Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
10 Temmuz 2010 Cumartesi - 06:33

Erzurum’un imajı

Dünya'da deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte 7. parkı olan Erzurum'daki Ata Botanik Parkı, parlayan güneşin de etkisiyle adeta kartpostalları andırmaya başladı. Bölgenin birçok noktasından toplanan çeşitli çiçek ve bitkilerin bir arada toplandığı Ata Botanik Park’ta, sıcak geçen yaz mevsiminde de peyzaj mimarlığı eğitimi alan öğrencilere staj imkanı sunuluyor.

Erzurum’un imajı

Dünya'da deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte 7. parkı olan Erzurum'daki Ata Botanik Parkı, parlayan güneşin de etkisiyle adeta kartpostalları andırmaya başladı. Bölgenin birçok noktasından toplanan çeşitli çiçek ve bitkilerin bir arada toplandığı Ata Botanik Park’ta, sıcak geçen yaz mevsiminde de peyzaj mimarlığı eğitimi alan öğrencilere staj imkanı sunuluyor. 2 yıl önce görkemli bir açılışla hizmete sokulan ve 1 milyon 700 bin TL’ye mal olan Ata Botanik Park’ta, pembesinden beyazına çeşitli akasya türleri, köknar, ladin, çam, ardıç, mazi türleri, ıhlamur, meşe türleri, üvez, sumak, huş türleri, süs meyveleri, erik, vişne, armut, kiraz, dut, elma, kızılcık, kuşburnu gibi onlarca bitki türünü barındıran bahçede, dünyanın yüksek rakımlı bölgelerinden getirilen nadir türler de yer alıyor.


//PARK ERZURUM’LA ÖZDEŞLEŞTİ

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü yetkilileri, 2005 yılında projesi hazırlanan ve 2006 yılında çalışmalarına başlanan Ata Botanik Parkı’nın, Erzurum’a ayrı bir anlam kattığını belirterek, parkın içerisinde gezi, koşu yolları ile kapalı ve açık oturma alanlarının da bulunduğunu dile getirdiler. Drenaj, aydınlatma ve otopark altyapı çalışmalarının da tamamlandığı Botanik Park’la ilgili olarak bölüm yetkilileri, “Parkımızda meşe, çam, ladin ve ıhlamur gibi birçok ağaç türü ile 100'e yakın bitki türü yer alıyor. Ayrıca, Türk bahçesi, yem endüstri alanı, fidanlık, sera ve tıbbi bitkilerin de bulunduğu bahçelerimiz var. Parkımızı her yıl daha da büyüterek, ilimize gelecek olan yerli ve yabancı misafirlere farklı gezi alanı sunmanın yanında, hemşerilerimize de yeni bir yaşam alanı kazandırdık.” dediler. 

//PARK, AYNI ZAMANDA BİR STAJ MEKANI…

Öte yandan rengarenk çiçeklerle adeta kartpostalları andıran Ata Botanik Park, yerli ve yabancıların ilgi odağı olmakla birlikte, büyüleyici güzelliğiyle öğrencilere staj imkanı da sunuyor. Türkiye’nin değişik üniversitelerinde peyzaj mimarlığı alan öğrenciler de, pratik eğitim almak üzere geldikleri Atatürk Üniversitesi Botanik Park’ta, birbirinden eşsiz bitki türleriyle iç içe olmanın verdiği ayrıcalığı yaşıyorlar. Süz havuzları, gezi yolları ve şadırvanlar gibi yaşam alanlarında aldıkları teorik eğitimi pratiğe dönüştürmeye çalışan stajyer öğrenciler, uygulamalı eğitim noktasında Erzurum’daki Botanik Park gibisini görmediklerini belirterek, “Burası tek kelimeyle bir doğa harikası. Böylesine geniş ve rengarenk bir ortamda daha önce hiç bulunmamıştık. Burası sanki de bir cennet bahçesi gibi duruyor.” diye konuştular.

 
İnşaat sektörü bildiğiniz gibi!
 
HES'e tepki çığ gibi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnşaat sektörü bildiğiniz gibi!
Geçtiğimiz yıl tavana vuran maliyetler ve TOKİ uygulamaları yüzünden sönük ...
Zanlılar Erzurum'da
Sivas'taki suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 10 kişiden 7'si Erzurum ...
Çocukların yaz serinliği
Erzurum’un Horasan ilçesinde yaşayan çocuklar, ilçe merkezinden geçen ...
 
İşçi operasyonu
Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 91. yıl dönümünde törenlerinin yapıldığı ...
MHP'de Referandum hareketliliği
Anayasa değişikliği için 12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesinde ...
Demokrat Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Kotanlı, 2010 Yılı SBS Sınav ...
 
Erzurum yine yok!
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ...
Erzurum'da uçuç keyfi
Almanya'nın Aachen kentinde oturan evli ve bir çocuk babası İbrahim Çoban, ...
Feci kaza
Kars'tan Erzurum istikametine giden Arif Yıldırım yönetimindeki Metro ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri