Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
23 Nisan 2011 Cumartesi - 07:52

CHP seçim beyannamesini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde bütün adayları önseçimle belirleyeceklerini ve bunun çalışmasını yapacaklarını söyledi.

CHP seçim beyannamesini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde bütün adayları önseçimle belirleyeceklerini ve bunun çalışmasını yapacaklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu, partisinin 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi için hazırladığı seçim bildirgesini genel merkezde düzenlenen toplantıda açıkladı. Milletvekili adaylarının da tanıtıldığı toplantının başlangıcında, CHP'yi ve projelerini anlatan kısa filmin gösterimi yapıldı. Ardından da CHP'nin milletvekili adaylarının isimleri okundu. Kılıçdaroğlu, ''Adaylarımızı tanıdık, umuyorum ki önümüzdeki seçimlerde bütün adaylarımız ön seçimle gelecekler. Bunun çalışmasını yapacağız'' dedi.
ADAY BELİRLEME
Milletvekili adayı belirlemenin zor olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, ''Burukluk yaşayanlar olacak ama hep beraber yaralarımızı sarıp yolumuza devam edeceğiz. Çünkü Türkiye'nin önünde ciddi sorunlar var. Bu ciddi sorunları güçlerimizi birleştirerek yola çıkarak ancak aşabiliriz. Türkiye bizi bu ciddi hamleyi yapmak için bekliyor'' diye konuştu.
ÇHP’NİN KONUMU
CHP'nin sadece Türk siyasal yaşamında değil, dünya siyasetinde de çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, demokrasi ve özgürlüklere vurgu yaptı. Demokrasi ve özgürlüğün gelmesi için yeni ve çağdaş bir anayasaya ihtiyaç olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''İlk yapacağımız iş birilerinin yaptığı gibi değil, bizim evrensel değerlere sahip olarak demokrasi ve özgürlüğü getirmemiz gerekiyor. Herkesin imrendiği ve 'Evet Türkiye Cumhuriyeti çağdaş bir ülkedir, Türkiye Cumhuriyeti'nde demokrasi var, özgürlükler var, sabahın beşinde kimsenin kapısı çalınmıyor evi polis basılmıyor' diyecek. Bu özgürlüğü getireceğiz Türkiye'ye. Onun için biz ilk hamlemizi anayasa ile yapacağız. Ama anayasa yaparken öyle oturacağız da bir partinin mutfağında anayasa hazırlayacağız diye bir düşüncemiz yok. Geniş katılımlı herkesin üzerinde düşündüğü taşındığı düşüncesini özgürce dile getirdiği, sivil toplumun bir anlamda fiilen çalışmalara katıldığı, üniversitelerin, baroların, meslek kuruluşlarının çalışmalara katıldığı destek verdiği ve her yurttaşın eline aldığı zaman gururla elinde taşıyacağı, 'evet bu benim anayasamdır' diyeceği bir anayasayı yaşama geçireceğiz.''
Medya, ticaret ve siyaset arasındaki ilişkileri de yeniden düzenleyeceklerini, medyanın halkın, gözü kulağı ve sesi olacağını belirten Kılıçdaroğlu, ''Medyayı gerçek anlamda halkın sorunlarını dile getiren bir medya haline getireceğiz. Ve TRT'yi iktidarın borazanı olmaktan çıkaracağız. TRT gerçekten de halka doğru bilgi veren bir kurum haline gelecek'' dedi.
''YÜZDE 10 SEÇİM BARAJINI KALDIRMAK CHP'NİN BOYNUNUN BORCU OLACAK, "
Yargının bağımsız olması ve evrensel kurallar içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Birilerinin baskılarıyla karar verip, birilerinin hoşgörüsüyle beraat kararı veren bir yargı istemiyoruz. Yargı, kamu vicdanının temsil etmelidir. Verdiği karar kamu vicdanında kabul görmelidir'' diye konuştu.
HSYK
Önce Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu değiştireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, Yargıçlar Kurulu oluşturacaklarını söyledi. Bu kurulda, bakanın ve müsteşarın, yani siyasi otoritenin yeri olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Yargıçlar Kurulunun, Teftiş Kurulunun bağlandığı bir otorite haline geleceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''Siyasi otorite yargıçları denetlemeyecek. 'Git şu yargıca ceza yaz' demeyecek. Daha bağımsız, daha özgür bir yapı sağlayacağız. Yargıçlar Kurulunun ayrı bir bütçesi olacak. O bütçesiyle yola çıkacak. O bütçesini yasaların öngördüğü şekilde harcayacak. 'Maliye Bakanı bana izin verir mi vermez mi?' diye bir kaygı içerisine girmeyecek. Tam özgür, özerk, kamu vicdanını tam yansıtan bir yargıyı ayağa kaldıracağız'' şeklinde konuştu.
ADALET AKADEMİSİ
Hedeflerinden birisinin de Adalet Akademisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu akademiyi de Yargıçlar Kuruluna bağlayacaklarını söyledi. Özel yetkili mahkemeleri kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "12 Eylül ürünü olan devlet güvenlik mahkemeleri vardı. O devlet güvenlik mahkemelerinin adını değiştirdik, özel yetkili ağır ceza mahkemesi dedik. Doğal yargıçlık ilkesine aykırı. Bunu da değiştireceğiz. Özel yetkili mahkemeler olmayacak. Birilerin borazanı olan mahkemeler olmayacak, birilerinin talimatıyla hareket eden mahkemeler olmayacak. Asıl dünyada, sosyal demokraside, insan haklarında, özgürlüklerde evrensel kuralları benimsiyorsak, yargıda da evrensel kuralları benimseyeceğiz. Mademki biz özgür dünyanın bir parçası olacaksak. Yargıda da öyle olacağız. Yargımız da güven vermeli. 'Evet, Ankara'da yargıçlar var denebilmeli' Bunu sağlayacağız'' dedi.
SEÇİM BARAJI
Seçim barajını düşüreceklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Düşünün, ben bir siyasal partiye oy veriyorum, ama o siyasal partiye verdiğim oy dolayısıyla o siyasal parti milletvekili çıkaramıyor, barajı aşamadığı için. Benim oyumla başka bir siyasi parti milletvekili çıkarıyor. Buna da milli irade deniyor. Bunun adı, Türkçesi milli irade hırsızlığıdır, bu hırsızlığa izin vermeyeceğiz. Mademki demokrasi diyoruz, mademki özgürlükler diyoruz, mademki çağdaş uygarlık diyoruz, mademki milli irade diyoruz, o zaman
milli iradenin parlamentoya tam yansıması lazım. Hem 12 Eylül'e karşı olacaksın ya da karşı olduğunu söyleyeceksin ama sonra dönüp 12 Eylül'ün getirdiği bir yasanın arkasına sığınacaksın. Bunu kabul etmiyoruz. Yüzde 10 seçim barajını kaldırmak Cumhuriyet Halk Partisinin boynunun borcu olacak, bunu kaldıracağız'' diye konuştu.
''BİZ NÜKLEER SANTRALLERİN YAPIMI İÇİN HALKA GİDECEĞİZ,''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Biz nükleer santrallerin yapımı için halka gideceğiz, referandum yapacağız. Halk ne derse ona karar vereceğiz'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi için hazırladığı seçim bildirgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, ''Kürt yurttaşlarımızın kendi kimlikleri önündeki engelleri kaldıracağız. Onlar kendi kimliklerini, kültürlerini özgürce yaşayacaklar'' dedi.
FAİLİ MEÇHULLER
Faili meçhulleri aydınlatacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kayıplar var, o kayıplar için de uluslararası kurallar neyse onun gereğini yapacağız. 21. yüzyılın Türkiye'sinde ne kayıplar ne de faili meçhuller olacak. İnsana değer veriyorsak hiçbir insan kaybı olmamalı, hiçbir insan kör bir kurşuna hedef olup, yok olmamalı. Eğer insan kutsalsa, onun kutsallığına saygı olarak hem kayıpları hem faili meçhulleri aydınlatacağız. Failleri yargıya teslim edeceğiz. Bu CHP'nin demokrasi sözüdür. Hali hazırda başbakan olan kişi. Diyarbakır'a gidip 'size yeni bir hapishane yapacağım' demişti. Diyarbakırlılar oy verirse, halihazırdaki Başbakanımız onlara ikinci, üçüncü hapishaneyi de yapacaktır. Biz onlara hapishane değil, fabrika sözü veriyoruz, mahkumiyet değil, iş-aş sözü veriyoruz. Bütün Doğu'ya, Güneydoğu'ya, bütün Türkiye'ye veriyoruz o sözü. İşkence merkezi olarak bir dönem anılan Diyarbakır Cezaevi'ni, Toplumsal Barış Müzesi haline getireceğiz'' diye konuştu.
''HİÇ KİMSE, BEN EŞİT MİYİM DEĞİL MİYİM DİYE BİR KAYGI DUYMAYACAK"
Alevi vatandaşlara da vaatte bulunan Kılıçdaroğlu, Alevi vatandaşların da eşit yurttaşlık taleplerini bütün aşamalarda hayata geçireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Hiç kimse, ben eşit miyim değil miyim diye bir kaygı duymayacak. Bu ülkede yaşıyorsa, aynı havayı teneffüs ediyorsa, hepimiz eşitiz, özgürüz, hepimiz beraber çalışacağız'' dedi.

 
Ak Parti startı Bayburt'ta verdi
 
Kalkınmada SODES rotası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Parti startı Bayburt'ta verdi
Seçim startını Bayburt'tan veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt ...
Adaylar karafil dağıttı
AK Parti’nin Erzurum Milletvekili adayları sokağa indi. Büyükşehir Belediyesi ...
Akdağ'dan yeni anayasa vurgusu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Genel seçimlerin ardından anayasayı değiştirmeye ...
 
AK Parti'den tanıtım atağı
AK Parti'nin Erzurum milletvekili adayları, bugün düzenlenen toplantıyla ...
Kamu Sen'den sert tepki
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin son zamanlarda başlattığı sivil itaatsizlik ...
Başbakan Erdoğan adayları tanıttı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 12 Haziran genel seçimlerine ...
 
Yıldırım'a dadaş desteği
AK Parti Bursa milletvekili adayı Bedrettin Yıldırım, hemşerileri ile bir araya geldi.
Gülyurt'tan Erzurum'a teşekkür
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ...
“Seçimde Erzurum’u konuşalım..”
Ener Strateji Merkezi Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, “Seçim bir demokrasi ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri