Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
5 Nisan 2010 Pazartesi - 07:12

DSP,

Demokrat Sol Parti (DSP) Erzurum İl Başkanlığı kongresi yapıldı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Serdar Savaş’ın da katıldığı kongrede, seçime tek aday olarak giren Tuncer Suer, partisinin bir dönem daha il başkanı oldu.

DSP,

//SAVAŞ, KONGREYE KATILDI
İlçe kongrelerini geçtiğimiz ay tamamlayan DSP Erzurum İl Başkanlığı, il kongresini de, gerçekleştirdi. Tufan Düğün Salonu’nda düzenlenen kongreye, DSP Genel Başkan Yardımcısı Serdar Savaş’ın yanı sıra, bölge illerinden gelen il başkanları ve parti yöneticileriyle, delegeler katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan DSP Erzurum İl Başkanı Tuncer Suer, parti kurmaylarına Erzurum’un sorunlarını anlattı. Erzurum’un, tarihi geçmişinde siyasi açıdan her zaman büyük bir öneme haiz olduğunu vurgulayan Suer, Anadolu’nun Türkleşmesinde ve Cumhuriyet’in kurulmasında, Erzurum’un hep başrol oynadığını kaydetti.

//ERZURUM’UN TARİHİ ÖNEMİ

Stratejik önemi itibariyle Erzurum’un, bugün hiç hak etmediği bir noktada olduğunu ve Erzurum halkının hizmete muhtaç hale getirildiğini anlatan Suer, “Dadaşlığın en önemli özelliklerinden birisi, kimseye el açmamak ve dik gezmek iken, maalesef bu şehir insanı fakir fukara fonlarının kapılarında uzun kuyruklar oluşturur hale getirilmiştir. Geçmişte izlenen yanlış politikalar yüzünden yalnız başına bırakılan Erzurum, bu hükümetin işbaşında olduğu son 8 yıl içerisinde de, sadece seçimden seçime hatırlanan bir kent olmuştur. Bu hükümete, İstasyon Meydanı’nı tıka-basa doldurmak suretiyle destek veren Erzurumlular, üzülerek ifade ediyorum; bu ilgilerinin karşılığını alamamışlardır.” diye konuştu. 

Tarım ve hayvancılık şehri olan Erzurum’da, tarımsal üretimin bittiğini, kesimlik etlerin bile artık Erzurum dışından getirildiğini kaydeden Suer, “Kimse kendini kandırmasın. Erzurum’un getirildiği nokta, perişanlıktan başka hiçbir şey değildir.” dedi.

//SAVAŞ: ERZURUM, ÇARESİZLİKLE BAŞBAŞA KALMIŞ

Suer’in konuşmasının ardından kürsüye gelen DSP Genel Başkan Yardımcısı Serdar Savaş ise, Erzurum’un sahip olduğu önemin, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkesin farkında olduğunu vurgulayarak, “Erzurum’un, Anadolu için taşıdığı önemi yeni öğrenmiyoruz. Bu ülkede yaşayan her bir fert, daha okul yıllarında ders olarak işlediği Erzurum Kongresi ile bu şehrin yüklendiği sorumluluğu öğreniyor.” şeklinde konuştu.

Tarih sahnesinde büyük bir rolün sahibi olan Erzurum’un, buna rağmen çaresizlikle baş başa bırakıldığını gördüğünü kaydeden Savaş, “İl Başkanım Erzurum’un durumunu anlatınca, açıkça ifade edeyim ki, çok üzüldüm. Erzurum’dan, DSP’yi destekleme anlamında arzu ettiğimiz sonuçları alamadığımız doğru, fakat bugün askeri kışlaların, okulların ve çeşitli kamu kurumlarının et ihtiyaçları et kombinasından karşılanıyorsa, bu geleneğin sahibi rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in başlattığı bir gelenektir. Bundan 10 yıl öncesini hatırlayanlar, Başbakan Ecevit’in Erzurum’a özel olarak yayımlattığı o genelgeyi hatırlar. İşte bu hükümet, bir zamanlar bizim yaptığımız hizmetlerle şimdi göz boyamaya çalışıyor. Erzurum bunu gerçekten hak etmiyor.” diye konuştu.

//SAVAŞ’A ERZURUM RAPORU…

Konuşmaların ardından gidilen seçimde, tek aday olan Tuncer Suer, kongreye katılan delegelerden tam destek alırken, kongrenin sonunda İl Başkanı Suer tarafından DSP Genel Başkan Yardımcısı Savaş’a, Erzurum’un sorunları ve çözüm önerilerinin bulunduğu bir dosya sunuldu. Delegelere teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Suer, “Milletimizin bize verdiği yetki çerçevesinde Erzurum’un sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 
HES'E ORTAK TAVIR
 
75'LİK CİRİTÇİ İLGİ ODAĞI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRKEŞ RAHMETLE ANILDI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin merhum Lideri Alparslan Türkeş, ölümünün ...
AKDAĞ BASINLA BULUŞTU
Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'daki basın temsilcileriyle bir araya geldi. ...
ESKİ BAKAN'DAN ACI TESBİT
Dünyada Türkiye'nin üretim yapmaması için mücadeleye başlandığını öne ...
 
DADAŞLAR'DAN YAZICIOĞLU'NA VEFA
Pasinler Alperen Ocakları, vefatının birinci yılında Büyük Birlik Partisi’nin ...
'Esnaf halınden memnun' MUŞ
AK Parti Milletvekili Çığlık, "İşlerin iyi olması, esnafımızın ve halkımızın ...
SP'DEN ERZURUM ÇIKARMASI
SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan ve Gençlik Kolları Genel Başkan ...
 
CHP ÖRGÜTÜNE TEPKİ VAR!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Erzurum Parti kongresine katılması, ...
BAYKAL UYARDI: SİYASET MAHKEMEYE GİRMESİN!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti Hükümetini ...
'Ermenistan'a unutamayacağı bir ders verilmeli'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri