Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
3 Nisan 2010 Cumartesi - 10:59

TİCARET İSTİKRARSIZ

Ticaret sektöründeki gelişmeleri açılan ve kapanan işyeri sayısı ile protestolu senet verileri net biçimde ifade ediyor.

TİCARET İSTİKRARSIZ

Ticaret sektöründeki gelişmeleri açılan ve kapanan işyeri sayısı ile protestolu senet verileri net biçimde ifade ediyor. Veriler Erzurum, Doğu Anadolu ve 4’üncü Teşvik Bölgesi’nde ticaret sektöründeki istikrarsızlık ve kırılganlığı ortaya koyuyor.

MERKEZ BANKASI VERİLERİ

Protestolu senet sayısı bakımından Doğu Anadolu Bölgesi’nde birinci, ülke sıralamasında 23’üncü olan Erzurum, 4’üncü bölge teşvikli iller sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. Erzurum’un protestolu senet sayısı payı şubat ayı ölçeğinde yüzde 9.20, iki aylık bazda ise yüzde 9.61 olarak kaydedildi.

4’ÜNCÜ TEŞVİK BÖLGESİ

Merkez Bankası aylık ve birikimli protestolu senet sayı/tutar verilerine göre, Erzurum’un içinde bulunduğu 4’üncü Teşvik Bölgesi’nde şubat ayında 5 bin 951, Ocak ve şubat ayı toplamında ise 13 bin 68 senet protestoya gitti. Bölgede protestolu senet tutarı ise şubat bazında 30 milyon 378 bin, iki aylık dönemde ise 68 milyon 850 bin TL olarak açıklandı.

AYLIK DEĞİŞİM

4’üncü teşvik bölgesinin Türkiye payı protestolu senet şubat bazlı yüzde 7.42, birikimli olarak yüzde 8.95; senet tutarı miktarı şubat ayı ölçekli yüzde 7.58, ocak ve şubat ayı toplamında yüzde 6.99 olarak gerçekleşti. Erzurum’da protestolu senet sayısı şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 22 oranında azalırken, 4’üncü teşvik bölgesinde de yüzde 16.3’lük düşüş gözlendi.

ERZURUM ÜÇÜNCÜ SIRADA

4’üncü teşvik bölgesinde şubat ayı ve iki aylık birikimli veriler bakımından, en yüksek sayıda protestolu senet Trabzon ilinde belirlendi. Şubat ayında 756 senedin protesto edildiği Trabzon’u 608 senetle Ordu, 548 senetle Erzurum, 406 senetle Malatya, 359 senetle Şanlıurfa, 320 senetle Diyarbakır, 356 senetle Van, 317 senetle Giresun, 245 senetle Rize ili izledi.

TEŞVİKLİ İLLER SIRALAMASI

4’üncü teşvik bölgesi illeri içinde Erzurum iki aylık protestolu senet sayısında üçüncü oldu. İlk sırada bin 630 senetle Trabzon yer alırken, bu ili bin 417 senetle Ordu, bin 256 senetle Erzurum, 880 senetle Malatya, 754 senetle Şanlıurfa, 710 senetle Diyarbakır, 707 senetle Van, 662 senetle Giresun, 537 senetle Rize ili takip etti.

SENET TUTARI SIRALAMASI

Protestolu senet sayısında teşvikli iller içinde üçüncü olan Erzurum, protestolu senet tutarında ise Trabzon’un ardından ikinci sırada yer aldı. Sıralamada Diyarbakır üçüncü, ordu dördüncü, Şanlıurfa beşinci oldu. Ocak ayına göre protestolu senet tutarı 4’üncü teşvik bölgesinde yüzde 21’lik düşüş gösterirken, Erzurum’daki düşüş oranı yüzde 18’de kaldı.

TÜRKİYE İLLERİ SIRALAMASI

Protestolu senet sayısı ülke illeri sıralaması bakımından 4’üncü teşvik bölgesi illeri ilginç bir dağılım sergiledi. Karadeniz bölgesi illeri ilk elli içinde yer alırken, genel bazda Doğu ve Güneydoğu illeri alt sıralarda kaldı. Türkiye sıralamasında Trabzon 19’uncu, ordu 22’inci, Erzurum 23’üncü, Malatya 33’üncü, Şanlıurfa 37’inci, Diyarbakır 39’uncu, Giresun 43’üncü, Rize 44’üncü sırayı aldı.

 
DUMLU GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
 
Albayrak 2-0 mağlup oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
palandöken 3 Nisan 2010 Cumartesi 18:34

Şu haberi sayın fazilet çığlık hanımefendi okuduysa utanır sanırım.Erzurum esnafı halinden memnun demişti sayın vekil.İcra dairelerinde dosya konacak yer kalmadı.vegi dairesi banka hesaplarına el koyar,araçları bağlar yine hükümet güllük gülistanlık der.Ve Erzurum hala %70 oy verir.bu kafa böyle şehiride 50 yıl geriye götürür.hayırlısı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAHA FAZLA VERİM İÇİN KÜLTÜR IRKI
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atasever, Erzurum’daki ...
TEŞVİK SÜRECİ BAŞLADI
DAP Kapsamındaki İllerde Etçi ve Kombine Irklarla Kurulacak Damızlık Sığır ...
5 Milyon Euro Hibe
Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Merkezi Aracılığı ile Türkiye'de ...
 
ÇOBANLARA CEP TELEFONU DAĞITACAK!
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DOĞTARBESBİR) Başkanı ...
Esnaf batıyor
Esnafın çek ve senetlerinin ödenmediğini belirten ESOB Başkanı Rasim Fırat, ...
BAŞKAN'DAN ACI İTİRAF: KÖYLÜ ARTIK ÜRETMİYOR
Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında yapılan yardımların üretimi olumsuz ...
 
Tünelin ucu göründü
Erzurum ve Doğu Anadolu’yu Karadeniz’le buluşturacak olan Kop, İspir, ...
Esmer, işsizlerin hamisi oldu
Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü’ne 15 ayrı dalda meslek edindirme ...
SMMMO ekmek sahibi etti
SMMMO’nun Erzurum’daki merkezinde başlayan “Muhasebecilik” ve “Büro Yönetimi, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri