Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
19 Ekim 2010 Salı - 07:48

Öğrenci olmasa akıllı kart kullanan yok..

Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerinde kullanılmaya başlayan ‘Akıllı Kart’ların sayısı 37 bini buldu. ‘Akıllı Kart’ kullanılarak yapılan yolculuk sayısının ise, günlük 93 bin olduğu açıklandı.

Öğrenci olmasa akıllı kart kullanan yok..

Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerinde kullanılmaya başlayan ‘Akıllı Kart’ların sayısı 37 bini buldu. ‘Akıllı Kart’ kullanılarak yapılan yolculuk sayısının ise, günlük 93 bin olduğu açıklandı.
Asis Filo Anonim Şirketi Genel Koordinatörü Vedat Sarı, sadece özel halk otobüslerinde kullanılmaya başlanan ‘Akıllı Kart’ sisteminin, büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Şehir merkezinde 37 bin yolcunun ‘Akıllı Kart’ taşıdığını ve günlük kullanım sayısının ortalama 93 bin civarında olduğunu kaydeden Vedat Sarı, okulların açılmasıyla birlikte bu rakama ekstradan 7 bin 500 ‘Akıllı Kart’ daha eklendiğini bildirdi. Kullanıcılarına hem ekonomik yolculuk, hem de kolaylık sağlayan sistemi, daha geniş kesimlerin istifadesine sunmayı amaçladıklarını anlatan Koordinatör Sarı, “Sistem sayesinde ‘Akıllı Kart’ kullanmak suretiyle otobüse binen her bir yolcu, 40 dakika içerisinde ikinci kez kullanma lüzumu gördüğü ulaşım aracında ücretsiz yolculuk yapabiliyor. Bu rakam da küçümsenecek düzeyde değil. Çünkü günlük olarak yapılan belirlemelere göre, Erzurum’da günde ortalama 2 bin 700 ile 3 bin 100 vatandaşımız, ikinci kez bir ulaşım aracı kullanma lüzumu hissediyor. Yani günde ortalama 3 bin yolcu, halk otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor.” diye konuştu.
Kontörlü kart mantığında işlevi bulunan ‘Akıllı Kart’ların, özellikle öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Asis Filo Anonim Şirketi Genel Koordinatörü Vedat Sarı, okulların açılmasıyla birlikte ‘Akıllı Kart’ talebinde bulunan yolcuların sayısının 100 bine yaklaştığını dile getirdi.
Koordinatör Sarı, “Sadece son bir ay içerisinde piyasaya sürdüğümüz ‘Akıllı Kart’ sayısı 4 bin 200’ü buldu. Bunun dışında yine 3 bin 500 öğrencimizin de ‘Akıllı Kart’ talebi bulunuyor. Herhangi bir öğretim kurumunda öğrenim gördüklerini belgeleyen öğrencilerimiz, başvuru belgeleriyle bize geliyor ve ‘Akıllı Kart’ talebinde bulunuyor. Biz de gerekli belgeleri teslim alarak ‘Akıllı Kart’ları en kısa sürede sahiplerine teslim ediyoruz.” diye konuştu. ‘Akıllı Kart’ uygulaması sayesinde normalde 1,00 TL olan öğrenci abonman ücretinin 75 kuruşa, 1,25 TL olan tam abonman ücretinin de, 1,00 TL’ye düştüğüne dikkati çeken Vedat Sarı, “Vatandaşlarımıza tavsiyemiz mutlaka ‘Akıllı Kart’ kullanmaları yönündedir. Çünkü tasarruf devrinde yaşıyoruz ve harcamalarımızın önemli bir bölümünü de, ulaşım giderleri oluşturuyor.” dedi.
 

 
KUDAKA’dan şelale desteği
 
Rektörlükte Küfrevioğlu ataması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
C.K. 19 Ekim 2010 Salı 10:58

Kardelen karta yüklemeler kredi kartı ile kabul edilmiyor, lütfen kredi kartı ile yükleme yapılmasını sağlayınız. İnanın vatandaş gelecek ayki kazancını dahi önceden zaten harcamış kendini kredi kartı ile ancak idare edebiliyor. Bu devirde ilimizde kredi kartı kabul edilmemesi çok büyük bir ayıp, daha ötesi saygısızlık, kredi kartı ile dolum yapan işyerleri ise % 10 fark istiyor, gerekçeleri ise kardelen bizden nakit alıyor diyorlar, A.Küçükler veya etkili kimse lütfen bu sorunu halledin!...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşkesenli Vakfı övgü topluyor
Taşkesenli Kültür Eğitim Vakfı ikinci Başkanı Fahrettin Taşkesenlioğlu ...
Ulucami kaldırımları buzlanmayacak!
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ulu Camii’nin önüne ısıtmalı kaldırım sistemi ...
Denetim var, kurbanlık yok
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Tarım İl Müdürlüğü de kolları sıvadı. ...
 
Ceylan'dan tarihe, tarihi hizmet
Doğu Anadolu Yüzey Araştırmaları (DYAP) kapsamında yapılan çalışmalarda ...
EGC'den ortak akıl açılımı
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu, Defterdar Osman Şimşek’i ...
O da eski Erzurum'u aradı...
Frischmuth, 1960’lı yıllarda geldiği Erzurum’la ilgili izlenimlerini anlattığı ...
 
2011'e 100 var..
Erzurum’da 27 Ocak- 06 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 25. Dünya ...
Erzurum tarihine erteleme şoku..
Erzurum Kalesi’nde ilki 2002 yılında yapılan ve 2006 yılından sonra ara ...
Kendi kalaylı, etrafı vay vaylı
Yıllardır kentsel dönüşüme yönelik olarak bir adım atılmasını bekleyen ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri