Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
29 Ekim 2011 Cumartesi - 07:30

"Deneyimlerimizi Paylaşmayı Düşünüyoruz"

Van'da meydana gelen depremin ardından Japon hükümeti tarafından Türkiye'ye gönderilen yardım uçağını karşılamak üzere Ankara'dan uçakla Erzurum Havalimanı'na gelen Büyükelçi Araki'yi, Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök karşılandı.

 Deneyimlerimizi Paylaşmayı Düşünüyoruz

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki, "Japonya'nın deprem deneyimini ve aldığı dersleri Türkiye ile paylaşmayı düşünüyoruz" dedi.
 Van'da meydana gelen depremin ardından Japon hükümeti tarafından Türkiye'ye gönderilen yardım uçağını karşılamak üzere Ankara'dan uçakla Erzurum Havalimanı'na gelen Büyükelçi Araki'yi, Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök karşılandı.
 JAPONYA-TÜRKİYE DOSTLUĞU
Araki, VIP salonuda, Vali Yardımcısı Gök ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Van'da meydana gelen depremde hayatına kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diledi.
 Türkiye ile uzun geçmişe dayanan dostluk ilişkilerini sürdürmekte olan Japonya'nın Türkiye'nin deprem nedeniyle yaşadığı acıları paylaştığını ifade eden Araki, şunları kaydetti:
 "Japonya, 11 Mart'ta meydana gelen ve büyük hasar gördüğü Büyük Doğu Japonya depreminin ardından tüm dünya tarafından son derece sıcak bir şekilde desteklenmiştir. Türkiye'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok yetkiliden ve çok sayıda Türk vatandaşından sıcak geçmiş olsun ve taziye mesajları aldık. Ayrıca Türkiye tarafından acil arama ve kurtarma ekibinin, acil yardım malzemelerinin deprem bölgesine gönderildiğini ve bağış şeklinde katkıda bulunulduğunu Japon halkının unutması mümkün değildir."
 Büyükelçi Araki, "Japon hükümeti, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de meydana gelen deprem felaketine yönelik olarak Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı(JICA) aracılığıyla azami değeri yaklaşık 400 bin doları olan çadır ve benzeri acil yardım malzemeleri sağlamaya karar vermiştir. İlk aşamada ve öncelikle buraya getireceğimiz 100 çadırın depremzedelerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracağını ümit ediyoruz" diye konuştu.
 Türkiye'ye 400 çadır daha getirmek için hazırlık yapıldığını anımsatan Araki, "Bununla birlikte, Japonya'nın deprem deneyimini ve aldığı dersleri Türkiye ile paylaşmayı düşünüyoruz" dedi.
 Büyükelçi Araki, Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bundan sonra da yakınlaşmasını ve deprem bölgesinin süratle yeniden yapılanması temennisinde bulundu.
 GÖK’ÜN DEĞERLENDİRMESİ
Erzurum Vali Yardımcısı Gök de Türkiye'nin halinden en iyi anlayan ülkelerden birisinin Japonya olduğunu ifade etti.Hem Japonya'nın yapmış olduğu yardımların hem de deprem konusundaki tecrübelerini paylaşmayı bildirmelerinin sevindirici olduğunu vurgulayan Gök,"Japonya ile sıcak ilişkilerimiz tarihten bu yana devam ediyor. Bu münasebetle göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
 Japonya'dan gönderilen yardım uçağının gece saatlerinde Erzurum'a ulaşacağını belirten Gök, "Uçağımız şu an havada. Havalimanına indiği zaman hemen araçlara yükleyeceğiz, burada kesinlikle bir bekletme yapmayacağız. ya gece sevkıyatını yapacağız ya da gün ağarmasını bekleyeceğiz ve sabahla beraber sevk edeceğiz" şeklinde konuştu.
 Konuşmaların ardından Büyükelçi Araki, Japon hükümetinin gönderdiği yardımların taahhütnamesini Vali Yardımcısı Gök'e takdim etti.
 CEZAYİR’DEN İKİ UÇAK
Öte yandan 39 çadır getiren Belçika, 564 adet çadır getiren İrlanda uçağı ile 200 adet çadır, 800 adet battaniye, 133 adet ısıtıcı getiren İsviçre uçağı Erzurum'a Havalimanı'na indi.
 Cezayir'in ikinci yardım uçağı Erzurum Havalimanı'na ulaştı. Cazayir uçağındaki 450 çadır tırlara yüklendi. Almanya'dan gönderilen yardım uçağı da Erzurum Havalimanı'na iniş yaptı. Uçaktaki yardım malzemeleri tespit edildikten sonra tırlara yüklenerek, Van'a gönderilecek

 
‘Bütün yürekler Van için atıyor’
 
Dadaş Filim Festivaline ödüllü final
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bütün yürekler Van için atıyor’
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Sözcüsü ...
Kan bağışı için kuyruğa girdiler
Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencileri, Van'daki depremzedeler ...
B.şehir yardımı Van'a ulaştı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Van’da meydana gelen depremin ardından ...
 
Van için harçlıklarını bağışladılar
Oltu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencileri Van'daki depremzedeler için tek yürek oldular.
Aziziye'den su desteği
Aziziye Belediyesi Deprem Bölgesi Van’a 13 ton su gönderdi. Deprem sonrası ...
Edebiyatçılar kan bağışladı
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem ardından Erzurum'daki Atatürk ...
 
BM 200 çadır gönderdi
Van'da meydana gelen deprem felaketi sonrasında yabancı ülkelerden yardımlar ...
Mısır yardım yolladı
Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin ardından dış ülkelerden yardımlar ...
İran, Çadırkent Kurdu
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye Kızılay ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri