Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
30 Nisan 2010 Cuma - 07:24

DSP'DEN DOĞRU YAKLAŞIM

Erzurum’u kurulması kararlaştırılan ikinci devlet üniversitesi, şehrin gündemini oluşturmaya devam ediyor. DSP İl Başkanı Suer, “İkinci üniversitenin yeri için yorduğumuz kafamızı, zamanında Erzurum için yormuş olsaydık, şehrin her tarafını şimdiye çoktan geliştirmiştik.” dedi.

DSP DEN DOĞRU YAKLAŞIM

Erzurum’u kurulması kararlaştırılan ikinci devlet üniversitesi, şehrin gündemini oluşturmaya devam ediyor. Demokratik Sol Parti (DSP) Erzurum İl Başkanı Tuncer Suer, “İkinci üniversitenin yeri için yorduğumuz kafamızı, zamanında Erzurum için yormuş olsaydık, şehrin her tarafını şimdiye çoktan geliştirmiştik.” dedi.

//ŞEHRİN DOĞUSU NİÇİN KALKINDIRILMIYOR?

İkinci üniversitenin şehrin doğusuna kurulmasının, şehrin batısının sahip olduğu gelişmişlik standartlarının yakalanmasında etkili olacağı görüşüne katılmadığını vurgulayan Suer, “Belediyelerin şehrin doğusuyla ilgili olarak harekete geçmeleri için illa da üniversite mi gerekiyor? Bugün bu tartışmalarla kafamızı meşgul etmek yerine, şehrin doğusundaki yaşam standartlarını fiziki anlamda değiştirmenin yollarını arayalım.” diye konuştu.

//YER TARTIŞMALARINA FARKLI YAKLAŞIM

İkinci üniversitenin Mahallebaşı’nda kurulması halinde bile öğrencinin istikametinin şehrin batısı olacağını vurgulayan Tuncer Suer, üniversiteninkine benzer bir durumun, Dağ Mahallesi’ne kurulan Curling Salonu’nda da yaşandığını kaydetti. Suer, “Dağ Mahallesi’ne Curling Salonu kurulurken, burada kentsel dönüşüm olacağından bahsedildi. Kış Oyunlarına 8 ay kalmış, fakat o bölgede dönüşüm adına herhangi bir girişim yok. Eğer o bölgeleri geliştirmek, kalkındırmak ve yaşam şartlarını iyileştirmek istiyorsak, spor salonu, üniversite ya da fakülte gibi araçları vesile etmeyelim. Akıl birliğinde buluşalım, yerel yönetimleri harekete geçirerek, bölgenin fiziki koşullarını baştan sona değiştirelim.” şeklinde konuştu. 

//YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTELTMELİYİZ

Şehrin doğusunda bugün altyapıdan ulaşıma kadar çeşitli sıkıntıların yaşandığını vurgulayan Tuncer Suer, hiç kimsenin bu sıkıntıları gündeme getirmediğine işaret ederek, “Altyapı hizmetinin bile düzgün biçimde verilemediği bir bölgede üniversite kurarak, böylesine önemli bir yatırıma ancak yazık edilmiş olunur. O bölgeye yapılacak en güzel yatırım, şu aşamada gecekondu ıslahı ve konut üretimidir. Belediyeler tek başına iktidar olmuş bir partiye mensuplar. Bu konuda hükümetin de desteğini arkalarına alarak, bu bölgeleri yeniden gözden geçirebilir ve çehresini değiştirebilirler. Dadaşkent ya da Yıldızkent standartlarına kavuşturulacak bir Dağ Mahallesi’ne, daha sonra kolej de kurarsınız, fakülte de kurarsınız. Ama bu şekliyle ikinci üniversite için şehrin doğusunu öne sürmek, dünyaya ölü bir bebek getirmekten farksız olacaktır.” ifadelerini kullandı.  

Mahallebaşı’nın gerek tarihsel duruşu ve gerekse ticari potansiyeli ile özellikli bir yerleşim alanı olduğunu vurgulayan Suer, ikinci üniversite kurulması sürecinde dikkatlerin bu semte yoğunlaşmasını önemli ve doğru bulduklarını söyleyerek, “Şehrin doğu kesiminde yer alan yerleşim alanlarında kentsel dönüşüm ve alt yapı çalışmaları acilen başlatılmalı, bu alanlar çağdaş yaşam standartlarına kavuşturulmalıdır” dedi.

 
ANITLAR ONAYLADI
 
ET İTHALATINI DUYAN BESİCİ EBK'YA KOŞTU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİDİNMEZ AĞIR KONUŞTU
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ...
ABD KAZANACAK, TÜRKİYE KAYBEDECEK
Erzurum Milletvekili Ertugay’la birlikte düzenlediği basın toplantısında, ...
KILIÇ İÇİN YER TARTIŞMALARI YERSİZ
AK Parti İl Başkanı Kılıç, “İkinci üniversiteyi nereye kuracağımızı değil, ...
 
AK Parti Kadın Kollarından Kutlu Doğum Ziyareti
AK Parti Kadın Kolları Yönetim kurulu üyeleri kutlu doğum haftası nedeniyle ...
Erzurum nal topluyor!
AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ...
Saadet hükümete yüklendi
Başbakan Erdoğan’ın; “TOBB’a üye her işveren birer işçi alsa, işsizlik ...
 
Erzurum neyi kabul etmemiş ki...
Karslılar, yollarının bakımsızlığına isyan ederek ulusal basının da dikkatine ...
CHP AĞIR KONUŞTU
CHP İl Başkanı Avukat Tuncer Aktaş, 'Cemal Gürsel' ve 'Paşalar' olarak ...
BİNGÖL: ÖZAL'I UNUTMAYACAĞIZ
Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Vahit Bingöl, Anavatan Partisi’nin ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri