Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>SİYASET
13 Ekim 2010 Çarşamba - 05:02

Başörtüsü sorununu siyasi partiler çözer

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran TBMM Başkanı Şahin, başörtüsü konusunda parlamentoda ve kamuoyunda yer alan tüm siyasi partilerde yüksek öğretim kurumlarında kılık kıyafet nedeniyle uzun süredir sorun yaşayan kızların sorununun çözülmesi konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Başörtüsü sorununu siyasi partiler çözer

Üniversitede okuyan kızların kılık kıyafetten dolayı yaşadığı sorunların çözümü noktasında kamuoyunda ve parlamentoda yer alan tüm siyasi partilerde ortak bir mutabakat olduğunu belirten Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Sözlü mutabakat olduğuna göre bu sorunun çözüm yolunu siyasi partilerin bulacağını düşünüyorum" dedi.
Atatürk Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere Erzurum'a gelen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bugün ilk olarak Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Burada Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran TBMM Başkanı Şahin, başörtüsü konusunda parlamentoda ve kamuoyunda yer alan tüm siyasi partilerde yüksek öğretim kurumlarında kılık kıyafet nedeniyle uzun süredir sorun yaşayan kızların sorununun çözülmesi konusunda hemfikir olduklarını
söyledi.
Şahin, "Bu konudaki sözlü mutabakat olduğuna göre onun çözüm yolunu da partiler bulacaktır diye düşünüyorum. Bunun çözüm yolu siyasi irade tarafından bulunacaktır Bu Anayasa değişikliği mi olur, YÖK Yasası'nda değişiklik mi olur, ya da Yükseköğretim Kanunu'nun ek 17 maddesi hala yürürlüktedir. Yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak koşuluyla üniversitelerde kılık kıyafet serbesttir diyen madde hala yürürlükte. O maddeye dayalı olarak bir çözüm mü ortaya koyarlar bunları önümüzdeki zamanda göreceğiz. Ben
yasama faaliyetlerine meclis başkanı olarak katılamıyorum. Sadece yasama faaliyetlerinde meclisin ve milletvekillerinin yasama çalışmalarını yapabilmeleri düzenleyen iç tüzüğün verdiği yetkiyle yükümlüyüm. Ama bu konuda kamuoyunun ve siyasi iradenin sorunu çözelim tavrı var bekleyip görelim" diye konuştu.
TBMM Başkanı Şahin, silahlı kuvvetlerde silah altındayken bir askerin terörle mücadele yaparken değil, ya da vatan göreviyle ilgili verilen bir görevi yaparken, eğitim esnasında hayatını kaybetmesi halinde bir sorun yaşandığını da ifade ederek, "Bunu Pazar günü Antalya'da bizzat yaşadım. Çünkü İzmir Foça'da bir er cinnet mi geçirdi hangi sebeple olduğunu bilemiyoruz; iki arkadaşını vurdu. Bunlar hayatını kaybetti. Bunlardan biri Antalya Döşemealtı'nda yaşıyordu. Ailesini ziyaret ettim. Ailesi devletin oğullarına şehit muamelesi yapmadığını söyledi. Bizim oğlumuz şehit oldu ama devlet şehit muamelesi yapmıyor. Biz oğlumuzu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ettik üzerinde asker üniforması olduğu halde yaşamını kaybetti. Biz onu canlı gönderdik ama ölüsü geldi ama devlet onu şehit kabul etmiyor. Devlet bir şey yapmalı. Orada bulunan Kaymakam dedi ki, 'bu durumda bir vatandaş da dava açmış ve yargı dava açanı haklı bularak devletin şehit saymadığı bir askeri şehit saymış.' Dedim ki 'bu böyle bir karar varsa bu önemli bir çıkış noktasıdır. Bunu bana getirirseniz bunu siyasilerle paylaşırım ve bu bizim çıkış noktamız olur.' Eğer yargının böyle bir bakış açısı varsa, silahlı kuvvetlerde görev yapan her ne nedenle olursa olsun hayatını kaybettiğinde şehit muamelesi görür" şeklinde konuştu.
TBMM Başkanı Şahin, HSYK'da yaşanan istifalarla ilgili olarak da, "İstifa eden kurul üyesi arkadaşları yakinen tanırım. 22 ay beraber çalıştım Adalet Bakanı'yken. İstifa kendi takdirleridir. Ona bir şey diyemem. Ancak şu sıra 17'sinin de kurul üyelikleriyle ilgili seçim yapılacak. Tüm hakim ve savcılar 10 kurul üyesini seçmek için sandık başına gidecek. 7 olan HSYK üyesi sayısı 22'ye çıktı. Yeni kurullar oluşturuluyor. O bakımdan HSYK birkaç hafta gündemdeki konuları görüşemeycek erteleyecek ama kurulun
yeni yapısı oluşacak, ondan sonra hangi sebeple istifa ettiklerini bilmiyorum yorum yapmam da doğru olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

 
A.Ü. Anadolu Kartalı
 
2011 Erzurum için nimet..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cengiz'den Gezköyü başarısı
Kentsel dönüşümün örnek ilçesi olarak gösterilen Aziziye’de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor
TBMM Başkanı Şahin Erzurum'a geldi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Atatürk ...
Büyükşehir 2011'e endekslendi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, atıl durumda bulunan serbest ticari ...
 
Türk Sağlık-Sen'de nöbet değişikliği
Türk Sağlık-Sen Erzurum şubesi 4. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. ...
Psikolojileri bozulmuş!
Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’la görüşmesiyle ...
SP yaralarını sarıyor
Numan Kurtulmuş’un, Genel Başkanlık görevini bırakarak istifa ettiği Saadet ...
 
Meclis aritmetiği değişti
Erzurum İl Genel Meclisi'nde Mehmet Ciğal'ın istifası sonrasında SP'li ...
Gençlerden Erbakan'a dastek
SP İl Gençlik Kolları’nca istişare toplantısı yapıldı.Toplantı öncesi ...
Ertugay et sorununu TBMM'ye taşıdı
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, hükümetin uyguladığı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri