Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
27 Eylül 2010 Pazartesi - 08:30

“Erzurum Lisesi Fen Lisesi olabilir”

Erzurum’da Fen Lisesi sayısının ikiye çıkarılması yönündeki çağrılar, her geçen gün yeni bir öneriyle karşılık buluyor. Halen ‘İbrahim Hakkı’ adıyla Palandöken ilçesinde bir Fen Lisesi’nin bulunduğu Erzurum’da, ikinci bir Fen Lisesi için Kaymakam Şenol Esmer de öneride bulundu.

“Erzurum Lisesi Fen Lisesi olabilir”

Erzurum’da Fen Lisesi sayısının ikiye çıkarılması yönündeki çağrılar, her geçen gün yeni bir öneriyle yanıt buluyor. Halen ‘İbrahim Hakkı’ adıyla Palandöken ilçesinde bir Fen Lisesi’nin bulunduğu Erzurum’da, ikinci bir Fen Lisesi için Kaymakam Şenol Esmer de öneride bulundu. Aslen Trabzonlu olan Kaymakam Şenol Esmer, “Trabzon’da, tıpkı Erzurum Lisesi gibi tarihi Trabzon Lisesi vardı. Bu liseyle ilgili bir takım girişimlerde bulunuldu ve 2010 yılında bu lise Trabzon Fen Lisesi oldu. Erzurum’da da buna benzer bir girişimde bulunularak, Yakutiye ilçesindeki Erzurum Lisesi Erzurum Fen Lisesi’ne dönüştürülebilinir.” dedi.

//ESMER’İN GÖRÜŞÜ

Son günlerde basın yayın kuruluşları aracılığıyla gündeme getirilen Fen Lisesi konusundaki görüş ve düşüncelerini dile getiren Kaymakam Esmer, Erzurum’a ikinci Fen Lisesi açılması yönündeki her türlü girişime tam destek verdiklerini dile getirdi. Erzurum’un, nüfusu itibariyle birden fazla Fen Lisesi’ni hak eden bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Kaymakam Esmer, bu hususta kendisinin daha önce de bazı çağrılarının bulunduğunu hatırlattı.

Eğitimle ilgili olarak yapılan çeşitli toplantı ve komisyon görüşmelerinde, Erzurum’a ikinci Fen Lisesi kurulması gerektiği yönünde çeşitli önerilerde bulunduğunun herkes tarafından bilindiğini kaydeden Esmer, kendi memleketi Trabzon’dan örnek vermeyi de ihmal etmedi.

//ESMER, TRABZON LİSESİ İLE ÖRNEK VERDİ…

Trabzon merkezde, tarihi Trabzon Lisesi’nin bulunduğuna dikkati çeken Kaymakam Şenol Esmer, bu yıl bir takım girişimlerde bulunularak, bu lisenin Trabzon Fen Lisesi’ne dönüştürüldüğünü bildirdi. Tarihi geçmişi ve mimarisiyle tıpkı Erzurum’daki Erzurum Lisesi ile benzer özellikler taşıyan Trabzon Lisesi’nin, Erzurum’da kurulabilecek ikinci Fen Lisesi için en iyi model olabileceğini vurgulayan Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, “Ben bu görüşümü birçok kez dile getirdim, önerilerde bulundum. Gelin ‘Erzurum Lisesi’ni Erzurum Fen Lisesi yapalım’ dedim. Bunun örneği ortada, Trabzon’da bu iş yapıldı, Erzurum’da neden olmasın?” diye konuştu.

Erzurum’daki Fen Lisesi’nin, İbrahim Hakkı Fen Lisesi adıyla Palandöken ilçesinde eğitim öğretim hizmeti verdiğini hatırlatan Kaymakam Şenol Esmer, Erzurum Lisesi’nin de, Yakutiye ilçe sınırları içerisinde bulunduğunu belirterek, “Bizim ilçemiz de Erzurum’un merkez ilçesi, Yakutiye de bir merkez ilçe. Böyle bir girişimde bulunulur ve ikinci Fen Lisesi ile ilgili olarak Erzurum Lisesi bağlamında bir adım atılabilinirse, Yakutiye’nin de bir Fen Lisesi olur. Hem Erzurum Lisesi, fiziksel imkanlar bağlamında da, buna çok müsait Pansiyon imkanı var, derslik sayısı yeterli. Üzerinde durulursa, bu lisede önümüzdeki yıl Fen Lisesi olarak eğitime başlanabilir. Böyle bir girişim Aziziye ilçesi için de söz konusu olabilir.” ifadelerini kullandı.

 
Müflis Kent
 
İyi de Erzurum'un burada işi ne?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaş Zekası
Mustafa Karasungur 10 Yıl Önce Yaptığı Suyla Çalışan Otomobili İle 60 Bin Kilometre Yol Katetti.
Tarihi Eserlerin Etrafına Kilit Taşı Döşeniyor
Erzurum'un Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Tarihi Eserlerin ...
Aziziye'de Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları
Erzurum'un Aziziye İlçe Belediyesi tarafından, selden zarar gören mahallelerde ...
 
Ervak'tan 'Bir Öğrenci de Sen Okut' Kampanyası
Erzurum Kalkınma Vakfı (Ervak) Başkanı Erdal Güzel, Yoksul ve Başarılı ...
Öğrenciler, Masa ve Sıra Taşıdı
ERZURUM merkez Palandöken İlçesi'ndeki Nihat Kitapçı İlköğretim Okulu'nda ...
Rus Pazarı gidecek, New City gelecek
Palandöken ilçesi sınırları içerisindeki Yenişehir’de bulunan ve halk ...
 
Kabahat kimde...
TURSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, kayak tesislerinde pistlerin etrafına ...
Fakir Tezeğe Yöneldi
Kış Mevsiminin Yaklaşmasıyla Birlikte Odun ve Kömür Satın Almakta Güçlük ...
Tortum TOKİ fakiri
TOKİ tarafından son 7 yılda Erzurum kent merkezi ile ilçelerinde toplam ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri