Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
27 Mart 2010 Cumartesi - 07:15

ESKİ BAKAN'DAN ACI TESBİT

Dünyada Türkiye'nin üretim yapmaması için mücadeleye başlandığını öne süren Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Gökalp, "Çuvalımızdaki buğday biterse bize buğday satan olmaz. Şu anda tarımda bize karşı bir mücadele başladı. 'Siz üretmeyin biz size veririz' diye. Elbistan'daki barajlar bitmesin, Manisa'daki ovalar kurusun, Erzurum'daki besiciler bitsin isteniyor. " şeklinde konuştu.

ESKİ BAKAN DAN ACI TESBİT

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp, kullanılan mazotun yüzde 60'ının kaçak olduğunu öne sürerek, "Ben yılda 30 milyar dolarlık mazot kullanıyorsam ve bunun yüzde 60'ı kaçaksa, ben bu kaçağı önlediğim zaman çiftçiye mazotu bedava bile veririm" dedi.

Elbistan Ziraat Odası'nın davetlisi olarak Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gelen Prof. Dr. Gökalp, Türk tarımının içinde bulunduğu olumsuz koşullar ve çözüm yollarını değerlendirdi. Gökalp, "Toprak bizim gıda kaynağımızdır. Toprak ve tarım öyle bir sektör ki yerine başka bir sektör koyamayız. İnsanoğlu her şeysiz kalsa bile tarımsız, topraksız kalamaz. Bütün dünya tarımını destekliyor, sıkıntılarını gideriyor. Bunları kendi geleceği için yapıyor. Elbistan ve bölge tarımının desteklenmesi kiminyararınadır? Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayanın da yararınadır" diye konuştu.

//ERZURUM’DA BESİCİLER BİTSİN İSTENİYOR

Dünyada Türkiye'nin üretim yapmaması için mücadeleye başlandığını öne süren Gökalp, "Çuvalımızdaki buğday biterse bize buğday satan olmaz. Şu anda tarımda bize karşı bir mücadele başladı. 'Siz üretmeyin biz size veririz' diye. Elbistan'daki barajlar bitmesin, Manisa'daki ovalar kurusun, Erzurum'daki besiciler bitsin isteniyor. Tarım bizim gıda meselemizdir. Tarım bu topraklarda hür ve mutlu yaşama meselemizdir. Büyük Kurtarıcı Atatürk, 'Çalışmadan, üretmeden, dışarıdan borçlanarak hayatını devam

ettirmeye çalışan toplumlar önce haysiyetini, sonra hürriyetini en sonunda ise istikbalini kaybeder' diyor. Dışarıya borçlu kalırsan, IMF'ye, Dünya Bankası'na, Dünya Ticaret Örgütü'ne karşı boynu büyük kalırsın ve hürriyetini kaybedersin" şeklinde konuştu.

//YAKIT SORUNU

Çiftçilerin yakıt sorununu da ele alan Gökalp, kullanılan yakıtın yüzde 60'ının kaçak olduğunu savundu. Gökalp sözlerini şöyle tamamladı: "İnanın kullanılan akaryakıtın yüzde 60'ı kaçak. Yani ancak yüzde 40'u kontrol ediliyor. Yetkililer şu konuşmamı ihbar olarak değerlendirsinler, benim ifademi alsınlar. Kaçak nereden geliyor? Katırlarla geliyor. Yok canım, ne katırı? Gemilerle geliyor, gemilerle. Ben yılda 30 milyar dolarlık mazot kullanıyorsam ve bunun yüzde 60'ı kaçaksa ben bu kaçağı önlediğim zaman köylüye mazotu bedava bile veririm. Başbakan bile kaçak mazottaki durumu kabul etti. Durum böyle iken atların, katırların hepsi mazot kaçırsa ne olur ki? Büyük kaçağın binde biri olmaz. Kaçak mazot gemilerle geliyor. Savcılar bilmiyorsa söylüyorum. Getirenler kim? Yandaşlar."

 
EFE GÖREVE BAŞLADI
 
2011 PROJESİ ÖDÜL ALDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DADAŞLAR'DAN YAZICIOĞLU'NA VEFA
Pasinler Alperen Ocakları, vefatının birinci yılında Büyük Birlik Partisi’nin ...
'Esnaf halınden memnun' MUŞ
AK Parti Milletvekili Çığlık, "İşlerin iyi olması, esnafımızın ve halkımızın ...
SP'DEN ERZURUM ÇIKARMASI
SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan ve Gençlik Kolları Genel Başkan ...
 
CHP ÖRGÜTÜNE TEPKİ VAR!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Erzurum Parti kongresine katılması, ...
BAYKAL UYARDI: SİYASET MAHKEMEYE GİRMESİN!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti Hükümetini ...
'Ermenistan'a unutamayacağı bir ders verilmeli'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni ...
 
Kişoğlu Vefat Etti
Erzurum İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Orhan Kişioğlu (82) Akşam Saatlerinde Hayatını Kaybetti.
ERTUGAY 12 MART'I ANLATTI...
MHP Milletvekili Ertugay, TBMM’de yaptığı konuşmada, Erzurum’da yazılan ...
MURAT KILIÇ NET KONUŞTU: ERKEN SEÇİM YOK!
Erzurum’a son günlerde ardı ardına çıkarma yapan AK Parti kurmayları, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri