Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>HAYATIN İÇİNDEN
26 Ekim 2010 Salı - 07:15

Eczacıların eli kolu bağlandı

Alınan sağlık hizmetlerinin takibinden, reçetelerin ödemelerine varıncaya kadar birçok alanda istifade edilen MEDULA sistemi çökünce, eczanelerde adeta olağanüstü hal ilan edildi.

Eczacıların eli kolu bağlandı

Alınan sağlık hizmetlerinin takibinden, reçetelerin ödemelerine varıncaya kadar birçok alanda istifade edilen MEDULA sistemi çökünce, eczanelerde adeta olağanüstü hal ilan edildi. Geçtiğimiz hafta Cuma gününden beri kullanılamayan sistem, hem eczaneleri, hem de hastaları perişan etti. Dün öğleye kadar yapılan hiçbir girişi kabul etmeyen sistem, öğleden sonra yeniden devreye sokulurken, eczacılar, MEDULA’nın çok ciddi bir düzenlemeden geçirilmesi çağrısında bulundular.
Erzurum’da eczacılık yapan Haluk Ziya Gör, devreye sokulduğu günden bu yana büyük sıkıntılar yaşanmasına neden olan MEDULA sisteminin, son 4 gündür Erzurum’daki hastaları da perişan ettiğini kaydetti. Eczanelerden yapılan girişlere yanıt vermeyen sistemin, hafta sonu da dahil olmak üzere geçtiğimiz hafta Cuma gününden bu yana çalışmadığını kaydeden Gör, “Vatandaşlarımız 4 gün boyunca adeta işkence çektiler. İlaç almaya gelen hastalarımızın tamamı geri gönderilmek zorunda bırakıldı. Çünkü sisteme giriş yapamadığımız için reçete işlemlerini de yapamadık.” diye konuştu. Günlerce çalışmasını bekledikleri sistemin, Pazartesi günü sabah saatlerinde yeniden aktif hale geleceğinin açıklandığını, buna rağmen girişlerin ancak öğleden sonra yapılabildiğini anlatan Haluk Ziya Gör, “Sistemin gözden geçirilmesi zamanı geldi de, geçiyor bile. Biz devreye sokulduğu günden bu yana, söz konusu sistemle ilgili çeşitli problemler yaşıyoruz. Bu böyle gitmez.” ifadelerini kullandı.
Genel Sağlık Sigortası uygulamasının, Türkiye'deki sosyal güvenlik kurumları olan Emekli Sandığı, Bağkur, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Yeşilkart'ı tek bir çatı altında topladığını anlatan Eczacı Haluk Ziya Gör, MEDULA sisteminin de, bu çalışmanın bilişim ayağını oluşturduğunu kaydetti. Devlet hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastaneleri, diyaliz merkezleri ve daha birçok sağlık kuruluşunun verdikleri hizmet, kullandıkları tıbbi malzeme ve ilaçların bedelinin geri ödeme kurumu tarafından ödenmesi için MEDULA’nın kullanıldığına dikkati çeken Gör, “Böylesine önemli bir iş takibi ve sorumluluğun yüklendiği bu sistem, maalesef sağlık hizmetlerini sekteye uğratmaktadır. Bu bilişim sisteminin gözden geçirilerek, çok daha sağlam bir altyapıya kavuşturulması gerekmektedir. Normal zamanlarda bile güçlükle çalışabilen sistem, bazen son olarak yaşadığımız bu sorun gibi uzun süreli sıkıntılara da neden olabiliyor. Bu sistemle sağlık hizmeti verilmeyeceği kanaatindeyiz. Vatandaşın bilim ve teknoloji çağında böyle bir gerekçeyle sağlık ve ilaç hizmetlerinden yoksun kalmasını, açıkçası trajikomik bir durum olarak değerlendiriyoruz.” dedi.
 

 
Tarımda üretime macburuz
 
Vali Öztürk'ten ata sporuna ilgi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 1 Kasım 2010 Pazartesi 22:18

Uğraşmadıkları bir Eczacılar kalmıştı sıra onlardadır.....

Yorumu oyla      0      0  
Ufuk 1 Kasım 2010 Pazartesi 21:52

Erzurumda sorun oluyor mu fazla, Erzurumu merak ediyorum biz İstanbuldayız ,Bursa ve İzmirden arkadaşlar da var sürekli şikayetçiler.

Yorumu oyla      0      0  
ECZACI 1 Kasım 2010 Pazartesi 17:35

Yazıklar olsun bizim gibi koyunlara be sindirilmiş ve resmen eli kolu bağlanmış durumdayız eczacılığımdan utanıyorum hiç işlem yapamadık bugün reçete filan giremiyoruz sistem felç ben bilerek yapıldığını düşünüyorum aylardır bu haldeyiz resmen kapattırmaya uğraşıyorlar doktorlar gitti sıra bizde hakkımı helal etmiyorum etmeyeceğim yeter gidin artık bıktık yemin ederim bir kişi de isyan etmiyor yuh olsun sizin kalıbınıza erkek diye be bir kişiden ses çıkmıyor ne olacak bu memleketin hali resmen faşist baskı var üzerimizde arkadaşım

Yorumu oyla      0      0  
Medula Sistemi Acil 26 Ekim 2010 Salı 16:53

Kardeşime ait eczanede şahit oluyorum bugünlerde bağlantı yok malesef Reçete girişi yapılamıyor aylardır durum böyle ve en ufak bir ilerleme yok herşeyin alt yapısı mükemmel ve her işi yaptılar da bu işi neden çözmediler sorun bakın eczacı tanıdığınız varsa reçete sistemi kilitli yüzlerce reçete elimizde bekliyoruz hastalarla tartışıyoruz bilerek yapıyorlar kesinlikle buna inanıyorum eğer bilerek yapılıyorsa yazıklar olsun...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polise de bu yakışır
Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve personeli Kızılay’a kan bağışında bulundu.
Karcıoğlu'ndan Gürpınar'a teşekkür
Bu yıl 5’ncisi yapılan “Uluslararası Dadaş Film Festivali” sona erdi. ...
Sağlıkta ilginç iddia..
Kene ısırıklarına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığı (KKHA) başta ...
 
Yine sözde kalacak..
Her yıl kendilerini ya da birbirlerini yaralamak suretiyle hastanelik ...
Direk ayıbından kurtuluyoruz..
2011 Kış Oyunları için geri sayım devam ederken, yatırımcı kurum ve kuruluşların ...
Erzurum'u evliyalar bekliyor..
Çok zengin bir tarihi geçmişe sahip olan Erzurum, merkez ve ilçeleriyle ...
 
Çarpık yapılaşmaya denetim geliyor
Önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye genelinde uygulanmaya başlanacak olan ...
Palandöken'de 2011 renkliliği
Palandöken Belediyesi’nce, caddelerini ve sokarlarının daha estetik ve ...
Hay Allah razı olsun...
Erzurum merkez Palandöken ilçesinde ikamet eden ve parkinson hastalığına ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri