Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
8 Ekim 2011 Cumartesi - 09:35

Azerbaycan'ın coşkusunu paylaştık

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Necdet Leloğlu Salonu’nda "Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlığının 20. yılı" dolayısıyla program düzenlendi.

Azerbaycan ın coşkusunu paylaştık

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Necdet Leloğlu Salonu’nda "Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlığının 20. yılı" dolayısıyla program düzenlendi.
KAÜ’de düzenlenen programda, Azerbaycan ve Türkiye'nin Milli Marşları okundu. Programda konuşan Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Azerbaycan Cumhuriyeti olarak kendi topraklarını barış yoluyla geri almak istediklerini belirtti.
Ayhan Süleymanov, Ermenilerin dış güçlerin verdiği destekle Azerbaycan’dan işgal ettikleri toprakları geri vermediği söyledi.
KARABAĞ YARASI
Süleymanov, "Ermeniler dış güçlerin desteğiyle, bir türlü barış yoluyla Azerbaycan'dan işgal ettiği toprakları geri vermek istemiyor. Bizim Cumhurbaşkanımız da ordumuzun komutanı da defalarca söylemiştir ki; 'Barış yoluyla bizim topraklarımız geri verilmezse o zaman biz kendi hakkımızı kullanarak harp yoluyla topraklarımızı geri alacağız' Çünkü Azerbaycan Cumhuriyeti'nin şu an çok güçlü ordusu vardır. Modern silahlanmıştır. Sadece şu andaki uluslararası durum asker yoluyla topraklarımızın geri alınmasına müsait değildir" dedi.
AZERBAYCAN HALKI SABIRLIDIR
Azerbaycan halkının bu konuda çok sabırlı olduğunu ifade eden Başkonsolos Ayhan Süleymanov; "Azerbaycan Türkleri başka milletlere saygı duyan millet olduğu için sabretmektedir. Ermenistan yönetimi şu andaki Azerbaycan'ın gücünü, ekonomik gücünü, askeri gücünü ne zaman ki anlarsa topraklarımızı geri verecektir. Bu konuda da Türkiye hep başından beri Azerbaycan'ın yanında olmuştur. Azerbaycan'ı desteklemiştir. Azerbaycan'da büyük bir Türk sevgisi olmuştur. 1918'de Nuri Paşa'nın Kafkas İslam Ordusu, Azerbaycan'a girerek, Azerbaycan'ı Taşnak Ermenilerinden ve Bolşevik ordusundan kurtarmıştır. Görünüyor ki, Türkiye hep başından beri bizim yanımızda olmuştur. Bizi desteklemiştir. Şu anda da Azerbaycan ve Türkiye arasında ilişkiler çok üst düzeydedir" diye konuştu.
Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi (UDM) Başkanı İsmail Ağayev de, Ermeni Taşnaklarının yardımı neticesinde Azerbaycan'ın, Sovyetler Birliği'nin takibinde uzun yıllar yarı can vaziyetinde yaşadığını kaydetti.
ELÇİBEY RAHMETLE ANILDI
UDM Başkanı İsmail Ağayev, "1988'de Azerbaycan'ın değerli evlatlarından biri olan Ebulfez Elçibey'in rehberliğinde halk hareketi meydana gelmiş ve Azerbaycan'ın bağımsızlığı yeniden gündeme taşınmıştır. 1991 yılında Azerbaycan'ın bağımsızlığı kabul olunmuştur. Azerbaycan'ın bağımsızlığı kabul olduktan sonra bölgede Azerbaycan'ı sevmeyen, bağımsızlığını kabul etmeyen insanlar olmuştur. Azerbaycan'ın dahilinde ve kenarında çatışmalar başlayarak, topraklar işgale maruz kalmıştır. 1988 yılından başlayarak İrevan topraklarından 250 bin Azerbaycan Türkü, Ermeni Taşnaklarının soykırımına maruz kalarak ata, baba yurtlarından kovulmuşlar" şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından Kafkas Üniversitesi KafkAsya ve Orta Asya Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hacali Necefoğlu ve tarih bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Selçuk Ural, "Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlığının 20. yılı" konulu panelde sunum yaptı. Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi (UDM), Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu ve Kafkas Üniversitesi'nin (KAÜ) işbirliğince düzenlenen programda resim sergisi de açıldı.
Program, Azerbaycan'dan gelen sanatçılar Şemistan Alizamanlı, Yakut Hanım Karabağlı ve İdris Nebiyev'in verdiği konserle sona erdi. Azerbacan Konsolosluğu ve Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi tarafından düzenlenen resim sergisi, panel ve konsere yoğun ilgi oldu. Çok sayıda vatandaş yer olmadığdan dolayı yerde oturdu.

 
Savaş maçı değerlendirdi
 
Pehlivanoğlu rahmetle anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz, menfur saldırıyı telin etti
İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Ahmet ...
Arınç Erzurum'u tarif etti
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzurum'un kültürel ve tarihi zenginliklerine ...
TRT Reyhani adını yaşatacak
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da ...
 
Vatandaş yerden göğe haklı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Erzurum il teşkilatını ziyaretinde ...
Gezgin Kitap Erzurum'da
İstanbul'un Bağcılar ilçesinde kaymakamlık, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü ...
Reyhani Stüdyosu hizmete giriyor
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Türkiye'nin en büyük stüdyolarından ...
 
Cengiz'e muhtar ödülü
Aziziye Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı sürpriz bir ziyarete ...
800 kontenjan için 15 bin kişi yarıştı
Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi Çağrı Merkezi için Erzurum ...
Leyla'ya okul yolu açıldı
Erzurum'da katıldığı HES eylemiyle ismini duyuran 17 yaşındaki Leyla Yalçınkaya, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri