Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
10 Haziran 2010 Perşembe - 06:48

Çevre Paneli'nde SU tartışması

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘2011’e Girerken Çevre” konulu panele, Erzurum’daki içme suyu tartışmaları damgasını vurdu. Paneli izlemek için Kültür Merkezi Mavi Salon’a gelen Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanı Durak Bulut’a Erzurum’da suların içilecek durumda olmadığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki çalışmalarının hangi aşamada olduğunu sordular.

Çevre Paneli nde SU tartışması

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘2011’e Girerken Çevre” konulu panele, Erzurum’daki içme suyu tartışmaları damgasını vurdu. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’daki panele katılan Çevre Mühendisliği öğrencileri, panelistler arasındaki Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi Başkanı Durak Bulut’u soru yağmuruna tuttu. İçme suyu tartışmaları yüzünden hocaları Nuhi Demircioğlu’nun Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevinden alındığına vurgu yapan öğrenciler, Daire Başkanı Bulut’a zor anlar yaşattılar.

//2011’E GİRERKEN ÇEVRE SORUNLARI

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Üniversitesi’nde “2011’e Girerken Çevre” konulu bir panel düzenlendi. Çevre Sorunları Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen panele, konuşmacı olarak İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ergün Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi Başkanı Durak Bulut ve Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Nuhoğlu katıldı. 2011 Kış Oyunları öncesinde Erzurum’da çevre sorunlarıyla ilgili olarak alınması gereken tedbirlerin konuşulduğu panele, Erzurum’daki içme suyu tartışmaları damgasını vurdu. Paneli izlemek için Kültür Merkezi Mavi Salon’a gelen Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanı Durak Bulut’a zor anlar yaşattılar. İçme suyu tartışmaları yüzünden hocaları Nuhi Demircioğlu’nun Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevinden alındığını dile getiren öğrenciler, Erzurum’da suların içilecek durumda olmadığını ileri sürerek, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki çalışmalarının hangi aşamada olduğunu sordular.

//İÇME SUYU SORUNU

Öğrencilerden ardı ardına gelen sorular karşısında zor anlar yaşayan Çevre Daire Başkanı Durak Bulut, Erzurum’daki içme suyunun, 2008 yılına kadar yer altı kuyularından elde edildiğine dikkati çekerek, “O zamana kadar tükettiğimiz içme suları kalitesizdi. Ondan sonraki dönemden sonra içme suyu olarak barajdan istifade etmeye başladık. Zaten suyumuzun kalitesi de, bu dönemden sonra artmaya başladı. Şu anda hizmet veren son sistem arıtma teknikleriyle Erzurum çok kaliteli bir içme suyunu tüketiyor. Sularımızın kirliği olduğu yönünde hiç kimse iddiada bulunamaz. Çünkü kalite standartları çok yüksek olan bir suyumuz var. Bunu zaten yapılan çeşitli tahlil ve tetkiklerle de kanıtladık.” diye konuştu.

//BULUT’DAN DİMİRCİOĞLU SAVUNMASI

Öte yandan Nuhi Demircioğlu’nun görevden alınmasıyla ilgili olarak yöneltilen bir soruya ise Bulut, “O mesele biraz farklı mecralara kaydırıldı. Kaldı ki, hocamızın görevden alınmasıyla bizim bir ilgimiz yok. Ben şahsen bir bilim adamının doğru bildiği her hususta çıkıp konuşması ve görüşlerini dile getirmesi gerektiğini düşünenlerdenim.” ifadelerini kullandı.

Panelistlerin, 2011 Kış Oyunları öncesinde Erzurum’da alınması gereken çevresel tedbirlere ilişkin olarak görüşlerini dile getirdikleri panelde daha sonra katılımcılara belgeleri verildi.

 
Toplu Mezar Kazısı Yapılacak
 
Ata Teknokent cansız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu Mezar Kazısı Yapılacak
Atatürk Üniversitesi Türk – Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü ...
Hala bir haber yok
Erzurum Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe, 16 Mayısta Evlerinden Ayrılan ...
Osmanlı tokadı
Mavi Marmara Gemisiyle Gazze'ye Yardım Götüren Gönüllüler İçerisinde Yer ...
 
Çiftçiye önemli uyarı!
Ürettiği ürünlerden istenilen düzeyde kazanç sağlayamayan Erzurum çiftçisine ...
Türkçe sevdalıları gönülleri fethetti
8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programı için Erzurum'a gelen 14 ...
Mahkeme kararı netleşti
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 10 yıl önce inşaatı mahkeme ...
 
Otelciler tepkili
BEAH bölgesinde 5 hastaneyle birlikte bir de refakatçi otelinin yapılacak ...
Acele Satılık Erzurumspor
Erzurumspor'un 12 Haziran'da yapılacak olan olağan genel kurulu öncesinde ...
Tarih aydınlanacak
Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gündoğdu, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri