Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor sahasında puan vermedi
Erzurumspor sahasında puan vermedi
Erzurumspor futbolcu listesi yayımlandı
Erzurumspor futbolcu listesi yayımlandı
'Türkçe’nin Farklı Kıtalardaki Serüveni'
'Türkçe’nin Farklı Kıtalardaki Serüveni'
Gazze'de can kaybı 41 bin 467'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 41 bin 467'ye yükseldi
Çiftçi: ‘Ahilik kültürünü yaşatmak görevimiz’
Çiftçi: ‘Ahilik kültürünü yaşatmak görevimiz’
HABERLER>GÜNDEM
23 Haziran 2009 Salı - 06:26

Başbuğ, çözüm kriterini açıkladı

Başbuğ, “Terörist örgütün dağılışına ve silahları bırakışına kadar mücadele etmeye son derece kararlıyız” dedi...

Başbuğ, çözüm kriterini açıkladı

İpek Yolu 2009 General/Amiral Semineri’nde konuşan Genelkurmay Başkanı Başbuğ, “Terörist örgütün dağılışına ve silahları bırakışına kadar mücadele etmeye son derece kararlıyız” dedi...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bugün terörizmden zarar görmeyen ulusların yarın da görmeyeceklerinin hiçbir garantisi olmadığını belirterek, ‘’Bu sorun yalnızca, tüm ulusların ve özellikle de ittifak içindeki ulusların kolektif çabalarıyla çözülebilir. Diğer bir deyişle, üye ülkelerin pozisyonları ve politikalarındaki farklılıkları azaltarak, bu mücadelede ortak bir duruş alınması gerektiğine inanıyoruz’’ dedi.

25 yıldır mücadele ediyoruz

Orgeneral Başbuğ, bu yıl 10’uncusu düzenlenen ‘’İpek Yolu 2009 General/Amiral Semineri’’nin Swissotel’de gerçekleştirilen açılışında yaptığı konuşmada, günümüzde terörizmin, uluslararası topluma ve aynı zamanda da ittifakın kendi güvenliğine karşı en ciddi tehdidi oluşturduğunu kaydetti. Başbuğ, Türkiye’nin 25 yıldır PKK’ya karşı mücadele verdiğini hatırlatarak, şöyle dedi:

Başarı umudu ortadan kalkıyor

“Terörizme karşı mücadeledeki hedefimiz, teröristlerin ve destekçilerinin başarı umudunu ortadan kaldırmaktır. Aynı zamanda terörizme karşı mücadelenin, güvenlik, ekonomik, sosyo-kültürel alan, propaganda ve uluslararası ilişkiler alanlarında devletin koordineli faaliyetlerinin bir birleşimi olduğuna inanıyoruz.

Tüm bu faaliyetler birbirini tamamlar. Ancak, terörist örgütler silahlı güçlerini korurken, sadece ekonomik ve sosyo-kültürel alanlarda gerekli önlemleri alarak terörizmin sonlandırılacağına inanmayı düşünmek bir hatadır. Terörist örgütün dağılışına ve silahları bırakışına kadar mücadele etmeye son derece kararlıyız.’’

ABD’DEN DiKKAT ÇEKiCi ÖNERi


ABD’nin önemli gazetelerinden The Wall Street Journal, düşünce kuruluşu Carnegie Endowment’in kıdemli uzmanlarından Prof. Henri Barkey’in, Kürt sorununa ilişkin çarpıcı bir önerisine yer verdi. Öneriye göre Türkiye’nin “Kürt sorunu” ABD’nin arabulucuğuyla çözülebilir.

En çarpıcı nokta ise çözüm için “PKK’nın silahlarını ABD’ye teslim edebileceği, ABD’nin de PKK liderleri için sığınak bulabileceği” iddiası. Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir makalede ABD’nin Kürt sorununun çözümü için “arabuluculuk” yapması gerektiği savunulurken, Türk hükümetinin, Kürtler ve PKK’nın çözüme hazır oldukları yönünde işaretlerin bulunduğuna dikkat çekildi.

 
Unakıtan enerji sektörüne de girdi
 
TSK'dan belge sızdıranlar tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
lemi 26 Aralık 2010 Pazar 20:27

mimar efendi,buülkenin cumhurbaşkanı başta olmak üzere,başbakan, anamuhalefet parti genelbaşkanı , mhp genelbaşkanı hepsi iktisatçı. zoruna giden nedir? sen giti çizim işlerine bak. Elbet iktisatçı hem ülkeyi hem şirketleri ve dahi mimarları da yönetecek! doğrusu da budur!

Yorumu oyla      0      0  
MEHMET KARTAL 26 Aralık 2010 Pazar 16:58

ERZURUM ALIŞIKTIR AVUKATTAN BELEDİYE BAŞKANI. İKTİSATÇIDAN TEKNİK ÜNİV.REKTÖRÜ. GÜZELİM MEMLEKETİME HER ĞELDİĞİMDE YÜREĞİM PARÇALANARAK AYRILIYORUM. İŞTE SEBEBLERDEN BİRİSİDE BU. MEHMET KARTAL MİMAR

Yorumu oyla      0      0  
Taha 22 Aralık 2010 Çarşamba 15:08

Boş yazıyorsun kardeş.. İsabetsiz ve fiyasko bir atama. Teknk üniversite iktisat.Uyduysa mubarek ola. Sen cinlerle ateş böceklerini karıştırıyorsun arkadaş. Atatürk üniversitesinde olmadı bir yer olacaktı. Torpil yüksekten sanırım. Şimdilerde müdür muavini bir de kadeşi var.Unutmuşsun. Toz arıları..

Yorumu oyla      0      0  
İbrahim Çakır 17 Aralık 2010 Cuma 14:32

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı'yı canı gönülden kutluyorum. Bilgi ve görgüsü, şahsiyeti ve karekteri, planlama tecrübesi ve titiz çalışması ile farklılık yaratacağına ve gerçek anlamda ileri bilgi ve tekniklerin eğitim ve öğretimde etkin bir şekilde kullanıldığı ve başta bölge olmak üzere toplumun sorunlarına çareler üreten batı standartlarında yeni bir üniversitenin ayak seslerini şimdiden duyuyorum. Dostların seninle beraber.Yolun açık olsun sevgili Yaylalı.

Yorumu oyla      0      0  
Eşref 15 Aralık 2010 Çarşamba 11:55

El insanf, hangi isabetten bahsediyorsunuz? Adaylar tam bir fiyaskoydu zaten. Teknik Üniversiteye önerilen adaylarla yine cümle aleme reklam olduk. Sırf abisi dava arkadaşı diye, sırf cemaatte diye, sırf tarikatta diye aday seçmenin neresi isabetli ki bunlardan birisini rektör yapmak isabetli olsun. Ama madem ki bir seçim yapıldı aralarından inşallah bu memlekete hayırlı-uğurlu olur, benim de yüzüm kızarır, utanırım. İnşallah benim gibi bu işe muhalif olanlar haksız çıkar. Yoksa yazık olur...

Yorumu oyla      0      0  
13 Aralık 2010 Pazartesi 19:13

Mehmet Zeki çıkman Değerli ve Kıymetli Kardeşim Prof. Dr.Muammer YAYLALIya Rektörlük hizmetinde ve Dadaşların ağabeyisi güven,dürüstlük,hizmet anlayışında sonuna kadar destekliyor vede emirlerine her an bu yüce görevde başarılar diliyorum.Saygılar ve Sevgilerimle...

Yorumu oyla      0      0  
Misafir 12 Aralık 2010 Pazar 14:36

Hakan kardeşime yürekten katılıyorum hepsi doğrudur ancak yaşayan bilir , Muammer hocama da başarılar diliyorum Erzurum için iyi olacak inşallah.

Yorumu oyla      0      0  
Hakan 12 Aralık 2010 Pazar 10:52

Bakan Recep Akdağ'a rağmen rektör olması bizleri çok mutlu etmiştir. Bakan bey ise bu üçüncü keredir başka birini desteklemiş, diğer milletvekillerine tembihlerde bulunmuş ama yine başaramamıştır. Ben Yaylalı hocayı tebrik ediyorum. Recep Akdağ'a da üniversitelerimizi rahat bırakınız diyorum. Ülkenin hiçbir döneminde siyasiler üniversiteleri bu kadar rahatsız etmemiştir.

Yorumu oyla      0      0  
Tebrikler 12 Aralık 2010 Pazar 04:17

Bu görev Muammer hocamızın hakkıydı ve geç bile kalındı kendisiyle ilgili en ufak bir eleştiri bile yapamıyorum yakından tanıyan biri olarak bunu söylüyorum hem kişilik olarak hem dürüstlük olarak, zaten Sayın Cumhurbaşkanı da bu konuda bir yanlış yapmaz eminim, çok isabetli bir seçim. Milli selamet parti eski Erzurum Milletvekili Rahmetli Doktor Zekai Yaylalının kardeşidir, politika ile fazla ilgilenmemiştir kendini öğretime adamıştır çok faydalı olacaktır bekleyelim görelim derim.

Yorumu oyla      0      0  
Ahmet Çakır 11 Aralık 2010 Cumartesi 23:06

Prof.Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Teknik Üniversitesi için çok isabetli bir seçim olmuştur. Kendisini yakından tanırım. Ciddi bir birikimi vardır; ODTÜ mezunu, işletme eğitimi almış, iyi bir iktisat profesörü ve Planlama deneyimlidir. Muammer Hoca donanımlı, dürüst ve çalışkandır. Erzurum ve Türkiye için gece gündüz durmadan çalışacaktır. Kendisine mutlaka destek verilmeli. Kaliteye önem veren Profesör Yaylalı, batı standartlarında örnek bir üniversite kuracaktır. Kendisine başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Unakıtan enerji sektörüne de girdi
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın ailesi sonunda enerji sektörüne de el attı.
Emniyet vatandaşları UYARDI
Aracınızın çalınmasını engellemek için yapmanız gerekenler..
Teğmenlere BELGE BASKINI
PKK'yla ilgili bir belgeyi sızdırdıkları iddia edilen Erzincan'da görevli ...
 
YÜZDE YÜZ TÜRK MALI İLK OTO'nun direksiyonunda Erdoğan
Başbakan Erdoğan'ın test ettiği otomobil Türkiye'nin ilk markası olacak. ...
Baykal'dan darbeye karşı net duruş!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Türkiye'nin artık askeri müdahaleleri kaldıramayacağını ...
Kerkük'te yaralananlar Ankara'da
Irak'ın Kerkük şehri Tazehurmatı bölgesinde meydana gelen patlamada yaralanan ...
 
"Biz p.ç miyiz sayın valim"
Yaşlı adamdan Vali'ye şok sözler...
Erdoğan'dan AB'ye açık uyarı
Başbakan Erdoğan, AB büyükelçilerine verdiği yemekte konuştu. AB'ye büyükelçiler ...
Holdingzedelere bir darbe de avukattan
Türkiye merkezli holdinglere paralarını kaptıran gurbetçileri şimdi de ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri