Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>HAYATIN İÇİNDEN
28 Kasım 2010 Pazar - 19:19

Cihaner'e coşkulu uğurlama

Adana'ya Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner için Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Erzincan Şubesi tarafından veda gecesi düzenlendi. Tutukluluk hali ve yargılanma süreciyle ilgili görüntü ve fotoğrafların yer aldığı sinevizyon gösterisi sırasında duygulu anlar yaşanırken, salonda bulunan bazı davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.

Cihaner e coşkulu uğurlama

Adana'ya Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner için Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Erzincan Şubesi tarafından veda gecesi düzenlendi.
Türküler söylenen ve davul zurna eşliğinde halayların çekildiği gecede konuşan Savcı Cihaner kendisinden sonra Erzincan'da oynanan oyunların devam edeceği iddiasında bulunarak birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
ADD Erzincan Şubesi Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığından Adana Cumhuriyet Savcılığına atanan İlhan Cihaner için veda yemeği düzenlendi. Merkeze bağlı Ulular beldesinde bir düğün salonunda düzenlenen yemeğe Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner, eşi Muteber Cihaner ve kızıyla katıldı. Atatürk Düşünce Derneği Erzincan Başkanı Hüseyin Baydaş'ın yanı sıra CHP'li ve DSP'li bazı beldelerin belediye başkanları, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Başkanı Sadık Düzgün'ün yanı sıra Cihaner'in eski avukatlarından Hamit Sekman, ADD dernek üyeleri, Erzincan Adliyesi çalışanları da hazır bulundu.
Salonun kapısında çiçeklerle karşılanan Cihaner ve eşi salona girişte ayakta alkışlandı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gecede Cihaner, kendisi için hazırlanan sinevizyon gösterisini izledi. Tutukluluk hali ve yargılanma süreciyle ilgili görüntü ve fotoğrafların yer aldığı sinevizyon gösterisi sırasında duygulu anlar yaşanırken, salonda bulunan bazı davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.
Atatürk Düşünce Derneği Erzincan Şube Başkanı Hüseyin Baydaş, Savcı Cihaner'in Erzincan'dan ayrılması konusunda üzülmenin bir anlamı olmadığını belirterek, "İnanıyorum ki Cumhuriyet Başsavcımız gittiği yerde devletin tarafsız, onurlu, şerefi gururuyla görevine devam edecektir. Türkiye'nin her yeri bizim için aynıdır. Başsavcı da olsa düz savcı da olsa haktan adaletten hiçbir zaman ödün vermeyeceğini inanıyorum yolun açık olsun yürekli insan seni hepimiz yürekten seviyoruz" dedi.
Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ise konuşmasına bir düşünürün "Yönetimlerin devletlerin en kötüsü masum insanların suçsuz insanların korktuğu yönetimlerdir" sözüyle başlayarak, "Özellikle sizlerin bilin diye bir isteğim olacak, anlaşılıyor ki uzantıları maalesef ki devlete insanların haklarını hukuklarını korumakla görevli olan bir takım kamu görevlilerine uzanan karanlık odakların hedef seçtiği bir yer Erzincan. Oysa Erzincan binlerce yıldır birlikte yaşama kültürün, demokrasinin hoşgörünün
beşiği olan bir il Erzincan. Onun için her türlü oyuna, karanlık plana dikkat etmenize ve birlik beraberliğinizi devam ettirmenizi istiyorum. Oyunların oynanma ihtimali var, ben Erzincanlı dostlarıma Erzincanlılara hepinizi çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Biz çok sık görev yeri değiştiriyoruz bu tür geceler yaşarız ama bu biraz daha farklı hiç birinizi unutmayacağım salonu dolduran bu kadar cesur yüreğe gönül dolusu teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gece mahalli sanatçıların sahne aldığı Türk Halk Müziği konseri ile devam etti. Savcı Cihaner'in eşi Muteber Cihaner salonda bulunanlarla birlikte davul zurna eşliğinde çekilen halaya eşlik etti. Davetliler gecede Cihaner ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
'Ben gittim, ekonomi bitti'
 
Siyaset'e HAS yaklaşım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2011 İzmir'de tanıtılacak
Uluslararası “6. Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali” İzmir Balkan Ülkeleri ...
Hastanelerde öncelik sırası değişti
Hastanelerde poliklinik muayenelerinde öncelik sırası değişti.
Akdağ'ın ceddine rahmet..
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi ...
 
2011'e 'parklı destek'
Erzurum’daki önemli tarihi eserler arasında yer alan Yakutiye Medresesi ...
Engellilere AB açılımı
Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı; “Türkiye de Özürlülüğe Dayalı ...
Bakımevi'ne siyasi destek
İl Genel Meclis Başkanı İhsan Özdemir, İl Genel Meclisi AK Parti Grup ...
 
AÜ'den iksir formülü
Zerdeçalın her türlü kanser hastalıkları, diyabet, enfeksiyon hastalıkları ...
Hastane dediğin böyle olur
Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'nde doğum korkusu yaşayan hamilelere ...
Nene Hatun sağlıkta kalitenin adresi
Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Remzi Arslan, hastanelerinde ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri