Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
31 Aralık 2010 Cuma - 07:36

'Erzurum'u seviyoruz, hakkımızı arıyoruz'

CHP Kars İl Örgütü'nden Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun lojistik merkezlerinden birinin Kars'a yapılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup gönderildi.

 Erzurum u seviyoruz, hakkımızı arıyoruz

CHP Kars İl Örgütü'nden Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun lojistik merkezlerinden birinin Kars'a yapılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup gönderildi.
CHP Kars İl Örgütü, önümüzdeki günlerde Kars'a birer gezi düzenleyecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a açık mektup yazarak Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun lojistik merkezlerinden birinin de Kars'a yapılmasını istedi.
CHP Kars İl Örgütü, bu konuda bir imza kampanyası da başlattı. Mektupta son günlerde Kars-Tiflis-Bakü tren hattı lojistik köyü kurulması hakkında tartışmaların yoğunlaştığı, tartışmalarda Erzurum ile Kars arasında çatışma var gibi gösterilmek istenildiği
belirtildi. CHP Kars İl Örgütü'nün "Komşularının bir gözünün olmasını değil, herkesin iki gözünün olmasını" isteyen bir anlayışa sahip olduğunun belirtildiği mektupta, lojistik merkezlerin yapımı için Türkiye çapında 3 Milyar dolarlık ekonomik büyüklükteki 13 merkezin inşa edileceği, Doğu Anadolu için yapılması planlanan ihalenin ise 10 Ocak 2011 tarihinde gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.
CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir'in okuduğu mektupta şu ifadeler yer aldı:
"Şimdi soruyoruz. Bu 13 lojistik köyden bir tanesi neden Kars'a düşmez? Bunca külfetine karşın, mezarlıklarımız bile tahrip olunurken, sadece Kars, Ardahan ve Iğdır'da araziler yok edilirken neden sadece 1 tanesi bile bizim için düşünülmez?"
AK Parti milletvekilleri, Valilik ve bürokratların yatırım sürecini takip etmediği savunulan mektupta "CHP Kars İl Başkanını karakollara çağırmak ve sudan nedenlerle sorgulamak bizleri yıldırmaz, bu tür baskılar bizi kesmez. Başka yöntemler bulsunlar. Ama biz Kars halkı olarak sadece külfet değil, kamu kaynaklarının eşit dağıtılmasını istiyoruz. Eşitlik istiyoruz. Adalet istiyoruz. Bizim derdimiz geçim derdidir. Yoksulumuza iş ve aş derdidir" ifadelerine yer verildi.
Tiflis demiryolunu gündeme getiren siyasetçilere ve bürokratlara da teşekkür edilen mektupta ilgililere "duyarlılık" çağrısı yapılarak şunlar kaydedildi: "Bunun için diyoruz ki, 'Komşumuzun bir gözü kör olmasın, hepimizin gözü sağlam olsun.' Kars, Tiflis, Bakü demiryolu lojistik merkezlerinden birinin de Kars'a yapılması hususunda; geleceğimizin ve gelişmemizin teminatı olabilecek bu haklı talepte, Kars halkını duyarlı olmaya çağırıyoruz. İmza kampanyamıza katılmaya ve desteklerini devamını da diliyoruz. Böyle bir zamanda birlik içerisinde hareket etmek Kars ve Karslıya yakışan bir tavırdır. Biz bunu biliyoruz ve Kars halkına sonuna kadar güveniyoruz."
CHP Kars İl Örgütü, daha sonra sivil toplum örgütlerini dolaşarak duyarlı olmalarını istedi. CHP, sırasıyla Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, birçok sivil toplum örgütünü ziyaret ederek konuyla ilgili olarak harekete geçmelerini istedi.
CHP İl Örgütü, konuyla ilgili olarak başta AK Parti İl Başkanlığı olmak üzere diğer siyasi partilere de ziyaretler gerçekleştirecek.

 
Şekerciler müjde bekliyor
 
Küçükler: Erzurum çağ atladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şekerciler müjde bekliyor
Türkiye Şeker-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin, “Erzurum ...
ETB'ye göre Erzurum iyi yolda
Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakki Hınıslıoğlu, geride kalacak ...
Lojistik Köy tartışmaları dinmiyor
Yapım çalışmaları aralıksız devam eden Kars-Tiflis- Bakü (KTB) demiryolu ...
 
Zam, sürücüleri çileden çıkardı
Son günlerde adeta zamla yatılıp, zamla kalkılan akaryakıt istasyonlarında, ...
2011 ‘Gönüllü Aile Kampanyası’ başladı
ATATÜRK Üniversitesi Rektörlüğü ve Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü, ...
DASİDEF 2010'u sorguladı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Yönetim ...
 
İşçi hakları torbaya mı girecek..?
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde olan ve halen komisyonlarda ...
Taşımacılıkta sorunlar bitmiyor
Atatürk Üniversitesi’nde bu yıl erken başlayan yarıyıl tatili dolayısıyla ...
Dumlu'ya köy yatırımı
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Dumlu Mahallesi’nde, 500 sağma ineklik ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri