Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
15 Nisan 2010 Perşembe - 08:49

BÜYÜK OYNAYAN KAZANIYOR

Erzurum’da süt sığırcılığı alanında 5 milyon dolarlık bir yatırım için girişim başlatıldı. Erzurumlu İşadamları Abdullah Büçge ve Serdar Çevrim ortalığıyla hayata geçirilecek olan ERPALAN A.Ş. isimli 500 Baş Sağmalık İsviçre Esmeri Sütü İşleme Tesisi’nin temeli önümüzdeki 15 gün içerisinde atılacak.

BÜYÜK OYNAYAN KAZANIYOR

80 kişiye istihdam kapısı aralayacak olan tesis, kapasitesi ve çalışma prensipleriyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki ilk günlük süt üretim tesisi olacak.

//SÜT SIĞIRCILIĞI YATIRIMI

Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Kandilli Beldesi’nin Kesikköprü mevkiinde yapımı gerçekleştirilecek olan tesisle ilgili olarak bilgiler veren Erzurumlu İşadamı Abdullah Büçge, 2006 yılında başlattıkları söz konusu yatırımla ilgili girişimlerini, sonuçlandırma aşamasına getirdiklerini kaydetti. Kandilli Kesikköprü mevkiinde ERPALAN A.Ş. adı altında 500 Baş Sağmalık İsviçre Esmeri Sütü İşleme ve Tetrepak Süt İşleme tesisi kuracaklarını açıklayan Büçge, 5 milyon dolar maliyetli yatırımın, Erzurum’daki hayvancılık sektörüne yeni bir vizyon kazandıracağını söyledi. Günlük taze süt üretiminin yapılacağı tesisin, Doğu ve Güneydoğu’da tek olma özelliğine sahip olacağını anlatan Büçge, yatırımın temellerini, önümüzdeki 15 gün içerisinde atacaklarını bildirdi.

//BÜÇGE, 5 MİLYON DOLARLIK YATIRIMI ANLATTI 

Hayata geçirmek için girişimlere 2006 yılında başladıkları yatırımın, toplam bin 500 dönüm arazi üzerinde kurulacağını, tesislerin 30 dönümlük kapalı alan içerisinde inşa edileceği bilgisini veren İşadamı Büçge, “Devletten bu araziyi 49 yıllığına kiraladık. Yatırımın gerçekleştirilmesi hazırlığı sürecinde Merdiven ve Cinis köylerinden büyük destekler gördük.” dedi. Tesiste, hem üretilen hem de bölgedeki köylerden toplanan sütlerin günlük işlenerek tüketime sunulacağını kaydeden Abdullah Büçge, tetrepak diye adlandırılan süt üretiminin, bu yatırım sayesinde Doğu ve Güneydoğu’da ilk kez Erzurum Kandilli’de başlayacağını dile getirdi. Söz konusu yatırım için köylüyle hem ekim, hem de süt alımı sözleşmesi imzalayacaklarını anlatan Büçge, “Köylümüz, tesisimiz sayesinde sadece süt üretiminden değil, aynı zamanda üretim için gerekli olan yem bitkilerinin ekiminden de kazanacak. Köylümüzün hem ektiği yem bitkilerini, hem de ürettikleri sütü satın alarak, işlemeye alacağız.” ifadelerini kullandı.  Modern bir teknolojiyle donatılacak olan tesisin kuruluş hazırlıkları sürecinde Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’dan çok büyük destekler gördüklerine vurgu yapan Büçge, “Baştan Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ olmak üzere, bu projenin hayata geçirilmesi sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

//YATIRIM İÇİN İSTİŞARE SÜRECİ

Öte yandan ERPALAN A.Ş. yöneticileri olarak yatırımın hayata geçirileceği Kandilli’nin Belediye Başkanı Dursun Hanoğlu’nu ziyaret eden Abdullah Büçge ve Serdar Çevrim, tesis hakkında Başkan Hanoğlu’na bilgiler aktardı. İşadamı Serdar Çevrim, Erzurum’un bir hayvancılık merkezi olduğuna değinerek, “Hayata geçireceğimiz bu yatırım, Erzurum’da hayvancılık sektörüne hem taze kan kazandırmış olacak, hem de yeni işletmeler için bir yol açmış olacak. Yatırımımızın, ilimizde daha birçok hayvancılık işletmesinin açılmasına önayak olacağına inanıyoruz.” dedi.

Kandilli Belediye Başkanı Dursun Hanoğlu da, beldeye yatırım yapan işadamlarının her zaman emrinde olacaklarını vurgulayarak, “Bu yatırımı, beldemize ve bölgemize sağlayacağı olumlu katkılardan dolayı büyük bir nimet olarak değerlendiriyoruz. Kandilli Belediyesi olarak, bu süreçte üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız. Değerli işadamlarımıza da, bu yatırımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 
KANDİLLİ, '2011'E HAZIRIM' DEDİ
 
Cengiz'den Kutlu Doğum mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ALTIN ÖĞÜTLER
Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Arıkan, “Hayatı Değiştiren ...
TAR-SÜT UMUT OLDU
Yörede sığır ırkının ıslahı ve sığırcılığın geliştirilmesi amacıyla Tarım ...
UMUT KAPISI
Erzurum’da Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen kurslara, ...
 
KİMSE KİMSEYİ KANDIRMAYACAK!
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Altan, ...
VİZE KALKTI, DOĞU'YA İLGİ ARTTI
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller, son yıllarda turizme yönelik yapılan ...
ERZURUM'A YATIRIM MUTLU ETTİ
Erzurum ve Diyarbakır'da kurdukları çağrı merkezleriyle pek çok gence ...
 
REKORTMENLER AÇIKLANDI
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı, 2009 Vergilendirme Dönemi’ne ait Gelir ...
TARIM REFORMU
Amasya, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Yozgat'ın ...
TİCARET İSTİKRARSIZ
Ticaret sektöründeki gelişmeleri açılan ve kapanan işyeri sayısı ile protestolu ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri