Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
30 Nisan 2011 Cumartesi - 08:48

Bir tepki de Görmez'den

Eskişehir'in CHP’li Tepebaşı Belediyesi'nin açtığı resim sergisinde camiye ve tesettürlü kadınlara hakaret içeren resimlere Erzurum'da CHP'lilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve STK temsilcisi tepki gösterdi.

Bir tepki de Görmez den

-   Eskişehir'in CHP’li Tepebaşı Belediyesi'nin açtığı resim sergisinde camiye ve tesettürlü kadınlara hakaret içeren resimlere Erzurum'da CHP'lilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve STK temsilcisi tepki gösterdi.
CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'ta 'ucube' dediği heykeli yapan Mehmet Aksoy'a destek amacıyla açtığı sergide, camiyi ucubeye benzeten ve tesettürlü bir kadının ağzının, kadın iç çamaşırıyla kapatıldığı resim toplumun bütün kesimlerinde infiale neden oldu.
   CHP’NİN TEPKİSİ
Erzurum'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve CHP Erzurum eski İl Başkan Yardımcısı Raci Körükler, camiye ve tesettürle kadınlara yapılan hakaretin kabul edilemez olduğu görüşünde birleşti. Sanat ve sanatçıya destek adına Müslümanlara ve İslam'a yapılan saldırılara asla hoşgörü ile bakılamayacağına vurgu yapan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Körükler, "Din ve dindara hakaret eden bir anlayışı CHP'nin resmi görüşüymüş gibi yansıtan belediye başkanını kınıyorum. Benim anam da eşim de kız kardeşim de başörtülü. Camiyi ucube benzeten anlayışı da nefretle kınıyorum." dedi.
CHP Erzurum eski İl Başkanı avukat Tuncer Aktaş ise dini inançlara saldıran ve dindarlara hakaret içeren hiçbir şeyi tasvip edemeyeceğine dikkat çekerek, "Ben sosyal demokrat, Atatükçü bir adamım. Aynı zamanda dini inançları kuvvetli bir kişiyim. Sanat adına, dine ve dindarlara hakaret içeren bir şeyi tasvip etmem mümkün değil. Tepebaşı'ndaki sergide yer alan resimleri kabul etmek mümkün değil. Bu gibi sözde sanat etkinlikleriyle toplumu germek anlamsız. Sanat adına dine ve dindarlara yapılan saldırıyı kınıyorum." diye konuştu.
DİVASEN
Diva-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Şube Başkanı Osman Temel ise CHP'li belediye başkanın açtığı sözde resim sergisinin arkasında dine ve dindarlara duyulan nefret ve öfkenin açığa vurumunun yattığına vurgu yaptı. CHP'li belediye başkanının siyasal genlerinde İslam'a ve Müslümanlara karşı taşıdığı nefreti bu sözde sanat sergisiyle açığa vurduğunu söyleyen Temel, “CHP'nin din ve dindarlarla barıştığını zannediyorduk. Ancak bu sergide ne kadar çok yanıldığımız gördük." diye konuştu.
Türk Enerji Sen Genel Başkanı Celal Karapınar ise caminin 'ucube'ye benzetilip, namus, iffet abidesi olan Müslüman Türk kadının ağzının ise iç çamaşırı ile kapatılmasının Müslümanlara yapılmış büyük bir hakaret olduğunu dile getirerek, "Bu rezaletin, skandalın sorumluları Müslümanlardan acilen özür dilemeli. Bu rezalet kabul edilemez." şeklinde konuştu.
 
Kars'ta bir takım ziyaret ve açılışlar için bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kars Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyaret defterini yazıktan sonra valilik makamına geçen Görmez, burada Kars'ta bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bulunan illerde her hafta Cuma günleri hutbe vermek için Kars'ta bulunduğunu belirtti.
GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Eskişehir'de cami minarelerinin arasına ucube yazılmasını doğru bulmadığını söyledi. Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Buradaki konu bizim Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ilgi alanımızın dışında bir durum Kars'taki anıt konusu tamamen kültürel, sanatsal bir konu onun her hangi dini boyutu söz konusu değil. Ancak doğrusu ben de bugün gazetelerde gördüm. Uçakta gazeteleri incelerken Diyanet İşleri Başkanı olarak bu duruma üzüntü duyduğumu söylemek isterim. Çünkü buradaki konunun muadili, alternatifi bizim milletimizin varlığı ve birliğinin simgesi ve sembolü haline gelen cami değil yani birileri eleştirecek ise elbette özgürce her türlü eleştirisini yöneltebilmeli ama cami ve muhabbet bizim hem ibadet mekanımız, hem birlik mekanımız, hem de bizim özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın simgeleri olan mekanlardır" dedi.
Görmez, "İstiklal Marşı'na eşleştiren ben başka millet hatırlamıyorum. Dolayısıyla camiyi ve muhabbeti bu konuya bulaştırmak bu konunun alternatifi gibi göstermek hele hele camilerin minarelerinin arasına 'ucube' diye bir terim yazmak yakışmamıştır. Çok üzgün olduğumu sadece ifade edeyim" diye konuştu.
Kars'ta yaptığı heykelle gündeme gelen heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek için Eskişehir'de açılan karma resim sergisinde caminin ucubeye benzetilmiş, tesettürlü bir kadının ağzı ise iç çamaşır ile kapatılmıştı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Vali Ahmet Kara'ya Kur'anı Kerim seti hediye etti. Vali Kara da Diyanet İşleri Başkanı'na plaket verdi.

 
Edepsizliğin daniskası..!
 
Milletvekili kesin aday listeleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Edepsizliğin daniskası..!
Eskişehir'in CHP’li Tepebaşı Belediyesi'nin açtığı resim sergisinde ...
Sanatla Erzurum ruhunu yansıttılar
- Oluşum Sanat Merkezi tarafından hazırlanan 4 kutup adlı albümün tanıtımı ...
Çoruh Havzası'nda ekolojik atılım
Tortum Çağlasın, Doğa Canlansın” adlı projeyle Tortum Şelalesi ve çevresindeki ...
 
'Vakıflar, medeniyetimizin vizyon'
Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğü, 9 ile 15 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak ...
KUDAKA Turizme ufuk çiziyor
Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 'İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm ...
Akgündüz'den tarih değiştirecek tespit
Türk-İslam şehirlerinin tarihini, kimliğini ve kişiliğini oluşturan mimari ...
 
Gözyaşları sel oldu..
Erzurum'un Uzundere ilçesinde trafik kazasında hayatını kaybeden 5 kişiden 4'ü toprağa verildi.
Tanıtımda Üç Kümbetler adımı
Yakutiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Üç Kümbetler Cazibe Merkezi ...
ESOB davası başladı
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanvekili Hikmet ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri