Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
21 Nisan 2011 Perşembe - 14:30

Bölge üniversiteleri Erzurum'a odaklandı

Erzurum’da gerçekleştirdiği toprak ve su kaynakları araştırmalarıyla tarım sektörüne yeni ufuklar çizen Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, bölge üniversitelerin ilgi odağı haline geldi. Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü ile Iğdır Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bölge üniversiteleri Erzurum a odaklandı

Erzurum’da gerçekleştirdiği toprak ve su kaynakları araştırmalarıyla tarım sektörüne yeni ufuklar çizen Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, bölge üniversitelerin ilgi odağı haline geldi. Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü ile Iğdır Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, çeşitli tarımsal araştırmalar için Iğdır Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Iğdır Araştırma İstasyonu’nda ortaya koyulacak tarımsal araştırma çalışmalarının yanı sıra, Enstitü’nün Iğdır’daki istasyonu, Iğdır Üniversitesi’ndeki akademik personele yüksek lisans ve doktora çalışmalarında da kullandırılacak.
Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 17 adet havza araştırma enstitüsünden biri olarak görev yapan Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, toprak ve su kaynakları araştırma programlarında araştırma, deneme ve demostrasyon çalışmalarını, Havza Yönetimi, Su Yönetimi, Toprak Yönetimi ve Yatırım Yönetimi adı altında 4 ayrı disiplinde yürütüyor. Ayrıca, araştırma projelerinde çalışan araştırıcıların, resmi kurum ve kuruluşların ve çiftçilerin toprak, su ve bitki analizlerini yapmak üzere tam teşekküllü bir laboratuara sahip olan Enstitü, Erzurum çiftçisine üretim sürecinde adeta yol arkadaşlığı yapıyor.
Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Hikmet Birhan, Iğdır Üniversitesi ile imzaladıkları işbirliği protokolü hakkında bilgiler verdi. Bölgede yürütülen araştırma çalışmalarının birlikte yapılması ve Enstitü’nün tecrübelerinden istifade edilmesi amacıyla Iğdır Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını kaydeden Birhan, “Enstitümüzün Iğdır’daki araştırma istasyonunu, Iğdır Üniversitesi ile birlikte kullanacağız. Halihazırda yürüttüğümüz ileri tarım teknikleri ve meyvecilik araştırmaları gibi çalışmalarımıza Iğdır Üniversitesi’ne ortak ederek, bölgede yeni bir hareketlilik oluşturacağız.” dedi.
 
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAKLAŞA YÜRÜTÜLECEK OLAN ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARI…
Mikroklima özelliğine sahip Iğdır’daki araştırma istasyonunun, tam bir laboratuar hassasiyetinde olduğuna dikkati çeken Enstitü Müdürü Hikmet Birhan, “Araştırma istasyonumuzda Iğdır Üniversitesi ile meyve bahçelerinde basınçlı sulama sistemleri, yağmurlama, damla sulama ve torak altı sulama gibi konularda ortak çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca gübreleme ve zirai mücadele konusunda da, yine Iğdır Üniversitesi’ni imkanlarımızdan faydalandıracağız.” diye konuştu.
Iğdır Üniversitesi ile imzaladıkları protokolün sadece araştırma çalışmalarını kapsamayacağına işaret eden Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürü Hikmet Birhan, üniversitede görevli akademik personelin de, yüksek lisans ve doktora çalışmaları için söz konusu araştırma istasyonunu kullanabileceklerini ifade etti.
 
BÖLGE İLLERİNE YÖNELİK ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARI ERZURUM’DAN KOORDİNE EDİLİYOR 
Öte yandan Erzurum ile Aziziye ilçesi arasında 1978 yılında kurulan ve 1979 yılında da hizmet vermeye başlayan Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü’nün, bölgesel görev alanında Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinin bulunduğunu kaydeden Hikmet Birhan, “Yürüttüğümüz araştırma çalışmalarının bilimsel ölçekte yüksek standartlara sahip olması, bölgemizde yeni kurulan üniversitelerin de dikkatini çekmeye başladı. Erzurum ve bölgemizdeki çiftçilerin en yakın yol arkadaşı olan enstitümüz, bundan sonraki hizmetlerine çeşitlilik, hız ve kalite kazandırmaya devam edecek.” dedi.

 
2 polis yaralandı
 
Pasinler'de Kutlu Doğum coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEAH genç doktora ağlıyor
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi ...
Tarihe rant darbesi
Erzurum’da kültür varlığı olarak kabul edilen tarihi Erzurum evleri, bilinç ...
MHP adaylarını tanıttı
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Erzurum Milletvekili adayları, tanıtım ...
 
Ermeniler ders alsın
TÜBİTAK projesi kapsamında yapılan araştırma, Kazım Karabekir Paşa'nın ...
Toplu mezar olayı aydınlatıldı
Pasinler’de ortaya çıkan toplu mezarın salgın hastalıklardan şehit düşen ...
Tarım Kredide Erzurum damgası
Türkiye’de tarım ve hayvancılığın bel kemiği kurumların başında gelen ...
 
Büyükşehir’den Hayvan Hakları açılımı
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Facianın eşiğinden döndüler
Erzurum'da Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü'nde doğalgazdan ya da ...
Güngör, misyonerliği anlattı
Doç. Dr. Ali İsra Güngör, Erzurum’da misyonerliği anlattı.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri