Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
17 Nisan 2010 Cumartesi - 07:33

ESNAF HUZURSUZ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Çifte Minareli Medrese’nin yanında yaptırılan Tebrizkapı Çarşısı’ndan esnafın çığlığı yükseliyor.

ESNAF HUZURSUZ

Çarşıdaki 35 işyerinden 10’u belediyeye geri iade edilirken, içi dolu haldeki 15 dükkanda ise ticari faaliyet gösterilmiyor. Geriye kalan 10 işyerinde ise, akşama kadar adeta sinek avlanıyor. Tebrizkapı Çarşısı esnafından Abdulmukit Demirkaya isimli esnaf, hem ekonomik durgunluktan, hem de çarşının cazibesini kaybetmesinden yakındı.

//HUKUKİ SÜREÇ

Çarşı ile ilgili olarak yaşanan bir takım hukuki süreçlerin, esnafı huzursuz ettiğini vurgulayan Demirkaya, “Zaten çarşıda başından beri işler istediğimiz gibi olmadı. Vatandaşın ilgisi bir türlü bu çarşıya yönelmedi. Çarşı içerisinde 35 işyeri var; bu işyerlerinden 10’u belediyeye geri iade edildi. 15 dükkanın içi dolu, fakat ticari faaliyetleri yok, akşama kadar kapalılar. Geriye kalan 10 dükkanda iş yapılıyor, onların da zaten para kazandıkları yok.” dedi. Çarşıdaki işyerlerinin kirasının yıllık 8 bin 500 TL olduğunu, işlerin cansız olması nedeniyle de, esnafın ağır bir maliyet yükü altında kaldığını dile getiren Abdulmukit Demirkaya isimli esnaf, büyük bir mağduriyet içerisinde olduklarını belirterek, bu konuya bir çözüm getirilmesi çağrısında bulundu. Tebrizkapı Çarşısı’nın, inşaatına başlandığı dönemlerden bu zamana kadar hep hukuki bir takım girişimlerin merkezine oturtulduğuna vurgu yapan Demirkaya, “Bu çarşının yıkılacağı söylendi, sonra yıkılmayacak denildi. Davalar açıldı, duruşmalar yapıldı, bilirkişiler geldi, incelemelerde bulundu. Kısa sürede o kadar çok şey yaşandı ki, insanların bile bu çarşıya bakış açısı değişti.” diye konuştu.

//SİFTAHSIZLIK BEZDİRDİ

Çarşıda faal halde bulunan sınırlı sayıdaki işyerlerinin sahipleri olarak, sabahtan akşama kadar siftahsız beklediklerini vurgulayan Demirkaya, “Akşama kadar çarşının içerisinde 15 ya da 20 kişiyi ya geçiyor, ya geçmiyor. Çoğu zaman çarşıyı gezenlerin sayısı iki elin parmaklarını bile geçemiyor. Kazandığımız üç-beş kuruş para da, giderlerimize yetmiyor.” dedi.

//ÇARŞIDAN AYRILANLARIN SAYISI ARTIYOR

Bu durum karşısında tedirgin olan başka esnaf arkadaşının da, çarşıyı boşaltma hazırlığında olduklarını anlatan Demirkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e seslenerek, “Hepimiz büyük umutlarla buradaki işyerlerine yerleştik, harcamalar yaptık. Fakat geldiğimiz nokta ortada. Birçok esnaf arkadaşımız burayı terk etti, birçoğu da zaten dükkanını bile açmıyor. Boş dükkanlar nedeniyle de, burası metruk yapıları andırıyor. Umuyoruz Büyükşehir Belediyesi’nin bu çarşıyla ilgili bir takım planları vardır. Çünkü bugüne kadar yaşadığımız süreç bizi çok mağdur etti. Biz bu mağduriyetimizin giderilmesini ve bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 
PANİK YAPTI, POLİSE ÇARPTI
 
PAKET TATMİN EDİCİ DEĞİL
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esnafa açık duyuru 19 Nisan 2010 Pazartesi 00:56

Değerli Erzurum esnafı Allah aşkına sizlere yalvarıyorum bir araya gelip hazır yatırımları değerlendirin böyle giderse halimiz perişan Erzuruma bu hızda büyük yatırımlar sorumsuzca gelmeye devam edecek olursa esnafımız daha çok ezilecek,Palandöken sosyetesi v.s. veya diğerleri için sorun yok onların alışveriş merkezi hazır ama benim küçük esnafım ne yapacak ne hale gelecek merak ediyorum dükkanlar kapanmaya devam ederse ve iflaslar başlarsa hiç şaşırmayacağım, toparlanmanın tam vaktidir lütfen !

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PASİNLER'E BORSA SÖZÜ
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve Pasinler Ticaret Odası Yönetim ...
DUT İŞLETME TESİSİ
Erzurum’da organik meyvecilik döneminde bir ilke daha imza atılıyor. Erzurum ...
BÜYÜK OYNAYAN KAZANIYOR
Erzurum’da süt sığırcılığı alanında 5 milyon dolarlık bir yatırım için ...
 
ALTIN ÖĞÜTLER
Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Arıkan, “Hayatı Değiştiren ...
TAR-SÜT UMUT OLDU
Yörede sığır ırkının ıslahı ve sığırcılığın geliştirilmesi amacıyla Tarım ...
UMUT KAPISI
Erzurum’da Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen kurslara, ...
 
KİMSE KİMSEYİ KANDIRMAYACAK!
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Altan, ...
VİZE KALKTI, DOĞU'YA İLGİ ARTTI
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller, son yıllarda turizme yönelik yapılan ...
ERZURUM'A YATIRIM MUTLU ETTİ
Erzurum ve Diyarbakır'da kurdukları çağrı merkezleriyle pek çok gence ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri