Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>TÜRKİYE
2 Nisan 2010 Cuma - 11:34

BU TUZAĞA DÜŞMEYİZ!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin bölgeye yönelik en doğru siyaseti ortaya koyan parti olduğunu belirtti.

BU TUZAĞA DÜŞMEYİZ!

Baykal, Beyaz Saray Düğün Salonu'nda yapılan CHP İl Kongresi'ndeki konuşmasında, Van il kongresine özellikle katılmak istediğini belirterek, her türlü zorluğa rağmen CHP bayrağını burada dalgalandıran partilileri yalnız bırakmamak için geldiğini söyledi.
''İyiki de gelmişim'' diyen Baykal, partililerin içinde bulunduğu güçlükler karşısında sergiledikleri tutumun kendileri açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
2 Nisan'ın Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olduğunu ve Van'ın kurtuluşunun, Anadolu'nun kurtuluşunun müjdecisi olarak bilindiğini ifade eden Baykal, ''Van'ın ve Doğu Anadolu'nun kurtuluşunun, çok özel şartlarda gerçekleştirilmiş olduğu, Doğu Anadolu'nun kurtuluşunun, Türkiye'nin kurtuluşuna, bağımsızlığına ve Türkiye'nin milli bütünlüğüne en büyük katkıyı yapmış olduğu gerçeği, herkes tarafından çok iyi anlaşılmalıdır'' dedi.

-''NEDEN BU BÖLGEDE GÜÇ KOŞULLARDA SİYASET YAPIYORUZ''-

CHP'lilerin Van'da güç koşullarda siyaset yaptığını bildiren Baykal, şunları kaydetti:

''Niçin siz bu güç koşullarda siyaset yapmak durumundasınız? Sizin siyasetinizin ilkeleri belli, yöntemi belli. Neye değer verdiğiniz belli. Sizin yaptığınız siyasetin Türkiye ve Güneydoğu ile Doğu Anadolu Bölgesi için önemi belli. Böyle olduğu halde siz, biz neden burada güç koşullarda siyaset yapıyoruz? Her zaman böyle değildi. Bir zamanlar bu bölgede siyaset yapanlar çok uygun koşullarda, kendilerini çok rahatça ifade ederek, siyaset yapabiliyorlardı. Bu bölgenin en değerli aileleri, CHP içinde siyaset yapıyordu ve CHP'ye güç katıyordu. O zaman ne sorun vardı? Hiç bir sorun yoktu. Şimdi ne sorun var? CHP mi değişti? Bu bölgeye değer veren siyaseti mi değişti CHP'nin? Hayır, siyaseti değişmedi. Siyaseti daha da pekişti, gelişti, berraklaştı. Bu bölge bizim daima baş tacımız oldu. Bu bölgenin insanlarının sorunları, bizim en temel sorunlarımız oldu. Hepimizin yüreği Doğu ve Güneydoğu Anadolu için çarptı. Bu bölgedeki insanların yaşadığı baskılar, haksızlıklar, bizim en büyük sorunumuz oldu. Bizim siyasetimiz değişmedi. Doğuda yaşayan insanlarımız, bizim gönlümüzde aynı şekilde saygıdeğerdir. Burada siyasetin özü değişti. Burada siyaset, siyaset olmaktan çıktı, bir kimlik mücadelesi haline gelmeye başladı. Bir etnik çekişme haline gelmeye başladı.''

-''ETNİK KİMLİK SİYASETİN TEMELİ HALİNE GELDİ''-

Siyasetin etnik temele indirilmesinin, bir etnik kavganın, milli siyasete dönüştürülmesinin, o kavgayı yapan insanlar ile Türkiye için yararlı olmayacağını anlatan Baykal, şöyle devam etti:

''Bu devleti birlikte kurmuşuz. Kurarken de hepimizi kardeş bilmişiz. İçimizde herkesin kendine göre kimliği olabilir. Kimimiz Arap, kimimiz Çerkez, kimimiz Kürt'tür. Elbette Allah bizi nasıl yarattıysa, hangi sülalenin, ailenin, aşiretin içine uygun gördüyse, kimliğimiz o anda ortaya çıkmıştır. Onu biz seçmemişiz. Ama biz etnik kimliğimizi, siyasetin temeli haline getirirsek, kendi kimliğimizden olmayanları dışlarsak, yok sayarsak, kendimizi onlardan ayrıştırırsak, en fazla kendimize, birliğe, bütünlüğe, ortak yararlarımıza zarar vermiş oluruz. Şimdi bu tuzak, daima bizim önümüze getiriliyor.''

Herkesin yararı ve çıkarının, birlik ve beraberlikten geçtiğini vurgulayan Deniz Baykal, şöyle konuştu:

''Herkesin yararı ve çıkarı, sen şusun, sun busun diye ayırmamaktadır. Karşımızdakini, etnik kimliğine göre suçlamamaktadır. Bizim dinimizin altında bir etnik kimlik anlayışı var mı? Her kimliğe sahip olan insan Allah'ın yarattığı eşit konumdaki insandır. Herkes eşit ve kardeştir. Böyle bir evrenselliği temsil eden anlayışın, inancındayız, içindeyiz. Siyaseti etnik kimlik temeline indirirseniz, bu siyasete ayak uydurmayı reddedenler olabilir. Biz reddediyoruz. Biz etnik kimlik siyasetine boyun eğmiyoruz, ayak uydurmuyoruz. Bu onların kimliğine saygı duymadığımız için değildir. Bu onların kimliğine değer vermediğimiz için değildir. Herkesin kimliği onun onurudur, şerefidir. Herkesin onuruna ve şerefine saygı gösteririz. Biz bu tuzağa düşmedik. Düşmeyeceğiz.''

-''CHP BU BÖLGEDE EN DOĞRU SİYASETİ ORTAYA KOYAN PARTİDİR''-

CHP'nin doğru bir siyaset yürüttüğünü bildiren Baykal, şunları kaydetti:

''CHP, bu bölgeye yönelik en doğru siyaseti ortaya koyan partidir. Bu bölgenin ekonomik sorunlarını, siyasi sorunlarını en iyi biz biliyoruz. 1989 yılında bu konularda hiç kimse tek kelime bile söz söyleyemezken, Devlet Güvenlik Mahkemeleri, bu konuları tartışacak insanların önünde bir tehdit gibi dururken, CHP çıktı açık biçimde dedi ki, (Herkesin kimliği saygı değerdir, eşittir. Kimse kimsenin kimliğini baskı altına alma hakkında sahip değildir. Türkiye Cumhuriyeti bir ırk devleti değildir. Bir kafatası devleti değildir. Bir kan devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti bir siyasi şuur, siyasi anlayış devletidir.) Bizim anlayışımızda herkes etnik kimliği içinde özgürce yaşayacak ama hepimiz kardeş olacağız.''

1989 yılında bunları söylediklerinde, DGM tarafından soruşturma ve tahkikat başlatıldığını hatırlatan Baykal, şöyle devam etti:

''Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ana dillerin konuşulmasına yönelik yasağın kaldırılması için ilk kez kanun teklifi veren kadro, bugünkü Cumhuriyet Halk Partisi kadrosu ve onun genel başkanıdır. Hiç kimse bu konularda konuşmayı bile aklından geçirmezken bu bir ayıptır dedik. Herkesin kimliği saygıdeğerdir diyoruz, sonra anadilini konuşmayı dahi yasaklayan bir anlayış içindesiniz. Böyle bir şey olamaz. Sadece bunu söylemekle kalmadık, Meclise gittik. Bunları biz yapmışız. Bu düşünceleri 1989 yılında söylemişiz. Bölgeye yönelik ekonomik politikaların yanlışlığını biz söylemişiz.''

 
BİR ZİYARETTE 2011 KOORDİNATÖRLÜĞÜNE
 
DAVA DOSYASININ ÖRNEĞİ İSTENDİ
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eşo 3 Nisan 2010 Cumartesi 21:18

İzmire gavur diyenlerde bugün erzurumu yakıyor bu kadar basit,en azından izmir kendine yetiyor yüzlerce fabrikası var dünya şehri,oy alıp da üretim teşviki yapmamak, et üretimine yeterli destek vermemek fabrika kurmamak ise erzurumu yakmaktır başka birşey deyildir,erzurumluya ait ne varsa elden gidiyor ben yabancı yatırımlara karşıyım alışveriş merkezlerinede karşıyım.yaktılar erzurumluyu ve erzurum esnafını.

Yorumu oyla      0      0  
İzmiri kim yakmış ?? 3 Nisan 2010 Cumartesi 14:13

İzmiri bakın kimler nasıl yakmışlar , İzmire Gavur diyenler utanın , İzmir halkı nasıl mücadele vermişler görün ; " http://haber.mynet.com/detay/guncel/izmir-yanginiyla-ilgili-flas-gelisme/503915 "

Yorumu oyla      0      0  
CHP Hakkında Önemli ! 2 Nisan 2010 Cuma 22:33

Atatürk'ün partisi ve kurtuluş savaşının simgesi,Erzurumun da içinde bulunduğu Vatan mücadelesinin en güzel simgesi CHP bakın bugün ne hallere düşmüştür ! Dış güçlerin din odaklı ve inanç esaslı partileri desteklemesi ile beraber CHP içerisine de sızan bir takım güçler,kendini bilmez sömürücüler,dinsizler,Atatürk'ün adını kullananlar,tehlikeli ve karanlık insanlar bugün CHP'yi bu duruma getirmiştir.Ülke içerisinde birçok konuda ve birçok bölgede söz sahibi bile olamıyor artık çok yazık !!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞBAKAN ABD'YE GİDECEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 5-6 ay önce davet edildiği Küresel ...
AKP, VEKİLLERİNİ SEFERBER ETTİ
AKP, Anayasa değişiklik paketi için vekillerini seferber etti. İşte son yazılı emir:
YOKLAMALI AÇILIŞ!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Cer Modern ...
 
TEKEL EYLEMİNDE RESTLEŞME
Türkel: Açıklama yaptırılmazsa Türkiye'deki tüm Tekel işçilerini buraya çağırırız.
Çetin Doğan'dan açıklama
'Hep beraber, güzel ve aydınlık günlere, ulusça kavuşacağımıza inanıyorum.'
AYASOFYA ISRARI
SP İl Başkanı Teoman Kümbet, Van’daki Akdamar Kilisesi’nin, yılda bir ...
 
Başkana ‘talih kuşu’ konmuş
İhalelere fesat karıştırma ve rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan AKP'li bakın nereye atandı.
TEKEL işçilerine müdahale
Bir grup tekel işçisi çevik kuvvet ekiplerince TÜRK-İŞ binası önünden uzaklaştırıldı.
Erdoğan: İpimi kendim çekerim
Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, gizli kalan olayları kitabında gün yüzüne çıkardı.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri