Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
17 Eylül 2009 Perşembe - 09:52

Güler: Devlet sözünü tuttu

Güler: ''Böyle bir sonuca gidecek olan her yöntem titizliklikle yerine getirildi''

Güler: Devlet sözünü tuttu

İstanbul Valisi Muammer Güler, Münevver Karabulut'un katil zanlısı C.G'nin yakalanmasına ilişkin, ''Böyle bir sonuca gidecek olan her yöntem titizliklikle yerine getirildi'' dedi.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, ''C.G, yurt dışına çıkmış mı?'' sorusu üzerine, bunları değerlendireceklerini söyledi.

''C.G, amcası tarafından mı teslim edildi?'' şeklindeki soruya da Vali Güler, ''Bu konu şu anda bizim bilgimizde yok. Sadece avukatı tarafından arkadaşlarımıza teslim edilmiştir'' yanıtını verdi.

Vali Güler, gazetecilerin, ''Çemberin daraldığı belirtiliyordu. Bu süreci biraz anlatabilir misiniz?'' şeklindeki soruları üzerine de ''Sürecin sizinle paylaşılması gereken bölümleri zaman zaman paylaşıldı. Bütün ayrıntıları söylememiz mümkün değil. Takibin sağlıklı şekilde yürütülebilmesi, bilgi sızmaması veya sızan haberler neticesinde şüphelinin başka yerlere kaçma imkanının ortadan kaldırılması bakımından da elbette bir gizlilik içinde bu bilgilerin yürütülebilmesi, bilmesi gerekenlere bilmesi gerektiği kadar bilgi verilmesi gibi bir prosedür uygulandı'' diye konuştu.

-''SÜREÇ, SAĞLIKLI ŞEKİLDE YÜRÜTÜLDÜ''-


Burada yetkili cumhuriyet başsavcısı ile de koordineli çalışıldığına dikkati çeken Vali Güler, şunları söyledi:

''Arkadaşlarımız işin adli boyutunu, yetkili savcıların talimatları çerçevesinde yürüttüler. Bu süreç, sağlıklı şekilde yürütüldü. Birçok yerde, yurt içinde ve dışında çeşitli ihbarlar değerlendirildi. Tutuklamalar oldu yakınlarına... Halen bir yakını cezaevindedir. Böyle bir sonuca gidecek olan her yöntem titizlikle yerine getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da geniş bir takibi söz konusu oldu.''

Basın mensuplarının, ''Aileye sık sık çağrıda bulundunuz. Bu açıdan değerlendirebilir misiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine de Vali Güler, bunun hem hukuki hem de manevi sorumluluğu içeren bir davet olduğunu belirterek, aileye TCK gereğince de manevi sorumluluklarının hatırlatıldığını bildirdi.

Bazıları için hukuki sorumluluğun da hatırlatıldığını belirten Güler, sözlerine şöyle devam etti:

''Elbette ki bu, çemberi daraltan önemli bir konudur. Ama bu konudaki asıl baskı, toplumun duyarlılığıdır. Türk toplumu bu konuda birlik içerisinde bu olaya karşı duyduğu öfkeyi, tepkiyi, şüphelinin bir an önce yakalanması konusunda emniyet teşkilatımızın üzerinde olumlu bir etki mekanizması gelişti. Basının bunda da çok önemli bir etkisi var. Ailesinin bu konuda yaşadığı acıları zaman zaman değişik şekillerde yansıttığını gördük. Bunu, bir babanın duyduğu acı şeklinde değerlendirerek her zaman anlayışla karşıladık. Ailesine de sabır tavsiye etmiştik. Sabrın sonucunda böyle bir neticeye ulaşılmış olması bakımından da bu sabır telkininin yerine ulaştığını söylemek istiyorum.''

-AİLEYE TEŞEKKÜR-

İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürü ve özellikle bu konunun her zaman takipçisi olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bu sürecin mutlaka, sabır neticesinde sonuçlanacağını arz ettiklerini dile getiren Güler, şunları kaydetti:

''Ailesine de bunu iletmiştik. Böyle bir sonuç alındığı için onların da gösterdiği sabır, tolerans ve özellikle de emniyet teşkilatımızla kurdukları diyalog sonucunda ki, İl Emniyet Müdürü ve teşkilatımızla sürekli koordineli bir şekilde görüşüldü, bu temasın da çok faydası oldu. Kendilerine zaman zaman izleyecekleri yolla ilgili telkinlerde bulunuldu. Bunların da katkısı oldu. Aileye de bize güvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bize duydukları güveni de ifade etmişlerdi, bu güvene de arkadaşlarımız layık olduklarını göstermişlerdir.''

Vali Güler, ''Yakalanmamak için herhangi bir estetik operasyon geçirmiş mi?'' sorusunu ''Hayır'' diye yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Yurt dışına çıkma ihtimali üzerinde de duruldu, ama İstanbul'da yakalandı. Bu, yurt dışına çıkmadığı anlamına gelir mi?'' sorusu üzerine de Vali Güler, ''Gelebilir de gelmeyebilir de. Çünkü, bizim yakaladığımız, teslim aldığımız yer İstanbul. Bu konu da arkadaşlarımız tarafından ayrıca incelenecek'' dedi.

-''DEVLETİN SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEK İÇİN...''-

Vali Güler, sözlerini şöyle tamamladı:
''İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Devletin sözünü yerine getirmek için gayretle çalışmışlardır. Olayın meydana geldiği andan itibaren bütün yetkililerimiz, önceki emniyet müdürlerimiz, önceki yetkililerimiz de canla başla firari şüphelinin yakalanması için gayret sarf etmişlerdir. Türk polisinin başarısıdır, tabii bu olayın topluma verebileceği dersler de vardır. Aileler, toplum, yetkililer, güvenlik güçleri, anneler-babalar herkes için alınacak dersler vardır. İnşallah toplumumuzun, gençlerimizin korunması, toplumun daha sağlıklı olması konusunda önemli dersler çıkarabiliriz. Çünkü, gençliğin korunması, Anayasa'da verilmiş devletin önemli bir görevidir. Sağlıklı bir toplum için oldukça önemlidir. Belki bu konudaki önleyici tedbirler, suçun işlenmesini geciktirecek veya suç işlenmesini önleyecek birtakım tedbirleri pekiştirecektir.''

 
Dalan'dan dönüş pazarlığı
 
Çapkın'dan ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalan'dan dönüş pazarlığı
Ergenekon şüphelisi Bedrettin Dalan'ın, savcılara haber gönderdiği ortaya çıktı.
Baron polis muhbiri çıktı!
Son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunda şaşırtan bilgiler ortaya çıkıyor.
Kamuya eleman alınacak
Başbakanlık, Gümrük Müsteşarlığı ve Türk Patent Enstitüsü sınav yapacak.
 
Yargıya 'Topbaş' oyunu
Saray Çiftliği’nin dere yatağında ve kaçak çıkmasında ilginç bir gelişme yaşandı.
Zirveye samga vuran 3 konu
Başbakanın dünkü ziyaretlerinin ardında, süresi dolan sınır ötesi tezkerenin ...
İnsan hakkı referandumu olmaz
Üskül, Gökçek'in 7. Cadde için ‘içki referandumu’ isteğine sert tepki gösterdi.
 
3 Emniyet Müdürü sorguya
Büyük operasyonda yakalanan iki liderin üst düzey Emniyet Müdürleri ile kayıtları çıktı.
Asıl Oruç Baba burada!
Yıllardır Şehremini’ndeki türbede ziyaret edilen Oruç Baba, aslında Eyüp'te bir dergâhta imiş.
Bu yolun sonu final: 69-64
12 Dev Adam Sırbistan'ı 69-64 yenerek 5'te 5 yaptı ve grupta ilk 2'yi garantiledi.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri