Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
28 Kasım 2011 Pazartesi - 07:54

ETSO Büyükşehiri sorguladı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı’na konuk oldu.

ETSO Büyükşehiri sorguladı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı’na konuk oldu.
ETSO Meclis Salonu’ndaki toplantı, Meclis Başkanı Saim Özakalın başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda daha sonra Genel Sekreter Av. Abdulkadir Ungan tarafından gelir gider raporları okunarak oylandı. Ardından Oda Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Üyesi Vakur Alemdar, yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu. Toplantıda dilek ve temenniler bölümün ardından konuşan Meclis Başkanı Saim Özakalın, ETSO Meclisi’nin aylık toplantılarına, ildeki bürokratları, siyasileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini konuk ederek kurumlar arası işbirliğini güçlendirmeye çaba göstereceklerini söyledi. Meclis Başkanı Özakalın’ın konuşmasının ardından Başkan Küçükler’in konuk olduğu istişare toplantısına geçildi. Burada ilk konuşmayı yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bu tür istişarelerin, ilin kalkınması adına yapılan hizmetlerin daha doğru kanalize edilmesi, aksayan yönlerin hızla düzeltilmesi ve birlik beraberlik adına çok önemli olduğunu dile getirdi.
YÜCELİK’İN DEĞERLENDİRMESİ
Konuşmasında hükümetin de yaptığı çalışmalarla bölgeye çok ciddi katkılar sağladığını ifade eden Başkan Yücelik şunları söyledi; “Niyetler halis olduğu müddetçe bölgenin kalkınması çok kolay. Hükümetin bu yöndeki çabasına bizlerin de azami katkı sağlaması gerekir. Yeni fikirler, yeni projeler üretmemiz şart. Fikir ve projelerimizle yerel yönetimlere de destek olmalı, onlara yön göstermeliyiz. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemize fayda sağlamak adına her zaman hükümetlerle uyum içerisinde, samimi bir şekilde çalışıyoruz. Hiçbir zaman ideolojik bir saplantı içerisinde olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Her zaman objektif olmaya gayret ettik. Çünkü biz iş erbabıyız. Şehrimizin gelişip kalkınması, güzelleşmesi adına yapılan çalışmaların aksamadan yürümesi ve üyelerimizin sıkıntı çekmemesi için bu görevleri üstleniyoruz. Bize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeye çabalıyoruz” diye konuştu.
Belediyenin şehircilik adına önemli projeler yürüttüğünü ve bunları memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Başkan Yücelik, “Tabi ki zaman zaman noksanlıklar da oluyor. Bu noksanlıkların giderilmesi için önerilerimiz ve eleştirilerimiz oluyor. Sağ olsunlar, onlar da, tamamen objektif bir çerçevede yaptığımız bu öneri ve eleştirileri olgunlukla karşılıyor.” diye konuştu. Erzurum’da inşaat mevsiminin kısa sürdüğünü ve zamanın çok kıymetli olduğuna dikkati çeken Başkan Yücelik, sektörde faaliyet gösteren iş adamlarının belediyedeki işlerinin yine kanun ve kurallar çerçevesinde, ancak önlerine zaman kaybettiren bürokratik engeller çıkarılmadan yapılmasını arzu ettiklerini söyledi. Başkan Yücelik konuşmasının sonunda toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e de iştirakinden dolayı teşekkür etti.
KÜÇÜKLER’İN DEĞERLENDİRMESİ
Toplantıda daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler belediye hizmetlerinin yanı sıra, devam eden ve önümüzdeki dönemde yapmayı düşündükleri alt ve üst yapı projeleri ile sosyal ve kültürel alanlardaki hizmetlerin anlatıldığı bir sunum yaptı. Başkan Küçükler belediye yöneticileri olarak her zaman iyi niyetli eleştirilere saygı duyduklarını ve bu eleştirileri daha iyiye ulaşmak adına çok önemsediklerini söyledi. Kötü niyetli yaklaşımların da hem yapılan hizmetlere hem de şehre zarar verdiğini vurgulayan Başkan Küçükler, belediye olarak Erzurum’un kalkınması adına yapılan her işte taşın altına elini sokmaya hazır olduklarını belirtti. Sunumun ardından, toplantıya katılan ETSO üyeleri, Başkan Küçükler’e belediyeyi ilgilendiren çeşitli konularda sorular yönelttiler.
İstişare toplantısına ayrıca, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Metin Karadayı, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Disiplin Kurulu Başkanı Zeki Adil, Kadın Girişiciler Kurulu Başkanı Demet Erkmen, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu katıldı.

 
Soğuk şadırvanları dondurdu
 
Algur konferans verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soğuk şadırvanları dondurdu
Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Erzurum buz kesti. ...
Nimete müdahale ediyorlar
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen, Din İşleri Yüksek Kurulu ...
Zevke bak, hizaya gel..!
Norveçli bir avcı, teke avlamak için ülkesinden Erzurum'un Oltu ilçesine geldi.
 
Müftügil dualarla uğurlandı
Böbrek yetmezliğinden Cuma günü hayatını kaybeden Erzurum’un eski müftülerinden ...
Doğu buz tuttu
Ardahan'ın Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan Çıldır Gölü'nün büyük bir ...
Örnek Dadaş’a destek yağıyor
Van'da meydana gelen deprem sonrası evsiz kalan arkadaşının ailesine sahip ...
 
Gençlere ders olsun
Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen 'Girişimcilik ...
Cengiz, öğretmenlerle buluştu…
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ...
KKEF'de coşkulu kutlama
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri