Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
20 Temmuz 2011 Çarşamba - 06:47

'Tebriz kanatlarımızın altında'

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, “Tebriz artık kanatlarımızın altında” dedi. Geçtiğimiz hafta sonunda Erzurum’a gelen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Erzurum’a Tebriz’e seferi müjdesi verdi.

 Tebriz kanatlarımızın altında

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, THY Genel Müdürü Kotil’in Erzurum ziyaretiyle ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. Başkan Güvenli, Erzurum’dan Tebriz, Bakü ve Tiflis’e uçak seferleri başlatılması yönünde bir süre önce gündeme taşıdıkları teklifin büyük ilgi uyandırdığını hatırlatarak, “THY Genel Müdürü Sayın Temel Kotil, gündeme getirdiğimiz bu teklifi ele almak üzere geldiği Erzurum’dan müjdeyle döndü” dedi.
HAFTADA ÜÇ GÜN SEFER DÜZENLENECEK
Toplantının ardından uçak seferleri konusundaki teklifi ikili bir görüşme yaparak yeniden ele aldıklarını kaydeden Başkan Güvenli, söz konusu görüşmeden çıkan sonucun, ilk olarak Erzurum’dan Tebriz’e uçak seferleri düzenlenmesi yönünde olduğunu dile getirdi. THY Genel Müdürü Kotil’in, Tebriz’e Erzurum’dan havayoluyla yolcu taşınması için ilk etapta 100’er kişilik bir uçağın devreye sokulacağı bilgisini verdiğini anlatan Başkan Güvenli, söz konusu seferlerin haftada üç kez gerçekleştirileceğini ifade etti.
KOTİL ÖNERİYİ KABUL ETTİ
Uçak seferleriyle ilgili Bakü ve Tiflis seferlerinin ise, ilerleyen dönemlerde yeniden ele alınabileceği şeklinde görüş belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil’in, Erzurum’a beklenen müjdeyi verdiğini belirten Güvenli, “Erzurum’dan Tebriz’e uçak seferleri başlatılmasıyla birlikte çok önemli bir sıçramayı daha gerçekleştirmiş olacağız. Uzun yıllardan beri Erzurum’un komşu ülkelerle sınır ticareti yapması yönündeki gerekliliği dile getiriyoruz. Tebriz’e uçak seferleri başlatılacak olmasının, Erzurum’da sınır ticareti başta olmak üzere, turizm, eğitim ve sağlık alanlarında da büyük faydalar doğuracağına inanıyoruz.” diye konuştu.
ERZURUM İÇİN DEV ADIM
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, yine hafta sonunda Erzurum’da gerçekleştirilen AZUTİB -2 zirvesinin de, olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade ederek, “Erzurum, sahip olduğu yatırım potansiyellerini artık uluslararası arenada tanıtma imkanı bulmaya başladı. AZUTİB – 2 organizasyonu bu çerçevede değerlendirilmesi gereken çok önemli bir atılım olmuştur” şeklinde konuştu.
Benzer platformların kurulması ve yeni organizasyonlarla gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından girişimci ve yatırımcıların Erzurum’a getirilmesi gerektiğini vurgulayan MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, AZUTİB–2’ye hak ettiği ilginin gösterilmemesinden de yakındı. Başkan Güvenli, “Erzurum adına bir şans olarak değerlendirdiğimiz bu organizasyon esasen büyük ilgi gördü. Fakat çok daha iyi olabilirdi. Bazı sivil toplum kuruluşlarımız bu konuda gerekli ilgiyi ve alakayı gösterebilmiş olsaydılar, hali hazırda memnuniyet verici olarak değerlendirdiğimiz sonuçlar, belki çok daha fazla sevindirici olabilirdi” dedi.

 
Tekman Merkez Camisi ibadete açıldı
 
Kırsal kesime BTC desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel İdareden tarım desteği
Erzurum İl Özel İdaresi, hayvancılığa yönelik desteklerini sürdürüyor. ...
Oto tamircileri çırak bulamıyor
Erzurum’daki Sanayi Siteleri’nde çırak sıkıntısı çekiliyor. Motorlu araç ...
AZUTİB süreci tamamlandı
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Anadolu’nun Zirvesinde Uluslararası ...
 
'Birlikten kuvvet doğar'
Kooperatifçilik işletme anlayışının, tarım ve hayvancılık sektörlerine ...
Ekonominin nabzı Erzurum’da attı
Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği - 2 (AZUTİB-2) ...
İran’la ticarette yeni adım
“Anadolu’nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği” (AZUTİB) toplantıları ...
 
Çiftçiler makineleşmeye yoğunlaştı
Çiftçilere yönelik olarak sağlanan ‘Makina Ekipman Alım Destekleri’, tarım ...
AZUTİB-2 başlıyor
Bölgeye yatırım çekmek için geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Anadolu’nun ...
Rekortmenler ödüllendirildi
Erzurum geçtiğimiz yıl en çok vergi veren firma, kurum ve şahıslar, Erzurum ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri