Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
27 Mart 2010 Cumartesi - 06:26

2011 PROJESİ ÖDÜL ALDI

BİDEB tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri arası Araştırma Projeleri Yarışması bölge birincileri belli oldu.Dallarında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

2011 PROJESİ ÖDÜL ALDI

TÜBİTAK-BİDEB tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri arası Araştırma Projeleri Yarışması bölge birincileri belli oldu.Dallarında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

Törene katılan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, bölge yarışmasına katılan bilimsel projeleri dikkatle izlediğini belirterek, “Yaptığınız bilimsel çalışmalar bizim için çok önemli. Bilimsel çalışma yapmaya erken yaşlarda başlamış olmanın avantajına sahipsiniz. Yeni, yeni projeler yaparak kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Hepinizi Atatürk Üniversitesi’ne, daha büyük işlere imza atmak üzere bekliyoruz,” dedi.

Rektör Yardımcısı Diyabakır, projelere destek veren okul yöneticilerine, projelerin danışman hocalarına ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

//HEDEF: UZUN VADELİ VE KALICI KAZANIM

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ekrem Kadıoğlu da konuşmasında, yarışmanın kaybedeni olmadığını, herkesin kazandığını belirterek, “Buradaki bazı kazanımlar kısa vadeli, bazıları da kalıcıdır. Bizim hedeflediğimiz uzun vadeli ve kalıcı olan kazanımlardır. Bilimsel çalışma yapmanın özünde merak, sabır ve azim olduğunu unutmayınız,” dedi.

//GENÇLERE ÖVGÜ

Kadıoğlu, geleceğin garantisi olan gençlerin sunduğu bilimsel projelerin kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Kadıoğlu, “Geleceğimizin daha emin ellerde olacağı mesajını çok net şekilde verdiniz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder M. Kemal Atatürk'ün, ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek sizlersiniz’ mesajına çok net şekilde sahip çıktığınızı haykırdınız. ‘Çalışkanız, sorumluluğumuzun bilincindeyiz, karşımıza çıkacak olan problemlerle baş edebilecek yetenekteyiz’ mesajınızı aldık. Bizler de sizleri çok seviyoruz ve destekliyoruz,” diye konuştu.

//A.Ü’YE TEŞEKKÜR

Kadıoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ile Fen Fakültesi Dekanlığı’nın öğrencilere her türlü desteği verdiklerini de hatırlattı ve yönetime teşekkür etti. Kadıoğlu, şunları kaydetti: “Ayrıca, büyük özverilerle sürdürdükleri proje çalışmalar için öğretmen ve öğrencilerimize, onlara desteklerini esirgemeyen ailelerine, okul ve milli eğitim yöneticilerine teşekkürlerimi sunar bundan sonra da proje çalışmalarına katkılarınızın devamını beklediğimizi belirtmek isterim.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerin hediyeleri Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır tarafından verildi.

BİRİNCİ OLAN DÖRT PROJE

Birincilik elde eden dört proje ise şöyle: Biyoloji Dalı: Emir Furkan Doğru. Gümüşhane Fen Lisesi. Proje adı: Gümüşhane yöresinde yetişen Karadut’un HPLC yöntemiyle resveratrol miktarının bulunması; Coğrafya Dalı: Ahmet Can Doğan ile Ömer Faruk Şimşek. Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi. Proje adı: 2011’den sonra olimpiyat şehri mi, atıl tesisler mezarlığı mı?; Kimya Dalı; Bahadır Sancak-Bürge Dereli. Trabzon Lisesi. Proje adı: Küresel ısınmaya çözüm: Bambu yünü çimentolu levhalar; Dalı Sosyoloji: Ömer Altay-Zühal Genç. Erzurum Nurettin topçu Sosyal Bilimler Lisesi. Projenin Adı: Demokrasi bilinci okul sıralarında başlar.

Dallarında birinci seçilen dört bilimsel çalışma Ankara’da yapılacak Türkiye birinciliğine katılarak bölgemizi temsil edecek.

 
ESKİ BAKAN'DAN ACI TESBİT
 
VİLAYETE AĞIR ELEŞTİRİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EFE GÖREVE BAŞLADI
Erzurum’da 2006 yılından bu yana Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği ...
ÖDÜL ALAMADIK!
Atatürk üniversitesi İletişim Fakültesinin düzenlendiği 6. Kar Film Festivali ...
Dedeman Otel Genel Müdürü Nuri Avşarer, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarında ...
 
NEVRUZ ÇAPULÇULARA BIRAKILMAYACAK!
Atatürk Üniversitesi (AÜ) öğrenci konseyi tarafından organize edilen Nevruz ...
HES'İ ERTUGAY TAKİP EDİYOR!
MHP Milletvekili Ertugay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız tarafından ...
OLTU'DA DA KUTLANDI...
Erzurum'un Oltu ilçesinde Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen bahar ...
 
BRAVO BU İŞADAMINA
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok’un girişimleri ...
Aşkale Belediyesinden ciddi yatırım
Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk “Atık Su Arıtma Tesisi”, Aşkale’de yapılıyor. ...
Hablemitoğlu Cinayeti çözülüyor mu?
Doç. Dr. Hablemitoğlu’nun 2002'de öldürülmesiyle ilgili 2 kişi gözaltına alındı.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri