alabilmek için hızla ve anlamsızca çalışan bir tamirciye arabanızı teslim eder misiniz? Çocuğunuz çok daha kıymetsiz mi? Sağlınız çok daha az mı kıymetli? KARAR SİZİN? YUKARIDAKİ YAZI BUNU SÖYLEMEK İSTİYOR SANIRIM.

Yorumu oyla      0      0