Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
15 Nisan 2010 Perşembe - 08:45

BU DA HES AÇILIMI

Halk arasında ‘Erozyon Dede’ olarak bilinen TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın da katılımıyla Erzurum’da “Hidroelektrik Santralleri Bilgilendirme Paneli” düzenlenecek.

BU DA HES AÇILIMI

Erzurum’da hidroelektrik santralleri (HES)’lerle ilgili olarak devam eden tartışmalara farklı bir boyut kazandıran ERVAK ve TEMA sayesinde Türkiye’de tüm gözler Erzurum’a çevrilecek. Erzurum’daki 26 sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle geçtiğimiz günlerde bir araya gelen ERVAK Başkanı Erdal Güzel ve TEMA Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, ikinci büyük adımı 1 Mayıs’ta atıyor.

EROZYON DEDE ERZURUM’A GELİYOR

Halk arasında ‘Erozyon Dede’ olarak bilinen TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın da katılımıyla Erzurum’da “Hidroelektrik Santralleri Bilgilendirme Paneli” düzenlenecek. Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı Beldesi’nin Aşağı Katıklı Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan panele, siyasetçiler ve üst düzey bürokratlar da katılacak. ERVAK Başkanı Erdal Güzel ve TEMA Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, Konuyla ilgili olarak ortak bir açıklama yaptı.

//stklardan işbirliği

TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, geçtiğimiz günlerde 26 sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla yaptıkları toplantıyı hatırlatarak, “Erzurum’daki STK’lardan aldığımız güç ve destekle, HES havzası dahilinde bulunan Serdarlı’da ‘Hidroelektrik Santralleri Bilgilendirme Paneli’ düzenleyeceğiz. Panelimize, vakfımızın Onursal Başkanı Sayın Hayrettin Karaca da katılacak.” dedi.

//AMACIMIZ PROTESTO DEĞİL, HASSASİYET ÇAĞRISI… 

ERVAK Başkanı Erdal Güzel ise, TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilciliği ile birlikte düzenleyecekleri panelin, kesinlikle HES’leri protesto etme maksadını taşımayacağına dikkati çekerek, “Düzenlenecek olan panelde, HES’lere karşı bir platform oluşturma ya da protesto etme gibi bir yaklaşım sergilemeyeceğiz. Tam tersine, Erzurum’da yapılması düşünülen HES’lerin, yöredeki sosyal, ekolojik ve ekonomik dengeyi karşı karşıya bırakacağı tahribata dikkat çekerek, yetkilileri bu konuda hassasiyete davet edeceğiz.” diye konuştu. Havzadaki yerleşim yerlerinde yaşayan halkın yanında, Türkiye’nin birçok bölgesinden de katılımın beklendiği panelin, toplumun bilgilendirilmesi işlevini de üstleneceğini kaydeden ERVAK Başkanı Güzel, böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde Erzurum’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de çok büyük bir paya sahip olduğunu bildirdi.

//PANELE, UZMAN PANELİSTLER DE KATILACAK

TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, 1 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan “Hidroelektrik Santralleri Bilgilendirme Paneli”ne, Onursal Başkan Hayrettin Karaca’nın dışında, TEMA Vakfı Mütevelli Üyesi Y. Ümit Gürses, Avukat Yakup Okumuşoğlu’nun da katılacağını belirterek, “Panelimize, Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Faris Karahan ve Yard. Doç. Dr. Oğuz Kurtoğlu da, panelist olarak katılacak. HES’ler konusunda fikir beyan etmek ve bu toplantıda bulunmak isteyen herkesi, yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü bu panelde yetkili mercilere yanlışı işaret edip, doğruları göstereceğiz.” dedi.

 
ALTIN ÖĞÜTLER
 
KANDİLLİ, '2011'E HAZIRIM' DEDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HES, RAFTİNGÇİLERİ TORTUM'A TAŞIDI
Erzurum’un Tortum ve Uzundere ilçelerinde rafting start aldı.Baraj ve ...
NİSAN 'KAR'I
Erzurum’da sabah saatlerinde başlayan yağmur, yerini lapa lapa kar yağışına ...
YENİ MEYVE BAHÇELERİ İÇİN...
Erzurum Tarım İl Müdürlüğü, “Çoruh Havzası Meyvecilik Atılım Projesi” ...
 
YÜKSEKÖĞRETİM TANITIM GÜNLERİ
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde (AÜ) “Yükseköğretim Tanıtım Günleri” ...
BİLGİ VE HADİS YARIŞMASI
Palandöken İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ...
SON ATANANLARLA İSTİŞARE
AK Parti Milletvekili Çığlık, Erzurum’a son dönemlerde atanan bürokratları ...
 
BAŞBAKAN DA ROL ALACAK
Erzurum'daki Aziziye Tabyaları'nda tarihte '93 Harbi' sırasında yaşanan ...
İLK TALEBİ ZAM OLDU
Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında ...
CENNETİN SUYU 11'E BÖLÜNDÜ
ESKİ Genel Müdürlüğünce, şehrin muhtelif yerlerine yapılacak 11 yeni çeşmeye ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri