Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
31 Aralık 2010 Cuma - 07:56

Finansçılar 2010'dan memnun

Erzurum’da 2010 yılında yaşanan ekonomik canlılık, finans kuruluşlarının dikkatinden kaçmadı. Albaraka Türk Katılım Bankası Erzurum Şube Müdürü Mustafa Şengül, “Erzurum’da ekonomik canlılık, 2010 yılının ikinci yarısından itibaren başladı. Eğer 2011 fırsatı iyi değerlendirilirse, Erzurum piyasalarında dolaşan sıcak para çok daha geniş kesimlere ulaşır.” dedi.

Finansçılar 2010 dan memnun

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum’da 2010 yılında yaşanan ekonomik canlılık, finans kuruluşlarının dikkatinden kaçmadı. Albaraka Türk Katılım Bankası Erzurum Şube Müdürü Mustafa Şengül, “Erzurum’da ekonomik canlılık, 2010 yılının ikinci yarısından itibaren başladı. Eğer 2011 fırsatı iyi değerlendirilirse, Erzurum piyasalarında dolaşan sıcak para çok daha geniş kesimlere ulaşır.” dedi.
//ŞENGÜL’ÜN DEĞERLENDİRMESİ
Albaraka Türk Katılım Bankası Şube Müdürü Mustafa Şengül, Erzurum’da 2010 yılı ekonomisinin fotoğrafını çekti. Ekonomide 2010 yılında yaşanan hareketliliğin, Türkiye genelinde göze çarptığını ve Erzurum’da ise, yılın ikinci yarısından itibaren kendisini göstermeye başladığını kaydeden Şengül, özellikle konut, taşıt ve özel yatırım kredilerinin faizlerinde yapılan indirimlerin, piyasalara nefes aldırdığını söyledi. Önceki yıllarda hangi amaçla olursa olsun kredi kullanımında bir gerileme süreci yaşandığını anımsatan Şengül, 2010 yılında özellikle küçük esnafın sıcak para temin etme konusunda daha cesur bir duruş sergilediğini ifade etti. Bu gelişmenin, piyasalardaki düzelmenin başlıca göstergesi olduğuna vurgu yapan Şube Müdürü Şengül, “Görünüşte çok basit gibi algılansa da, 2011 Kış Oyunları için Erzurum’da girişilen hazırlık çalışmaları ekonominin odak noktalarını harekete geçirdi. Küçük esnaf canlılık gördü, zarardan kazanca döndü. Ev ve araba alım satımları başta olmak üzere çeşitli sektörde yapılan yatırımlar, bu rahatlamanın bir sonucu olarak değerlendirilebilir.” ifadelerini kullandı.
ŞENGÜL: ERZURUM, KIŞ OYUNLARIYLA KENDİNİ İFADE EDEBİLMELİ
2010 yılında piyasaların büyük ölçüde canlanmasına neden olan 2011 Kış Oyunları’nın, yeni yılda da piyasaların beklentisini büyük ölçüde karşılayacağına inandığını vurgulayan Şengül, piyasaların bu canlılığı koruyabilmesi ve sıcak paranın çok daha geniş kesimlere ulaşabilmesi açısından kış oyunları fırsatının çok iyi değerlendirilmesi gerektiği görüşünü savundu. Mustafa Şengül, “Herkes kabul etmelidir ki, 2011 Kış Oyunları’ndan sonra Erzurum artık farklı bir kimliğe bürünecek. Özellikle kış turizmi açısından, Erzurum devamlı göz önünde olmaya başlayacak. Gösterilen bu ilgi, zamanla yatırıma, buna paralel olarak istihdam ve yeni kaynaklara dönüşecek. Bu nedenle Erzurum’un 2011 Kış Oyunları’nda kendini en iyi biçimde ifade etmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Öte yandan yılsonu itibariyle Erzurum’daki piyasaların moral seviyesinin oldukça yükseklerde bulunduğunu ifade eden Albaraka Türk Katılım Bankası Erzurum Şube Müdürü Mustafa Şengül, bu durumun, yeni yatırımların yolunu ve beraberinde kazanç kapılarını açacağını kaydederek, 2011’deki ekonomik canlılığın, 2010 yılını bile geride bırakma ihtimalinin çok yüksek olduğunu sözlerine ekledi.
 

 
KUDAKA, proje destek süreci başladı
 
Çintımar'dan, 'Şükür Başardık', kurbanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA, proje destek süreci başladı
KUDAKA KOBİ ve Tarım-Turizm-Sanayi Mali Destek Programları’na yapılan ...
Göçte lideriz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MGK'nın bildirisiyle ilgili, "MGK ...
'Erzurum'u seviyoruz, hakkımızı arıyoruz'
CHP Kars İl Örgütü'nden Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun lojistik merkezlerinden ...
 
Şekerciler müjde bekliyor
Türkiye Şeker-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin, “Erzurum ...
ETB'ye göre Erzurum iyi yolda
Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakki Hınıslıoğlu, geride kalacak ...
Lojistik Köy tartışmaları dinmiyor
Yapım çalışmaları aralıksız devam eden Kars-Tiflis- Bakü (KTB) demiryolu ...
 
Zam, sürücüleri çileden çıkardı
Son günlerde adeta zamla yatılıp, zamla kalkılan akaryakıt istasyonlarında, ...
2011 ‘Gönüllü Aile Kampanyası’ başladı
ATATÜRK Üniversitesi Rektörlüğü ve Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü, ...
DASİDEF 2010'u sorguladı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Yönetim ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri