Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
21 Nisan 2010 Çarşamba - 08:03

Saadet hükümete yüklendi

Başbakan Erdoğan’ın; “TOBB’a üye her işveren birer işçi alsa, işsizlik sorunu yüzde 30 oranında çözülür.” şeklindeki açıklaması, Erzurum’da da yankı buldu. SP İl Başkanı Kümbet, böyle bir yaklaşımın, Türkiye’deki işsizlik sorununa karşı üretilecek bir çözüm olmadığını belirterek, daha gerçekçi yaklaşımlar sergilenmesi gerektiğini söyledi. 21 Nisan 2010 Çarşamba

Saadet hükümete yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın; “TOBB’a üye her işveren birer işçi alsa, işsizlik sorunu yüzde 30 oranında çözülür.” şeklindeki açıklaması, Erzurum’da da yankı buldu. Saadet Parti (SP) Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, böyle bir yaklaşımın, Türkiye’deki işsizlik sorununa karşı üretilecek bir çözüm olmadığını belirterek, daha gerçekçi ve mantığa uygun yaklaşımlar sergilenmesi gerektiğini söyledi.

İŞVEREN MALİYET KISKACINDA

SP Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, Başbakan Erdoğan’ın işsizlik sorunuyla mücadele konusunda bulunduğu TOBB önerisini eleştirdi. Kümbet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’a üye işverenlerin yüzde 60’ının 1 ile 3 arasında, yüzde 83’ünün de, 10 kişiden az işçi çalıştırdığına dikkati çekerek, “Zaten maliyet kıskacında bulunan işverenden böyle bir girişimde bulunması nasıl beklenir, anlamıyoruz.” dedi. TOBB üyesi işverenlerin her birinin 1 işçi istihdam etmesinin, yüzde 30 ekstra maliyet anlamına geldiğini vurgulayan Kümbet, işsizlik sorununa karşı böyle bir öneride bulunulmuş olmasını doğru bulmadıklarını dile getirdi. Türkiye’de işsizliğin önüne geçebilmenin tek yolunun üretimden geçtiğini vurgulayan İl Başkanı Kümbet, üretmek için gerekli ortamın ise, ancak teşvikler ve desteklerle mümkün olacağını dile getirdi.

“ZENGİNLE FAKİR ARASINDAKİ FARK GİDEREK BÜYÜYOR”

Türkiye’de zenginle fakir arasındaki farkın giderek büyüdüğünü, zenginin daha zengin, fakirin de daha fakir hale geldiğini vurgulayan SP Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet, “Ülkenin doğusu ile batısı arasındaki durum ne ise, zenginle fakir arasındaki fark da aynı. Çünkü üretim desteklenmiyor; desteklenmediği gibi de, yatırımcının eline teşviklerle tercih avantajı veriliyor. Biz bunu her platformda söyledik, tercih avantajı yatırımcıya verilmez, bölgelere verilir. Siz bu avantajı yatırımcının avuçlarına bırakırsanız, bu bölgeye yatırımcı gelmez, tercihini batıdan yana yapar. İşte Türkiye’deki teşvik ve üretimin desteklenmesi sürecindeki en büyük sorun budur. Önce üretim, ardından istihdam gelir; bu denklem ise, dünyanın her yerinde aynı sonucu verir. TOBB üyelerinden çözüm beklemek, ancak günü kurtarmak olur.” ifadelerini kullandı. 

“BORÇ BATAĞINDAKİ KÜÇÜK ESNAF KİMİNLE, NASIL BİRLEŞECEK?”

Başbakan Erdoğan’ın, küçük esnafa yönelik olarak yaptığı “birleşin” çağrısını da doğru bulmadığını vurgulayan Kümbet, birleşme ve bir araya gelme şeklindeki eylemin gerçekleşebilmesi için bir kere esnafın ayakta durabilecek halinin olması gerektiğini kaydetti. Başkan Kümbet, “Küçük esnaf zaten bitmiş, borç batağında kıvranıyor. Bu haldeki esnaf kiminle, nasıl birleşsin? Kredi istese alamayacak, indirim istese yapılmayacak. Bu eylemin gerçekleşebilmesi için evvela küçük esnafın elinden tutulup, ayağa kaldırılması gerekiyor. Bunun yolu da, yine sıkıntıların çözümüne yönelik olarak verilecek desteklerden geçiyor.” dedi

ERZURUM

 
İl Başkanı yine tepki aldı
 
Şükür BARO HES'e el attı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum neyi kabul etmemiş ki...
Karslılar, yollarının bakımsızlığına isyan ederek ulusal basının da dikkatine ...
CHP AĞIR KONUŞTU
CHP İl Başkanı Avukat Tuncer Aktaş, 'Cemal Gürsel' ve 'Paşalar' olarak ...
BİNGÖL: ÖZAL'I UNUTMAYACAĞIZ
Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Vahit Bingöl, Anavatan Partisi’nin ...
 
ÇIĞLIK DESTEK İSTİYOR
Türkiye gündeminin oldukça yoğun olduğuna dikkat çeken Milletvekili Çığlık, ...
SP'DEN GENÇLİK ŞÖLENİ
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, kurmaylarıyla ...
ESENGÜN, ÖNERDİ...
SP Genel Başkan Yardımcısı Esengün, "Anayasa tartışmaları, hükümet ile ...
 
YAZICI, ERZURUM'DA YORUMLADI
Eşi Selma Yazıcı’nın Erzurum’da vefat eden halası Duriye Çelik’in (81) ...
DSP,
Demokrat Sol Parti (DSP) Erzurum İl Başkanlığı kongresi yapıldı. DSP Genel ...
TÜRKEŞ RAHMETLE ANILDI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin merhum Lideri Alparslan Türkeş, ölümünün ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri