Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>GÜNDEM
21 Ekim 2010 Perşembe - 06:54

Bölücülere ebedi lanet olsun..

Bingöl'ün Solhan ilçesinde PKK terör örgütü tarafından 18 yıl önce köylerine giderken araçlarından indirilerek katledilen 19 vatandaş, düzenlenen törenle anıldı.

Bölücülere ebedi lanet olsun..

Bingöl'ün Solhan ilçesinde PKK terör örgütü tarafından 18 yıl önce köylerine giderken araçlarından indirilerek katledilen 19 vatandaş, düzenlenen törenle anıldı.
Solhan Kaymakamlığı ile Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından ortaklaşa düzenlenen anma programı, katliamın meydana geldiği Solhan ilçesi Hazarşah köyü Aksakal mezrası Çeşme mevkiinde yapıldı. Anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törende bir konuşma yapan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, erken ayrılık ve haksız ölümlerin geride büyük acılar bıraktığını belirterek, "Ancak buradaki acı daha fazla, 19 tane hiçbir günahı olmayan masum vatandaşımızın hunharca katledilmesi bizleri derinden üzmektedir. Yıllarca çeşitli propagandalar yaparak bölge halkının ezildiğini iddia eden bir terör örgütü var. Sözde bölge halkını özgürlüklere kavuşturacak, mutluluk ve refah içinde yaşatacaklar. Sizlere devlet tarafından zulüm yapıldığını iddia ederek özgürleştirme yalanları ile destek almak çabasındalar. Maalesef yer yer kandırarak destek de alabilmektedirler. İşte çirkin yüzünü görüyorsunuz. Bu bölgenin mutluluğu için çalışan 19 kardeşimizi gözlerini
kırpmadan öldürebiliyorlar. Bu nasıl bölge halkını kayırmak, onları gözetmek ve birtakım hak sağlamaktır. Tarihimiz ibret sayfalarıyla doludur. İçinizden birtakım insanlar onları desteklemezse terör örgütü sizin kılınıza zarar veremez. Vatandaşımız bizlerle iş birliği yapmazsa terör örgütü kolayca silinip atılmaz. Bu kitle içimize işlemiş kanser gibi bir şey, gittikçe tahribatını arttırıyor. Ancak bunlara halkımız destek vermezse, güvenlik güçleriyle birlik ve beraberliğini muhafaza ederse kimse kılınıza
zarar veremez" dedi.
Törende bir konuşma yapan BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen ise bu olayın PKK terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya serdiğini belirterek, "Bu olay PKK terör örgütünün kirli ve kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Burada öldürülen vatandaşlarımızın hepsi sivil ve savunmasızdı. Her şeyden habersiz köylerine varmanın hayallerini kuruyorlardı. Artık köylerine varmak üzereyken arabadan inmenin hazırlığını yapıyorlardı. Hiç birinin aklından böyle bir şey geçmiyordu. Hepsinin farklı hayalleri vardı. Kimisi askere gitmek için köydeki yakınları ile vedalaşmaya, kimisi küskünleri barıştırmak için, kimisi karnındaki 8 aylık bebeğinin dünyaya geleceği günü hayal ederek köye geliyordu" şeklinde konuştu.
Terör örgütü tarafından hunharca katledilen köylüler hakkında detaylı bilgi veren Hazarşah Köyü Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Erhan Sucu, 18 yıl önce yaşanan olayı anlattı. Sucu, "Terör örgütü mensupları durdurdukları araçta kimlik kontrolünün ardından büyük-küçük, kadın-erkek, genç-yaşlı ayrımı yapmaksızın uzun namlulu silahlarla vatandaşlarımızın üzerine ateş açmıştır. Açılan ateş sonucu 19 vatandaşımız olay yerinde ölmüş, 7 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Olayda köylülerin kullandığı otobüs de yakılmıştır" ifadelerini kullandı.
Olayda kardeşini kaybeden ve köylüler adına bir konuşma yapan Enver Yılmaz ise bu vatan toprakları için kendilerinin ve çocuklarının her zaman ölmeye hazır olduklarını söyledi. Enver Yılmaz, "Bugün, 20 Ekim 1992 yılında Hazarşah köyü Aksakal mezrasında PKK terör örgütü tarafından işlenen katliamın 18. yıl dönümüdür. 20 Ekim 1992 yılında burada 19 köylümüz şehit edilmiş ve 7 köylümüz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Başta kardeşim Cevdet Yılmaz olmak üzere birçok yakınımızı kaybetmenin acısı ile bu
günlere geldik. Devlet bu süre içinde bizlere her zaman yardımcı oldu, yetim kalanlara sahip çıktı. Bizim bir arada huzur içinde yaşamamızı çekemeyenler her zaman olmuş ve olacaktır. Ancak o güçlerin şunu iyi bilmesi gerekir. Bu güzel vatan için şehit olmuş binlerce insanımız var. Gerekirse bizler de ve bizim evlatlarımız da bu vatan için şehit oluruz" dedi.
Hain katliamın gerçekleştiği alanda yapılan anıt önünde düzenlenen törenin ardından kalabalık grup pankart ve sloganlarla Aksakal mezrasına kadar yürüyerek terörü telin etti. Kalabalık sık sık, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak Aksakal mezrasına kadar yürüdü.
Anma törenine; Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğu, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Korkut Özarslan, Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Öner, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, Elazığ İl Jandarma Komutanı Zafer Karakoç, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Sivas demiryolu ulaşıma açıldı
 
ermeni vahşetinde yeni perde..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü.'de klasik müzik rüzgarı esti
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Erzurum’da konser verdi.
Erzurum, tarihle bezenecek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce 2.’i gerçekleştirilen Uluslararası Taş ...
Öztürk'ten milli mesaj
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Azerbaycan’ın Kars ...
 
Yanıkdere'den Yanık Camiye Ermeni Vahşeti
Ardahan'da toplu mezar kazı çalışmaları ikinci gününde de sürerken, Kazı ...
İşleri güçleri Türklere iftira etmek
ABD'deki Rum ve Ermeni lobilerinin Türkiye Cumhuriyeti'ni terörist bir ...
Tarih zalimleri lanetliyor..
Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Yanıkçay köyünde yapılan kazıda, 25 kişiye ...
 
Akut'tan Türk Tarihine vefa
AKUT Erzurum Şubesi'nin organize ettiği 'Sarıkamış harekatı, Topyolu şehitlerine ...
Rektörlükte Küfrevioğlu ataması
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcılığına atanan Prof. Dr. Ömer ...
Öğrenci olmasa akıllı kart kullanan yok..
Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerinde kullanılmaya başlayan ‘Akıllı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri