Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>EĞİTİM
3 Kasım 2010 Çarşamba - 08:18

Güneş Vakfı, gençlere ufuk çiziyor

Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle göz dolduran Güneş Vakfı, artık eğitime sunduğu katkılarla da ön plana çıkmaya başladı.

Güneş Vakfı, gençlere ufuk çiziyor

Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle göz dolduran Güneş Vakfı, artık eğitime sunduğu katkılarla da ön plana çıkmaya başladı. Özel yetenek sınavlarıyla öğrenci kabul eden lise ve çeşitli fakültelere, Güneş Vakfı’nın kurslarından geçen çok sayıda öğrenci yerleşti.  
Geçtiğimiz Haziran ayında Güneş Vakfı tarafından açılan Resim Kursu, bu yıl da yüz güldürdü. Lise ve üniversitelerin özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden bölümlerine yerleşebilmek için Güneş Vakfı’ndan kurs desteği alan 11 öğrencinin hayali gerçek oldu. Ücretsiz Resim Kursu’na katılan 12 öğrenciden 11’i, istediği bölüme yerleşme imkanı bulurken, 1 öğrenci de, başarısız oldu.
Güneş Vakfı tarafından açılan Resim Kursu’nda eğitmenlik yapan Mehmet Alpdoğan Erciş, 6 öğrencinin Güzel Sanatlar Lisesi’ne yerleşme imkanı bulduğu kurs sayesinde, 5 öğrencinin de, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim görme hakkını elde ettiğini söyledi. Güneş Vakfı’nın organize ettiği kurslara 12 öğrencinin kayıt yaptırdığını ve eğitimlerin yaz boyunca devam ettiğini hatırlatan Erciş, elde edilen bu başarının, Güneş Vakfı’nın farkını bir kez daha ortaya çıkardığını dile getirdi. Resim eğitmeni Mehmet Alpdoğan Erciş, “Kursumuza kayıt yaptıran Seda Kabal, Ahmet Tetikçi, Nisa Gedik, Elif Dumlu, Ahmet Atalay ve Burak Demir isimli öğrencilerimiz, Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanarak, öğretime başladı. Mehtap Sayın, İsa Altınsoy, Muhammet Akyüz, Sagıp Tavlaşoğlu ve Mustafa Durmuş isimli öğrencilerimiz de, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne yerleşme imkanı buldular.” diye konuştu.
Güneş Vakfı bünyesinde eğitim veren kursların devam ettiğini hatırlatan Erciş, önümüzdeki yıl için hazırlık yapan gençleri bu kurslara katılmaya davet etti. Erciş, kursta görevli diğer eğitmen Muhammet Öztürk’le birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’ne hazırlık yapan öğrenciler için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, kursların, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı kategoride sürdürüldüğünü kaydetti.
Hazırlık kurslarında, adaylara karakalem, suluboya, guaj boya ve yağlı boya teknikleri, temel sanat eğitimi, desen, perspektif, imgesel obje ve tüm resim tekniklerinde eğitimler verildiğini aktaran Erciş, Güneş Vakfı’nın sunduğu bu imkandan mutlaka istifade edilmesi çağrısında bulundu.
Öte yandan Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ise, en büyük yatırımın, insana yapılan yatırım olacağına vurgu yaparak, “Açtığımız ücretsiz kurslarda eğitim alarak, diledikleri okullara yerleşen öğrencilerimizin her biri, yarınlarımıza güneş gibi doğacaklar. Öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum.” dedi.
 

 
Okuma Kültürüne bilimsel yaklaşım
 
Doğu'dan 'Altın Çocuk' çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okuma Kültürüne bilimsel yaklaşım
Üniversite Kitabevi Merdiven Altı söyleşisinde bu hafta “Bir eylem olarak okumak” konusu ele alındı.
Tiyatroda stres attılar
Final Dergisi Dershaneleri SBS şubesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte ...
Eğtim sistemimize Alman Merceği
Almanya Baden- Würtemberg Eyalet Meclisi Parlamenterleri Atatürk Üniversitesi ...
 
Proje dediğin böyle olur..
Atatürk Üniversitesi’ne kurulması yönünde hazırlanarak Devlet Planlama ...
Almanlar eğitim sistemini inceliyor
Almanya Baden- Würtemberg Eyalet Meclisi parlamenterleri Erzurum Valiliğini ...
Kurt öğrencileri sevindirdi
Gülpınar Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, Kongre binası, Atatürk Evi, ...
 
Geleceklerini kurslarda arıyorlar..
Erzurum’da üniversitelerin güzel sanatlar alanında öğretim veren bölümleri, ...
'Töre Cinayetleri gericiliğin eseri'
İlahiyat Fakültesi ve İslami İlimler Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen ...
Koçak, 'Atatürk'e minnettarız'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri