Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
29 Ekim 2011 Cumartesi - 07:29

‘Bütün yürekler Van için atıyor’

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Sözcüsü Metin Çorabatır, Van'daki depreme ilişkin, "Bütün insanlığın dikkati Van kentimizde şu anda. Bütün yürekler Van için atıyor. Birleşmiş Milletler örgütü de bütünüyle zaten bu tür işler için var" dedi.

‘Bütün yürekler Van için atıyor’

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Sözcüsü Metin Çorabatır, Van'daki depreme ilişkin, "Bütün insanlığın dikkati Van kentimizde şu anda. Bütün yürekler Van için atıyor. Birleşmiş Milletler örgütü de bütünüyle zaten bu tür işler için var" dedi.
 Çorabatır, yaptığı açıklamada, BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin Van'daki depremin ardından hükümet yetkilileriyle görüşerek, her türlü desteği vereceklerine dair bilgi verdiğini söyledi.
 BM YAKLAŞIMI
Türkiye'nin uluslararası yardımlara olumlu cevap vereceğine dair açıklamaları üzerine BM'nin harekete geçtiğini belirten Çorabatır, "Salı akşamı Türkiye, uluslararası topluma, yardım taleplerine olumlu cevap vereceğini bildirdi. Bunun üzerine biz harekete geçtik. Toplam 4 bin çadır, 50 bin battaniye, 10 bin kamp yatağı temin ettik. Bunlardan 2 bin çadır, 10 bin battaniye ve 10 bin yatağı, ağustos ayında Hatay'daki Suriyeli mültecilere verilmek üzere Türk Kızılayı'na vermiştik. Bu son felaket üzerine ikinci bir parti olarak 5 kişinin yaşayacağı 2 bin kışlık çadır, 40 bin battaniyeyi yola çıkartıyoruz. İlk uçak bugün saat 22.00 gibi Dubai'den Erzurum'a inecek" diye konuştu.
 Çorabatır, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin, Suriyeli mülteciler için gönderdiği ve Türk Kızılayı'nın Adana deposunda bulunan 2 bin çadır, 10 bin battaniye ve 10 bin yatağın deprem bölgesi Van'a ulaştırılacağını, Dubai'den gelecek olan yardımlarla birlikte BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin deprem bölgesine yapacağı yardımların şu an itibariyle toplam 4 bin çadır, 50 bin battaniye ve 10 bin yataktan oluştuğunu bildirdi.
 BU BİR İNSANLIK DRAMI
Van'da insanlık dramının yaşandığını ifade eden Çorabatır, şunları kaydetti: "Bu bir insanlık dramı. Kim olduğunuza bakmaksızın gözlerimiz yaşararak olayları izliyoruz. Kurtarılan bebekleri sevinçle karşılıyoruz, acıları hep birlikte paylaşıyoruz. Bütün insanlığın dikkati Van kentimizde şu anda. Bütün yürekler Van için atıyor. Birleşmiş Milletler örgütü de bütünüyle zaten bu tür işler için var. İnsanlara yardım etmek için, barış için var. Bizim örgütümüz Mülteciler Yüksek Komiserliği genelde aslında insanların yol açtığı felaketlerin kurbanlarına yardım etmek için, mültecilere yardım etmek için kurulmuş bir örgüt. Ama böyle durumlarda doğal felaket olduğu zaman da 'bunun sebebi doğaldır, öbürünün sebebi insanidir' diye bakmaksızın elimizde ne varsa veriyoruz."
 BM'nin doğal ya da insani nedenlerle ortaya çıkan durumlara karşı her zaman hazırlıklı olduğunu anımsatan Çorabatır, şöyle devam etti:"Bizim örgütümüzün bir hazırlığı var. 60 yıllık bir tecrübesi var, depoları var. Mesela diğer kardeş Birleşmiş Milletler örgütleri de Türkiye'ye yardım yapıyorlar, yapacaklar. Ama hiçbirisi gıda dışı yardım dediğimiz çadır, battaniye, yatak türü maddelerde bu kadar hazır değiller. Aramızda iş bölümü var. Dünya Gıda Programı var, gıda temin ediyor. Sağlık teşkilatı sağlık. Onları Türkiye istemedi şu aşamada. Gıda dışı çadır ve battaniye konusunda en hazır örgüt biziz. Hepsini getiriyoruz."
 DEPREMDE YAŞANAN ACILAR
Van depreminde yaşanan acıların unutulacağını temenni eden Çorabatır,
"İnşallah bütün bu acılar bir an evvel kapanır. Kaybedilenler, sevdiklerimizi geri getirmek imkansız. Onlara Allah rahmet eylesin. Geride kalanlar için eminim Türkiye hükümeti her türlü tedbiri alacak. Türk halkı, dayanışma içinde, bu acıları bizzat yaşayanların yanında olacak. Uluslararası toplumda ve onun örgütü olan Birleşmiş Milletler de Türk halkının, Van halkının, depremzedelerin her zaman yanında" şeklinde konuştu.
 BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin Dubai'deki depolarında bulunan 2 bin çadır ve 40 bin battaniye, 4 kargo uçağıyla pazar gününe kadar Van'a ulaştırılmak üzere Erzurum'a gönderilecek.
 

 
Kan bağışı için kuyruğa girdiler
 
"Deneyimlerimizi Paylaşmayı Düşünüyoruz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kan bağışı için kuyruğa girdiler
Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencileri, Van'daki depremzedeler ...
B.şehir yardımı Van'a ulaştı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Van’da meydana gelen depremin ardından ...
Van için harçlıklarını bağışladılar
Oltu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğrencileri Van'daki depremzedeler için tek yürek oldular.
 
Aziziye'den su desteği
Aziziye Belediyesi Deprem Bölgesi Van’a 13 ton su gönderdi. Deprem sonrası ...
Edebiyatçılar kan bağışladı
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem ardından Erzurum'daki Atatürk ...
BM 200 çadır gönderdi
Van'da meydana gelen deprem felaketi sonrasında yabancı ülkelerden yardımlar ...
 
Mısır yardım yolladı
Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin ardından dış ülkelerden yardımlar ...
İran, Çadırkent Kurdu
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye Kızılay ...
Türk Cumhuriyetleri seferber oldu
Van'da meydana gelen depremin ardından Kazakistan'dan çadır, battaniye, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri