Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>TÜRKİYE
2 Nisan 2010 Cuma - 10:21

BAŞBAKAN ABD'YE GİDECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 5-6 ay önce davet edildiği Küresel Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye gideceğini açıkladı.

BAŞBAKAN ABD YE GİDECEK

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Başyazıcı Camisi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bir gazetecinin ''ABD'ye gidecek misiniz?'' sorusunu Erdoğan, şöyle yanıtladı:

''Değerlendirmelerimizi arkadaşlarımızla yaptık. ABD'ye olan seyahatimizi... Uluslararası bir seyahat, bildiğiniz gibi nükleer silahların yayılmasının önlemesiyle alakalı. Yaklaşık 5-6 ay önce, aldığım daveti bu vesileyle gerçekleştirmiş olacağız. Davete gitmeden önce de dün söylediğim gibi büyükelçimizi de ABD'ye önümüzdeki hafta içinde göndereceğiz.''

Erdoğan, ''İki ülke arasında kriz aşıldı diyebilir miyiz?'' sorusu üzerine, ''Konuyla ilgili daha önce de Dışişleri Bakanımın, ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmesi oldu. Bu konuda bazı olumlu gelişmeler var. Temenni ederim ki bu olumlu gelişmeler Nisan ayında da aynı şekilde devam eder'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak Anayasa değişikliği oylamasında partisinden fire bekleyip beklemediği sorusuna, ''Böyle bir şey düşünmek istemem'' yanıtını verdi.

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Başyazıcı Camisi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD gezisi ve Tekel işçilerinin eylemiyle ilgili olarak CHP Lideri Deniz Baykal'ın, ''Başbakan, Amerika karşısındaki geri çekilişinin hıncını öyle anlaşılıyor ki Tekel işçilerinden alıyor'' değerlendirmesinin anımsatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu tür bir benzetmeye siz ne denli acaba ilgi duyuyorsunuz? Bunun birbiriyle uzaktan, yakından hiç alakası var mı? Ben ismini ağzıma almayacağım için konuşmayacağım bugün. Ama bu tür bir benzetmenin ne kadar alakasız olduğu ortada. Beyefendinin artık ne kadar çelişki içinde olduğu ortada. Bunu değerlendirmeye gerek yok. Tekel işçilerinin buraya gelme olayını ise tamamıyla provokatif, ideolojik böyle bir yaklaşım olarak biliyorum. Gelenler Tekel işçisi değildir, cüzi miktarda, sembolik bir Tekel işçisi vardır. Bunun dışındakiler tamamen örgütlerdir. Bunların içinde aşırı uçlara da vardır. Ve bütün bu yapılanlar ülkemizin şu anda girmiş olduğu olumlu süreci gölgelemeye, etkilemeye yöneliktir.

Bundan tabii muhalefet ciddi manada rahatsız olmaktadır. Çünkü şu anda açıklanan rakamlar gördüğünüz gibi ortada. Büyüme ile ilgili rakamlar ortada, ihracatla ile ilgili Ocak, Şubat, en sonunda Mart çok çok ciddi manada adeta zirve yapmış durumdadır. Bu şekilde, inşallah 2010'u tamamlarsak... Biz her ne kadar 3.5 diye mütevazı bir oranla büyümeyi ifade ettiysek de görünen o ki OECD, IMF, Dünya Bankası'nın ifade ettikleri 4.5 gibi bir büyümeyi belki de daha fazlasıyla yıl sonunda inşallah yakalayacağız.''

-OBAMA İLE GÖRÜŞME-

Başbakan Erdoğan, ''Anayasa değişikliği teklifi oylamasında herhangi bir fire bekliyor muzunuz?'' sorusuna, ''Böyle bir şey düşünmek istemem'' yanıtını verdi.

''Obama ile görüşecek misiniz?'' sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Görüşeceğimiz çok şey var, tabii görüşeceğiz. Buraya gelecek olan 40'ı aşkın ülkenin devlet başkanları, hükümet başkanları var. Bunların bir kısmıyla benim görüşmelerim olacak, bir kısmıyla Dışişleri Bakanımın görüşmeleri olacak. Bu görüşmeler sadece bir basit misafir ağırlama olayı değildir. Bunlar bizim için önemli fırsatlardır. Biz bu ziyaretleri de en güzel, en ideal şekilde her gidişimizde değerlendiririz.''

Tekel işçilerine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, ''Açıklamamı yaptım atılan bütün adımlar atılmıştır'' dedi.

 
BAŞARI EKİP ÇALIŞMASIYLA GELDİ
 
UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Komplo Teorisi ! 4 Nisan 2010 Pazar 21:14

Erdoğan ABD'ye gidecek Obama ile yine yeni yol haritalarını görüşecek ancak ABD'de AKP'ye olan güven azalıyor , MHP iktidara gelecek ve AKP'li yöneticileri yüce divana gönderecekler , daha sonra da ABD Türkiye'den tamamen ümidi kesecek çekilecek ajanları da çekilecek, Türkiye kendi ayakları üzerinde duracak ABD'den icazet , emir almadan, bundan dolayı da hem AB, hem de ABD, Rusya ile ilişkiler bozulacak belki de savaş çıkacak savaşa gireceğiz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP, VEKİLLERİNİ SEFERBER ETTİ
AKP, Anayasa değişiklik paketi için vekillerini seferber etti. İşte son yazılı emir:
YOKLAMALI AÇILIŞ!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Cer Modern ...
TEKEL EYLEMİNDE RESTLEŞME
Türkel: Açıklama yaptırılmazsa Türkiye'deki tüm Tekel işçilerini buraya çağırırız.
 
Çetin Doğan'dan açıklama
'Hep beraber, güzel ve aydınlık günlere, ulusça kavuşacağımıza inanıyorum.'
AYASOFYA ISRARI
SP İl Başkanı Teoman Kümbet, Van’daki Akdamar Kilisesi’nin, yılda bir ...
Başkana ‘talih kuşu’ konmuş
İhalelere fesat karıştırma ve rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan AKP'li bakın nereye atandı.
 
TEKEL işçilerine müdahale
Bir grup tekel işçisi çevik kuvvet ekiplerince TÜRK-İŞ binası önünden uzaklaştırıldı.
Erdoğan: İpimi kendim çekerim
Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, gizli kalan olayları kitabında gün yüzüne çıkardı.
Yargıtay’a göre bu atama suç
Yargıtay Gül'ün yaptığı atamanın benzerlerini "görevi kötüye kullanma" saymış.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri