Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Midyat Şehitlerine vefa
Midyat Şehitlerine vefa
Erzurum’dan Manas’a kardeşlik köprüsü
Erzurum’dan Manas’a kardeşlik köprüsü
PFDK’dan Erzurumspor ve Iğdır FK’ye ceza
PFDK’dan Erzurumspor ve Iğdır FK’ye ceza
İspir’de yangın
İspir’de yangın
Jandarma define avcılarını suçüstü yakaladı
Jandarma define avcılarını suçüstü yakaladı
HABERLER>GÜNDEM
5 Temmuz 2010 Pazartesi - 06:43

Çağdışı görüntü!

Suyu akmayan bir çeşmenin bulunduğu Gümüşlü Kümbet Sokağı sakinleri, ihtiyaç duydukları içme suyunu, çöp bidonlarının hemen yanı başındaki su tahliye borusundan gideriyorlar. Her türlü salgın hastalığa açık olan bölgede, bir yanda çöp dağları birikirken, diğer yanda içme suyu akıyor.

Çağdışı görüntü!

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Abdurrahmanağa Mahallesi, geri kalmışlığın adeta fotoğrafını yansıtıyor. Suyu akmayan bir çeşmenin bulunduğu Gümüşlü Kümbet Sokağı sakinleri, ihtiyaç duydukları içme suyunu, çöp bidonlarının hemen yanı başındaki su tahliye borusundan gideriyorlar. Her türlü salgın hastalığa açık olan bölgede, bir yanda çöp dağları birikirken, diğer yanda içme suyu akıyor.

//BELEDİYELERE TEPKİ

Abdurrahmanağa Mahallesi Gümüşlü Kümbet Sokağı sakinleri, belediyelere adeta ateş püskürüyor. Sokakta kurulu bulunan çeşmenin akmayan suyu, sağlıksız bir tahliye borusuyla sokağa bırakılırken, yediden yetmişe tüm mahalleliler, su ihtiyaçlarını çöp bidonlarıyla neredeyse iç içe duran tahliye borusundan karşılıyorlar. Çeşmenin hemen yanı başındaki oyun parkında oynayan çocuklar ise, akşama kadar hem çöplerden, hem de iki kaldırım taşının arasından akıtılan içme suyuyla adeta mikrop yutuyorlar. Abdurrahmanağa Mahallesi’ndeki bu çağdışı görüntülere tepki gösteren Gümüşlü Kümbet sakinleri, “Yabancılar gelip bu görüntülere şahit olsalar, üstümüze gülerler.” diyerek, belediyelerin duyarsızlığından yakındılar.

//çeşme var, suyu akmıyor

Mahallelinin içme suyu ihtiyacı için Gümüşlü Kümbet Sokak’ta kurulan çeşmenin suyunun akmadığına dikkati çeken vatandaşlar, “Sokakta çeşmemiz var suyu akmıyor. Çöp bidonlarının olduğu yerden çıkartılan ve içi pislikle dolu bir tahliye borusundan sularımızı dolduruyoruz. Akşama kadar çöplerden akan pis ve mikroplu sular, bu tahliye borusunun bulunduğu noktaya akıyor.” diye konuştular.

//GÜMÜŞ KÜMBETLİLER, BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEŞME İSTİYOR

Abdurrahmanağa Mahallesi sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’nden bu bölgeye suyu akan bir çeşme, Yakutiye Belediyesi’nden de, temizlik konusunda hassasiyet isteyerek, Erzurum’un, ana caddeler ve şehir merkezinden ibaret olmadığını hatırlattılar. Erzurum’un arka sokaklarının yıllardır ihmal edildiğini ve hiçbir hizmetin ulaştırılmadığını vurgulayan mahalleliler, belediyelerin bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini ileri sürdüler. Vatandaşlar, “Devlet, en ücra köylere bile suyu ulaştırdı, fakat şehir merkezinde bir sokakta sular oldukça ilkel koşullarda akıtılıyor. Birçok mahalleye yeni çeşmeler yapıldı, yollar düzenlendi, kaldırımlar dizildi, ama bizim mahallemiz perişan durumda. ESKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden sokağımızdaki çeşmenin yenilenmesi ve suyunun akıtılmasını istiyoruz. Yakutiye Belediyesi de, temizlik konusunda bu mahalleye karşı biraz daha itinalı davransın istiyoruz. Erzurum’a gelen turistlerden herhangi birinin yolu bu sokağa düşse ve bu manzarayla karşılaşsa, şehrimizin ve yöneticilerimizin hakkında acaba ne düşünür, hiç merak edilmiyor mu? Belediye yetkililerinin bu sorunumuzla ilgilenmelerini bekliyoruz.” dediler.

 
Bu gurur bizim!
 
ERZURUM CAZİBE MERKEZİ OLACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu gurur bizim!
Mustafa Kemal Atatürk Erzurum’a gelişinin 91. yıldönümü dolayısıyla Aziziye ...
Bardakoğlu’ndan Küçükler’e teşekkür
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye ...
91’inci gurur yılı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a ...
 
24. Sırada olmamız yanıltmasın!
AB Genel Sekreterliği Merkezi İhale ve Finans Birimi, AB hibe fonlarından ...
Bakan Akdağ Erzurum'da
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’da Aziziye Belediyesi ile ...
İl Müftülüğü'ne çağrı
Erzurum’da birçok camide görev yapan imam ve müezzinler, Kur-an’ı Kerim’i ...
 
Erzurumla ilgili iddialar asılsız
Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, koyun destek primleri ile ilgili ...
Öğretim Görevlisini kazada kaybettik
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında öğretim üyesi hayatını kaybetti. Edinilen ...
2011 Caddeye iniyor
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (Universiade) Öncesinde Büyükşehir ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri