Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
19 Şubat 2010 Cuma - 09:08

Daşkaya'dan dadaş üslubu

Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Ankara’da Tekel İşçileri için yapılacak olan eyleme kendilerinin de katılacağını bildirdi

Daşkaya dan dadaş üslubu

Türk-İş ve diğer konfederasyonlara bağlı sendikaların il temsilcileri, Ankara’da Tekel işçileri için bir araya gelecek. Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya da, Tekel işçilerine destek olmak amacıyla Ankara’ya gidecek. Tekel işçilerine verdikleri desteği, sendika binasına pankart asarak da gösteren Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanlığı, işçilerin sorunu çözülünceye kadar pankartı binadan indirmeyecek.
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Ankara’da Tekel İşçileri için yapılacak olan eyleme kendilerinin de katılacağını bildirdi. Daşkaya, “Türk-İş ve diğer konfederasyonlara bağlı sendikaların Türkiye genelinde bulunan tüm başkan temsilcileri, yarın Ankara’da bir araya gelerek, Tekel işçilerine destek verecek. Biz de Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanlığı olarak, bu eyleme katılacağız. Ankara’da iki gün Tekel işçilerinin çadırlarında kalacağız, onları destekleyeceğiz. Hükümetin amacı sendikaları kapatıp bitirmektir. Bu manada bizler de, her zaman tekel işçilerinin yanında ve destekçileri olacağız.” diye konuştu.  
Türkiye’de çalışanların sömürüldüğünü, hükümetin, asgari ücretle çalışan bir toplum meydana getirmek istediğini vurgulayan Daşkaya, “Köle gibi çalışacaksın, hakkını aramayacaksın, aramaya kalkınca da horlanacaksın. Bu insan haklarına yakışıyor mu? Yol-İş Sendikası olarak, kardeş Tek Gıda-İş Sendikası’nı ve tütün emekçilerini, bu haklı davalarında sonuna kadar destekliyoruz. Bugün de, yarın da, yanlarında olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla açıklıyoruz. Tütün işçilerinin haklı ve kararlı mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. AKP tek parti gücünü sendikaların üzerine gitmek ve çalışanları köleye dönüştürmek için kullanıyor.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Yol-İş Sendikası’nın Tekel işçilerine verdiği destek, pankartlarla da gösterildi. Yol-İş Sendikası’nın Yukarı Mumcu Caddesi’ndeki hizmet binasına, üzerinde; “Tekel İşçilerinin Mücadelesi Mücadelemizdir. Kuralsız ve Güvencesiz Çalışmaya Hayır.” yazılı bir pankart astıran Başkan Kıyas Daşkaya, pankartın, Tekel işçilerinin sorunları çözülünce kadar indirilmeyeceğini kaydetti. Daşkaya, “Bugün Tekel işçilerinin başına gelen, yarın diğer çalışanların başına da gelebilir. Çünkü Türkiye’de çalışan kesimin örgütlenmesi ve sendikal çalışmalar içerisinde bulunması istenmiyor. Bu planları boşa çıkaracağız, çalışanlar olarak bir araya gelecek ve gücümüzü göstereceğiz.” şeklinde konuştu.
 

 
Kılıç, suskunluğunu bozdu
 
'Nenehatun'suz Aziziye olmaz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Erzurum çıkarması
Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan ...
İşçilere Hayırlı olsun
Palandöken Belediyesi ile Hizmet- İş Sendikası arasında üzerine uzlaşılan ...
Barolardan ortak tepki
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı'nın tutuklanmasıyla ilgili olarak özel ...
 
Arınç'a tepki
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ...
Akdağ:Yargıya müdahale olmamalı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye'de hukukun üstünlüğü elbette esas ...
Kazan itiraz etti
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Erzincan Cumhuriyet ...
 
Barolardan ortak tepki
Erzurum Barosu Başkanı Naci Turan, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısının tutuklanmasıyla ...
Olan vatandaşa oluyor..
Et Balık Kurumu (EBK) Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever, geçen ay ...
“HSYK doğru karar verdi”
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in adliyedeki odasını ve ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri