Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
9 Haziran 2010 Çarşamba - 11:52

Toplu Mezar Kazısı Yapılacak

Atatürk Üniversitesi Türk – Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, 16 Şubat 1916 tarihinde Ermeni çetelerinin saldırısına uğrayan Erzurum’a bağlı Tepeköy’deki toplu mezarların 15 Haziran’da açılacağını bildirdi.

Toplu Mezar Kazısı Yapılacak

Bir gün sürecek kazı sonunda yaklaşık 200 kadın, erkek ve çocuğun kemiklerine ulaşılması bekleniyor.
Erzurum’a 8 kilometre uzaklıktaki Tepeköy Mahallesi’nde tanık beyanları doğrultusunda gerçekleştirilecek olan kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla ortaklaşa yapılacak. Ermeni çetecilerinin 1′inci Dünya Savaşı sırasında 520 bin Müslüman Türk’ü katlettiğini öne süren Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Tepeköy’de yapılacak olan kazı çalışmasının katliam gerçeğini bir kez daha gözler önüne sereceğini vurguladı.

“RUS YARBAYIN HATIRATINDA VAR”
16 Şubat 1916 tarihinde Erzurum ve çevresinin Rus işgali altına girdiğini anımsatan Doç. Dr. Kürkçüoğlu, Tepeköy’ün de Çarlık Rus Orduları tarafından işgal edildiğini anlattı. Doç. Dr. Kürkçüoğlu, “Rusya’da 1917 yılında Bolşevik İhtilali’nin patlak vermesi üzerine Rusların Erzurum ve çevresinden çekilmesiyle Taşnak Ermeni çeteleri bu tarihi köyde tam bir Müslüman – Türk katliamı gerçekleştirmişlerdir. Rus yarbayı Tverdohlebof’un hatıratında ve katliamının tanığı Hürrem Safa ve Firak Şahin’in
hatıratlarında bunları görmek mümkündür. 1918 yılının Şubat ve Mart ayının başlarında Taşnak Ermeni çeteleri, Durak Bingöl’ün evinin kuzeyinde bulunan ve otluk olarak kullanılan binada kadınları, İbrahim Safa’nın evinin arkasında da erkekleri katletmişlerdir. Erzurum Kale 2′inci Topçu Alay Komutanı Rus Yarbay Tverdohlebof, Tepeköy’deki katliamdan şöyle bahsetmektedir:
‘Ermeni Generali Antranik’in Erzurum’da komutan olarak göreve başladığı 2 Mart 1918 günü komuta ettiğim bölge içinde yer alan Tepeköy’de bütün ahalinin kadın, erkek, çocuk ve yaşlı ayrımı yapılmadan Ermeniler tarafından katledildiğini o bölgedeki subayımın vasıtasıyla haber aldım.”

“HEDEF ASIL KATLİAMA UĞRAYANLARIN MÜSLÜMAN – TÜRK AHALİSİ OLDUĞUNU ORTAYA KOYMAKTIR”
15 Haziran’da saat 07.00′de gerçekleştirilecek olan kazı çalışması için çok sayıda yabancı bilim adamı ve gazetecinin de Erzurum’a davet edildiğini bildiren Kürkçüoğlu, kazının tamamen bilimsel bir çalışma olduğunu dile getirdi. İlk olarak köy ahalisinden Durak Bingöl’ün evinin kuzeyinde bulunan ve otluk olarak kullanılan alanın kazılacağını söyleyen Doç. Dr. Kürkçüoğlu, daha sonra İbrahim Safa’ya ait evin çevresinde kazı yapılacağını bildirdi. Kürkçüoğlu, “Tepeköy kazısı ile elde edilmesi düşünülen
nihai hedef başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu’da asıl katliama uğrayanların bölgenin gerçek sahipleri olan Müslüman – Türk ahalisinin olduğu gerçeğini bilimsel verilerle ortaya koymaktır” dedi.

 
Hala bir haber yok
 
Çevre Paneli'nde SU tartışması
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
neco 18 Haziran 2010 Cuma 01:25

akp , abd'den tavsiye almadan ve görüşmeden birşey yapmıyor...bir ayakları amerika'da amerika'nın şubesi gibi olduk artık o yüzden onlar ne derse o yapılır.

Yorumu oyla      0      0  
ANLAMAK ZOR!!!!! 17 Haziran 2010 Perşembe 12:04

Şimdi anlamak istediğim şey şu.1915 den bu yana geçen bunca zaman zarfında neredeydik.Ermeni zulmüne uğramış,görgü tanığı olmuş onca insanımız yaşarken bu araştırmalar niye yapılmadı.Üniversite 1957 de kurulmuş o günden bu güne niye araştırılıp sorulmadı.Ermeniler kendi yaptıklarını kuşaktan kuşağa bir güzel aktarmışlar ve dünya ülkelerini ayağa kaldırıyorlar.Türkler soy kırımı yaptı diye.Ya biz daha yeni yeni uyanıyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
Pasinli 17 Haziran 2010 Perşembe 09:53

Sahi Kurtuluşlar Bayramlarımızda eskiden temsilide olsa ermenilerden kurtuluş canlandırılırdı. Sayın Başbakan acaba neden bunu kaldırdı çok merak ediyorum... Ermeni Diasporasının harıl harıl çalıştığı bu günlerde AKP iktidarı bu alanda çalışma yapıyormu?

Yorumu oyla      0      0  
Yazıklar olsun 14 Haziran 2010 Pazartesi 21:37

Yazıklar olsun size tembel insanlar,şimdiye kadar neredeydiniz?? yıl olmuş 2010 Ermeniler dünya çapında lobi yapıyor bir avuş ermeni kırtiği??yazıklar olsun hocalarımıza sesleniyorum uyumayın benim değerli hocalarım uyumak size yakışmıyor dünyayı bu konuda titretmeniz lazım neyiniz eksik ? dünya çapında çalışmanız lazım,gerektiğinde herşeyi yapıyorsunuz Siyasi konularda hiç eksiğiniz yok,Amerikaya bile gidiyorsunuz neden uyuyorsunuz?? Uykudan uyanın Allah aşkına ve şu konuya el atın ne olur.

Yorumu oyla      0      0  
Tahsin 13 Haziran 2010 Pazar 21:02

Ermeniye açılmış ve onlara bu kadar taviz vermişken hocam yaptığınız ne derece doğru acaba. Bu işin sonunda Ermeniler yalancı çıkarsa iktidar çok kızacak haberiniz olsun. Ne de olsa Hepimiz Ermeniyiz !!!!!!!

Yorumu oyla      0      0  
RTE Kızmasın 10 Haziran 2010 Perşembe 09:14

aman hocam ne yapıyorsun Padişahımız efendimiz R.T.E. sonra bu faşizan davranışınıza çok kızar ne gereği var uğraşmayın böyle şeylerle hele GÜLüm dahada çok kızar...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hala bir haber yok
Erzurum Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe, 16 Mayısta Evlerinden Ayrılan ...
Osmanlı tokadı
Mavi Marmara Gemisiyle Gazze'ye Yardım Götüren Gönüllüler İçerisinde Yer ...
Çiftçiye önemli uyarı!
Ürettiği ürünlerden istenilen düzeyde kazanç sağlayamayan Erzurum çiftçisine ...
 
Türkçe sevdalıları gönülleri fethetti
8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programı için Erzurum'a gelen 14 ...
Mahkeme kararı netleşti
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 10 yıl önce inşaatı mahkeme ...
Otelciler tepkili
BEAH bölgesinde 5 hastaneyle birlikte bir de refakatçi otelinin yapılacak ...
 
Acele Satılık Erzurumspor
Erzurumspor'un 12 Haziran'da yapılacak olan olağan genel kurulu öncesinde ...
Tarih aydınlanacak
Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gündoğdu, ...
Çalışmalar durduruldu
Cumhuriyet Caddesi üzerinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait işyeri ve ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri