Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
18 Eylül 2009 Cuma - 09:53

Aslan komşuda kükredi

Galatasaray, UEFA Kupası yolunda ilk maçında Panathinaikos'u 3-1 mağlup etti.

Aslan komşuda kükredi

Sarı-Kırmızılılar'a galibiyeti getiren golleri ise 5 ve 57. dakikada Elano ve 47. dakikada Baros attı. Ev sahibi takımın tek golü ise 77. dakikada Salpingidis'ten geldi.

ELANO'NUN ÜÇÜNCÜ GOLÜ

Elano, Panathinaikos'a karşı attığı 2 golle Galatasaray forması altında 3. golünü atmış oldu. Brezilyalı oyuncu Kayserispor maçında da bir kaydetmişti.

DINAMO TEK GOLLE KAZANDI

Bu arada F Grubu'nun diğer maçında Sturm Graz ile Dinamo Bükreş karşı karşıya geldi. Konuk ekip Bükreş 80. dakikadada Galatasaray'ın eski oyuncusu Tamas'la bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Panathinaikos:
Galinovic, Sarriegi, Leto, Salpingidis, Gilberto Silva, Hristodoulopoulos, Bjarsmyr, Marinos, Karagounis, Katsouranis, Spropoulos

Galatasaray: Leo Franco, Sabri, Emre Aşık, Emre Güngör, Hakan, Keita, Mustafa, Mehmet, Kewell, Elano, Baros



MAÇTA İLK YARI

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'nda Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile oynadığı maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, 5. dakikada Elano ile bulduğu gol ile oyunda hakimiyeti eline aldı. Orta sahayı kalabalık tutan sarı-kırmızılı ekip, beraberliği sağlamak için üzerine gelen rakibine fazla pozisyon vermedi. Emre Güngör'ün sakatlanması nedeniyle bu oyuncunun yerine Uğur girerken, sol bekte oynayan Hakan ise stoper oynamaya başladı.

Kontrollü oyununu sürdüren Galatasaray, Baros ile müsit bir pozisyondan da yararlanamayınca ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Panathinaikos ise Galatasaray karşısında fazla varlık gösteremedi. Stadın büyük bir bölümünü dolduran taraftarların sürekli desteklediği yeşil-beyazlılar, kanatları kullanarak Galatasaray'ın üstüne gelmeyi amaçladı. Bunda ilk yarıda başarılı olamayan Panathinaikos devreyi mağlup bitirmek zorunda kaldı.

Bu arada, maçta görev yapan 3 hakeme, ek 2 yardımcı hakem daha görev yaptı. 4. hakem Andrea De Marco ve 5. hakem Emidio Morganti de ceza sahası içindeki yaşanan pozisyonlarla ilgili orta hakeme yardımcı oldular.

5. dakikada Baros'un sağdan cezaalanına gönderdiği topta Marinos büyük bir hata yaparak topu Elano'nun önüne bıraktı. Bu futbolcuya topu filelere göndermek kaldı: 1-0

27. dakikada Mehmet'in pasıyla soldan ceza sahasına yaklaşan Baros çok kötü vurunca, müsait pozisyonda top auta gitti.

35. dakikada Kewell'ın sağdan ortasında top Baros'un arkasından geçerken, savunma seken meşin yuvarlağı savunma kornere attı. Korner atışından gelen topa Elano'nun ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı sert vuruşta kaleciden dönen meşin yuvarlağı altı pasta rakip savunma uzaklaştırdı ve Galatasaray ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

MAÇTA İKİNCİ YARI

İkinci yarıda da etkili olan Galatasaray, Baros ve Elano'nun 10 dakikada attığı gollerle skoru 3-0'a taşıyarak rahatladı. Farkı yakalayan sarı-kırmızılı ekip, Panathinaikos'un Salpingidis ile bulduğu gole rağmen maçtan 3-1 galip ayrılmasını bildi.

Ev sahibi ekip Panathinaikos ise Galatasaray'ın üst üste gelen golleriyle adeta şaşkına döndü. Sahada varlık gösteremeyen Atina temsilcisinin, attığı gol dışında, en tehlikeli atağı ise ikinci yarı oyuna giren Petropoulos'un direkten dönen şutuyla gerçekleşti.

47. dakikada Elano'nun pasıyla ceza sahasına giren Baros, güzel bir vuruşla topu filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0

54. dakikada Petropoulos bir anda Hakan ve Emre Aşık'ın arasından sıyrılarak kaleci Leo Franco ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.

57. dakikada ceza sahasının dışından Elano'nun kullandığı serbest atışta top ceza sahası içindeki Sarriegi'nin ayak koymasıyla yön değiştirdi ve direğin dibinden filelere gitti: 3-0

61. dakikada Petropoulos'un ceza sahası dışından sert vuruşunda top yan direğe çarparak geri döndü.

78. dakikada Karagounis'in aşırtma pasıyla savunmanın arkasına sarkan Salpingidis, kaleci Leo Franco'nun solundan topu filelere gönderdi: 3-1

84. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Baros, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı Galinovic'e teslim etti ve maç Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

PANATHINAIKOS 1-3 GALATASARAY

 
Cem Garipoğlu cezaevinde
 
Minik Dila'nın cesedi bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Garipoğlu cezaevinde
Münevver Karabulut'un katil zanlısı C.G, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Baba Karabulut'tan ilk açıklama
Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun yakalanmasına ilişkin neler söyledi?
Avukattan Cem için ilginç iddia
Karabulut ailesinin avukatı açıklamaları dinlediğini belirterek bir iddia ortaya attı.
 
Cem'in ilk sözleri ne oldu?
Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun teslim oluşunun perde arkası...
9 günde bir bebeği bulamadılar
Sel felaketinin üzerinden dokuz gün geçti, ancak hâlâ 1.5 yaşındaki Dila’ya ulaşılamadı.
Çapkın'dan ilk açıklama
Polis müdürü: ''Daralan çember, aileyi, şüpheliyi teslim etmeye mecbur bıraktı.''
 
Güler: Devlet sözünü tuttu
Güler: ''Böyle bir sonuca gidecek olan her yöntem titizliklikle yerine getirildi''
Dalan'dan dönüş pazarlığı
Ergenekon şüphelisi Bedrettin Dalan'ın, savcılara haber gönderdiği ortaya çıktı.
Baron polis muhbiri çıktı!
Son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunda şaşırtan bilgiler ortaya çıkıyor.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri