Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
1 Haziran 2011 Çarşamba - 09:29

Aksak, TVNET’e konuk oldu

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, canlı yayın konuğu olduğu TVNet Televizyonu’nda Erzurum’u anlattı. TV Net Gün içi Haber Programı sunucusu Ahmet Rıfat’ın sorularını yanıtlayan Muhyettin Aksak, AK Erzurum’da Ak Parti’nin yüzde 75 oy alarak 6 milletvekili çıkaracağını söyledi.

Aksak, TVNET’e  konuk oldu

Seçim nabzını tutmak için Erzurum’u gündemine alan TVNet televizyon kanalı, Erzurum’un ekonomik, kültürel ve turizmi ile ilgili olarak Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak’ı canlı yayında konuk aldı. Erzurum’un simgesi tarihi Çifte Minareli Medrese önündeki yayında TV Net Gün içi Haber Programı sunucusu Ahmet Rıfat’ın sorularını yanıtlayan Muhyettin Aksak, Erzurum’da AK Parti’nin yüzde 75 oy alarak 6 milletvekili çıkaracağını söyledi.
Ak Parti’nin 8.5 yıllık iktidarı döneminde Türkiye ile birlikte Erzurum’da da çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğini belirten Milletvekili Muhyettin Aksak, 2011 Kış Oyunları organizasyonu için yapılan 650 milyonluk yatırımın Erzurum’un tarihinde görmediği ve kısa vadede yapılan önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Kış Oyunları’nın Erzurum’da gerçekleştirilmesi ile kış turizminde önemli bir atılım gerçekleştirildiğini kaydeden Aksak, Erzurum’un dünya kenti yapıldığını ifade etti.
TURİZM MERKEZİ OLACAK
Erzurum’un M.Ö. 4 bin 900’lü yıllarda kurulduğunun tahmin edildiğini anımsatan Aksak, “1514’te Osmanlılar tarafından fethedilin kentte birçok döneme ait tarihi eserler bulunuyor. AK Parti yönetimindeki Büyükşehir ve Yakutiye Belediyeleri’nin hazırladığı projelerle Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı dönemlerine ait birçok tarihi eserin gün yüzüne çıkarılıyor. Erzurum cazibe merkezi olarak ilan edildi. Tarihler boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış kentte Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Ulu Camii ile Üç Kümbetler ve tarihi Erzurum Evleri’ni kapsayan projelerle, söz konusu eserlerin çevresi açılarak tarih alan, turizm merkezi haline getirilecek” diye konuştu.
EĞİTİMDE ÇITA YÜKSELDİ
AK Parti iktidarında Erzurum’da eğitim alanında birçok yatırım gerçekleştirildiğini vurgulayan Aksak, “YÖK Başkanı ataması yapılmadan önce 28 bin olan Atatürk Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısı, bu gün 66 binlere ulaştı. Erzurum’a ikinci bir devlet üniversitesi kuruldu. Yapılan çalışmalarla Teknik Üniversite ile Erzurum’da eğitim alanında ciddi bir atılım olmuş olacak. Bunun yanında özel ve vakıf üniversiteleri de şu an kurulma aşamasına geldi. Bu üniversitelerle birlikte Erzurum’daki öğrenci sayısını 120 binlere yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
ALTI MİLLETVEKİLİ DE AK PARTİ’DEN OLACAK
Erzurum’daki siyasi duruma da değinen Aksak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’a büyük sevgisinin bulunduğunu hatırlatarak, son yıllarda yapılan genel ve yerel seçimlerde Erzurumlu’nun da bu sevgiyi karşılıksız bırakmadığını söyledi. Son bir aydır yaptıkları seçim çalışmalarını da aktaran Aksak, “Şu ana kadar bütün ilçe ve köylerimize çeşitli geziler yaptık halkımızın istek ve taleplerini dinledik. Yaptığımız gözlemler sonucu AK Parti’nin yüzde 75 gibi bir oy oranıyla bu seçimlerde rekor kıracağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

 
‘Erzurum müstesna bir şehir’
 
Gülyurt hizmet sürecini değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum müstesna bir şehir’
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar ...
Mevlana Celaleddin-i Rumi anıldı
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen ...
Tarım Krediden besicilere destek
2011 yılında 146 üreticiye bin 300 büyükbaş, 2 bin 600 küçükbaş damızlık ...
 
Çevre bilincine eğitim katkısı
TEMA Vakfı'na ait gezici Mobil Eğitim Tırı, Erzurum’daki eğitimlerine ...
Enerji yatırımlarına ek ödenek
ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AEDAŞ) İl Müdürü Ziya Özpeker, yaz ...
Mahallebaşı'na ticari vizyon
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Mahallebaşı‘nda esnaf ...
 
‘Eğitim Sağlık el ele’
Erzurum’da, Sabancı İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri tarafından ...
ASİMDER’den Alican tepkisi
Iğdır Asılsız Ermeni İdealarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Karakoyunlu ilçesinde temsilcilik açtı.
Gözyaşları rahmet için aktı..
Erzurum’da AK PartiYakutiye Gençlik Kolları tarafından “Gözyaşı Geceleri” ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri