Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>EĞİTİM
27 Ocak 2010 Çarşamba - 07:58

BRAVO ÜNİVERSİTE

Atatürk Üniversitesi, bu yıl bir ilke daha imza atacak. Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan ‘Ulusal İletişim Kongresi’ne, Atatürk Üniversitesi ev sahipliği yapacak. İletişim Fakültesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan kongrede, “Gülmenin Arkeolojisi ve Medyada Mizah Olgusu” ele alınacak.

BRAVO ÜNİVERSİTE

Atatürk Üniversitesi, bu yıl bir ilke daha imza atacak. Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan ‘Ulusal İletişim Kongresi’ne, Atatürk Üniversitesi ev sahipliği yapacak.  İletişim Fakültesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan kongrede, “Gülmenin Arkeolojisi ve Medyada Mizah Olgusu” ele alınacak.

//İLETİŞİM ADINA BİR İLK
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, Türkiye’de bir ilke imza atarak, Ulusal İletişim Kongresi’ni Erzurum’da gerçekleştireceklerini bildirdi. Konusu mizah olan kongreye, Türkiye’nin dört bir yanından mizah alanında uzman akademisyenlerin katılacağını söyleyen Barlı, “Konuklarımız sadece akademisyenler olmayacak. Aynı zamanda ünlü mizah ustaları da, fakültemizin organize edeceği bu kongrede bir araya gelecek.” dedi. 13 ile 15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrede, “Gülmenin Arkeolojisi ve Medyada Mizah Olgusu” konusunun ele alınacağını kaydeden Prof. Dr. Önder Barlı, Erzurum’un ve Atatürk Üniversitesi’nin, bu etkinlikle farkını bir kez daha ortaya koyacağını dile getirdi.
//GÜLMENİN ARKEOLOJİSİ
Mizahın, tarihin her döneminde canlılığını koruyan bir olgu olduğunu vurgulayan Önder Barlı, kongreye katılacak olan akademisyenlerin, mizahın tarihi süreç içerisindeki seyrini ele alacaklarını bildirdi. Osmanlı dönemindeki mizah anlayışından günümüzdeki mizah anlayışına kadar geçen sürede yaşanan gelişmeler ve kullanılan yöntemlerin, bu kongrede tek tek masaya yatırılacağını belirten Barlı, “konuk akademisyenlerimizden bazıları, Osmanlı dönemindeki mizahı ele alacak, bazıları da, Osmanlı’daki mizah anlayışının batılı devletlerde nasıl algılandığını aktaracak. Bu bilgiler verilirken, elbette ki tarihi bilgilere ve belgelere başvurulacak.” diye konuştu. 
//MİZAH USTALARI ERZURUM’A GELECEK
Kongrenin konuklarının sadece akademisyenler olmayacağına vurgu yapan Barlı, aynı zamanda birbirinden ünlü mizah ustalarının da Erzurum’a geleceklerini belirterek, “Kongre çerçevesinde sergilerimiz olacak. Mizah ustaları ve akademisyenler, bu kongreyle mizah olgusunu derinlemesine ele alacaklar. Haliyle Türkiye’nin gözü de, Erzurum’da olacak.” dedi. Kongre için hazırlıklara daha şimdiden başladıklarını anlatan Barlı, “Her şeyden önemlisi bu kongrede ele alınacak konuların her biri, kitap haline getirilecek ve Türkiye’nin dört bir yanındaki kütüphanelere girecek. Böyle bir çalışmanın Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olması, bu bakımdan büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

 
ÜNİVERSİTE'Yİ DÜNYAYA AÇTILAR!
 
ATATÜRKÇÜYÜZ!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ünal karaca 1 Şubat 2010 Pazartesi 11:10

çok güzel. hayırlı olur inş.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÜNİVERSİTE'Yİ DÜNYAYA AÇTILAR!
A.Ü. Televizyonu (Ata TV) internete taşındı. Atatürk Üniversitesi’nin ...
YAZARLAR KONGRE YAPTI...
Genel Merkezi Ankara olan ve Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına ...
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri