Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
8 Kasım 2010 Pazartesi - 05:02

Best FM’den Eğitim Kampanyası

İstanbul merkezli ulusal yayın yapan Best FM, sosyal bir projeye imza attı. Sosyal sorumluluk ilkesiyle İstanbul'dan yola çıkan Best FM, Erzurum'da yüzlerce çocuğu sevindirdi. Best FM, sosyal bir projeyle köy okullarını sevindirdi.

Best FM’den Eğitim Kampanyası

Eylül ayında başlatılan ve projeyle toplanan okul gereçleri, Karayazı, Hınıs, Köprüköy ve Aziziye'deki bazı okullara dağıtıldı.
İstanbul’dan kamyon dolusu okul araç ve gereçleriyle yola çıkan Best FM ekibi, köy okullarında okuyan ve maddi durumu iyi olmayan çocuklara ulaştı. İlçelerde tek tek belirlenen okullarda kırtasiye ürünleri dağıtılırken çocuklar, sevince boğuldu. Dağıtım esnasında birçok öğrencinin ilk defa yeni bir çanta ve kırtasiye malzemelerine sahip olma mutluluğu gözlerden kaçmadı. Ders araç gereçlerinden kaynak kitaplara, roman-hikayelerden ansiklopedilere kadar çok sayıda önemli kaynak, gençlerin yarınlarına ışık tutacak.
Best FM Kurumsal İletişim Müdürü Nurgül Kale, "Best FM olarak sosyal sorumluluk kulübümüzle birlikte gelecek nesillerimizin eksiksiz bir eğitim görebilmeleri için böyle bir kampanya başlattık. Yurtiçi Kargo’nun da desteğiyle topladığımız gereçleri kampanya kapsamında belirlenen okullara dağıttık." diye konuştu.
Best FM Kurumsal İletişim Müdürü Nurgül Kale, yapılan yardımlarda çocukların çok mutlu olduğunu belirterek, "Çocuklar çantaların içini açıp, suluk, defter, kalem- kitap görünce 'Benimde bir su mataram oldu’ deyip sevinçten havalara zıpladı. Bu görüntü bizi duygusal anlamda dağıttı" dedi.
Bu tür yardımların önümüzdeki günlerde süreceğine de dikkat çeken Kale, "Eylül ayından beri Yurtiçi Kargoyla birlikte gönüllü olarak eğitim yardımlarını topluyoruz. Türkiye'nin neresinde olursa olsun bir defter bir kalem için üşenmeden gittik, aldık ve dağıttık. Bizleri dinleyip ilçesine köyüne çağıran öğretmenlerimize kulak verdik, gerekli araştırmayı yaptıktan sonra gittik. Kız erkek herkese eşit miktarda binlerce defter, kalem, çanta, kitap, oyuncak, eğitici setler, diş fırçalama seti, yap boz, sulu ve kuru boyalar gibi birçok hediyeyi dağıttık" şeklinde konuştu.
Erzurum'a gelmelerine sebep olan öğrenci ve öğretmenlere ayrıca teşekkür eden Best FM Kurumsal İletişim Müdürü Nurgül Kale, duyarlı öğretmenler sayesinde ihtiyaçlı öğrencilere ulaştıklarını söyledi.
Yardımların yerine gittiğine dikkat çeken Kale, "Erzurum'dan bizleri arayan Metehan Yutar isimli öğretmenimiz, okuluna davet etti. Okulun ve öğrencilerin durumunu fotoğraflayıp bizlere gönderdi. Gerekli araştırmalarımızı yaptıktan sonra Karayazı’nın Çakmaközü köyüne yardım yapmayı uygun bulduk. Daha sonra diğer ilçelerin drumunu da öğrenince kırtasiye gereçlerini buralara getirmeyi kararlaştırdık. Gördük ki doğru ve yerinde bir karar vermişiz. Çünkü mutlu bir gelecek ve aydınlık yarınlara kavuşmak için çocuklarımızı şimdiden çok iyi eğitmeliyiz. Gittiğimiz köylerde öğrencilerimizi gördük. Ayağında ayakkabısı, çantası, montu olmayan çocuklarımız var. Yine bu köylerde görev yapan öğretmenlerimizin tahta, silgi, tebeşir gereçleri yok. Onları da karşıladık. En son Aziziye İlçesinden bir okulumuza da yine yardımları dağıttıktan sonra gönül rahatlığıyla geldiğimiz yere dönüyoruz. Doğu'nun kalesi Erzurum'da çok güzel bir hafta geçirdik" dedi.
 

 
Sağolasın Atasoy
 
Yırtık büyük, yama küçük..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnşaatçılar eğitim yarışında
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi’nde meslek içi eğitim hareketliliği ...
Esmer minik öğrencilerin yüreğini kazandı
Erzurum’da Palandöken Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ...
Sütbeyaz Üniversitelere not veriyor
Atatürk Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, en iyi ...
 
YÖK hala rektör arıyor
YÖK, yeni kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi rektörlük başvuru süresini uzattı.
Başka yer bulamadınız mı?
Erzurum’un en eski okullarından Tatbikat İlköğretim Okulu’nun tarihi binasının, ...
Eğitim çarkı 'taşımayla' döndürülecek
“Taşımalı Ortaöğretim Uygulaması” kapsamında Erzurum İl Milli Eğitim ...
 
Güneş Vakfı, gençlere ufuk çiziyor
Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle göz dolduran Güneş Vakfı, ...
Okuma Kültürüne bilimsel yaklaşım
Üniversite Kitabevi Merdiven Altı söyleşisinde bu hafta “Bir eylem olarak okumak” konusu ele alındı.
Tiyatroda stres attılar
Final Dergisi Dershaneleri SBS şubesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri