Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
21 Nisan 2010 Çarşamba - 09:41

İl Başkanı yine tepki aldı

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın yaptığı bir açıklama Erzurum'da büyük tepki topladı. Açıklamasında Küçüklere öğüt verip nasihatlerde bulunan Kılıç'a " Onun tuzu kuru nasılsa, ezilen yok olan işini aşını kaybeden biziz, yardımcı olmak yerine bol keseden atmak bizimle dalga geçmek anlamına gelir" diyen vatandaşlar tepki gösterdiler.

İl Başkanı yine tepki aldı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, “Günümüz ticaretinde artık küçük kalarak büyümek mümkün değil. Esnafın bir araya gelmesi ve birlikte hareket etmesi lazım.” dedi.

ESNAF PAKETİNE ÖVGÜ

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, hükümetin küçük esnafa yönelik olarak çok ciddi adımlar attığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan “Esnaf Paketi”nin, bu adımlardan sadece birisi olduğunu hatırlatan Başkan Kılıç, “Esnaf paketinde üzerinde özellikle durulması gereken husus, esnafın yeni girişimcilik projeleri üretmeleri ve bir araya gelmeleriyle ilgili. Biz bu çerçevede Sayın Başbakanımızın esnafa yönelik olarak açıkladığı paketi çok önemli buluyoruz.” diye konuştu. Günümüzdeki ticaret koşullarının, küçük kalarak büyümeyi imkansız kıldığını vurgulayan Kılıç, bir araya gelmenin ve ortaklığın bu nedenle büyük bir önem taşıdığını söyledi. Başkan Kılıç, savunduğu bu görüşe örnek de verdi. Kılıç, “Berber dükkanı açmak isteyen bir usta, kendisi gibi işinin ehli birkaç ustayla bir araya gelebilir ve bir dükkan açmak yerine, kuaför salonu açılabilir. Yani yenilikçi ve girişimci bir anlayış çerçevesinde çok daha kaliteli hizmetler sunulup, çok daha fazla kazanç edilebilir.” diye konuştu. 

KILIÇ’TAN PAKET DEĞERLENDİRMESİ

Esnaf Paketi’nde vergi muafiyeti, finans ve kredi konularında da bir takım avantaj ve muafiyetlerin bulunduğuna dikkati çeken AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, küresel ekonomik krizi hatırlatarak, “Geçtiğimiz yıl dünya ekonomik anlamda büyük bir darboğaz yaşadı. Türkiye, her ne kadar bu süreci çok çabuk atlatmış olsa da, piyasalar bu krizden olumsuz yönde etkilendi. Bu tıkanıklığın büyük ölçüde atlatıldığı şu günlerde, Esnaf Paketi diye tabir edilen düzenlemeler, bize göre esnaf için çok büyük bir fırsat geliyor.” şeklinde konuştu.

KRİZİ BAŞARIYLA ATLATTIK

Küçük esnafın bir araya gelmesi ve birlikte çalışmasının, Erzurum’da artık büyük bir gereklilik haline geldiğini ifade eden AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, AK Parti Hükümeti’nin, geçmişte esnafa yönelik olarak can suyu adı altında çeşitli finans destekleri sağladığını hatırlatarak, benzer desteklerin söz konusu düzenlemeler çerçevesinde de mümkün olabileceğini kaydetti. Esnafın yeni fikirler ve yeni oluşumlarla ortak bir hareket tavrı sergilemesi gerektiğini vurgulayan İl Başkan Kılıç, “Hükümetimizin destekleri olmasa idi, geride bıraktığımız ekonomik krizden esnafımız çok daha büyük yaralar alarak çıkacaktı. Ama biz buna izin vermedik. Bundan sonraki süreçte de, esnafın yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni fikir ve projelerle bir araya gelen girişimcilerin kazanmaması için hiçbir neden yok. Erzurum’daki esnafımızın da meseleye bakış açısı bu yönde olmalıdır.” dedi.

SAMET ÖZÜNAL/GHA

 
KUDEKA ekonomik çözüm arıyor
 
Saadet hükümete yüklendi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
burhan 8 Ocak 2011 Cumartesi 23:17

murat beyinönce kendisi esnaflarla birleşsinde ondan sonra bizlerde birleşelim nasılsa bu memlekette tuzu kuru olan konuşuyor nasılsa herşeyin kapısı size açık küçük esnafa değil bunlarda geçecek başkanım öncelikle sen kendi mekanındaki sigara yasağını uygulada müşterin düşmesin gardaş ozaman boyunu görelim nasılsa sana karışan yok inşallah işlerin dahada artarda doyarsınız yoksa nasıl geçinirsiniz

Yorumu oyla      0      0  
23 Nisan 2010 Cuma 18:20

Murat kılıç"ın pastanesinde sigara içildiği ve boş kola kutularının küllük olarak verildiği söylenmekte. nedense ceza uygulanmıyormuş, ikinci ise ilçe başkanının kendi kurumunun müdürü olduğu şeklinde. il başkanı bunlarla da ilgilense iyi olur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDEKA ekonomik çözüm arıyor
Tarım, turizm ve sanayi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ...
Cemal Gürsel tam gaz
Cemal Gürsel Stadı’nın ihalesini alan Erzurumlu Müteahhit Sururi Akgün, ...
“Kutlu Doğum Haftası” Etkinlikleri Sürüyor...
Erzurum’da “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Yakutiye İlçe ...
 
LEON'a üzen kayıt
Erzurum’da trafik kazasında telef olan başarılı narkotik detektör polis ...
Maliye vergi borçlarını taksitlendiriyor!
Ekonomideki toparlanmanın ardından vergi gelirlerini katlayan Maliye tahsilatı ...
Nenehatun'a tepki!
Erzurumlu tarihi kahraman Nenehatun’un hayatının anlatıldığı ve başrollerinde ...
 
Şellale mahkemelik!
Erzurum'un Uzundere ilçesinde bulunan ve dünyanın 3. büyük şelalesi olan ...
Cengiz'den çocuklara armağan
Aziziye Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ...
DANIŞTAY DA İZİN VERMEDİ
Danıştay, tarihi Çifte Minareli Medrese’nin çevresine yaptırılan baraka ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri