Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
14 Haziran 2011 Salı - 09:04

Hedef: Lider İl Erzurum

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hizmet siyasetinin, Türkiye siyasetini yönlendirdiği ortaya çıkmıştır" dedi. Bakan Akdağ, AK Parti Erzurum İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, milletvekili Seçim sonuçlarının Türkiye'ye ve Erzurum'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hedef: Lider İl Erzurum

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hizmet siyasetinin, Türkiye siyasetini yönlendirdiği ortaya çıkmıştır" dedi.
Bakan Akdağ, AK Parti Erzurum İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, milletvekili Seçim sonuçlarının Türkiye'ye ve Erzurum'a hayırlı olması temennisinde bulundu.
DEMOKRASİ KAZANDI
Demokrasinin bir kere daha kazandığını ifade eden Akdağ, "Demokrasi kazanmıştır, millet kazanmıştır. Hizmet siyasetinin, Türkiye siyasetini yönlendirdiği ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin siyasi tarihinde 12 Haziran'ın önemli bir yere sahip olduğuna inanıyorum. AK Parti, 3 dönem oylarını artırarak iktidar olmuştur" dedi.
HELALLİK İSTEDİ
"Seçim sürecinde kimin kalbini kırdıysak hepsinden helallik istiyoruz" diyen Akdağ, "Önümüzdeki dönemde en önemli çalışmamız yeni anayasa olacaktır. Biz de Erzurum milletvekilleri olarak buna katkı sunmaya çalışacağız" diye .
Akdağ, "Demokrasi, millet iradesi ve istikrar kazandı. Hizmet siyasetinin Türkiye'nin siyasetini yönlendirdiği ortaya çıktı. 12 Haziran'a o gözle bakıyorum. Ülkede siyaset yapan herkes bundan sonra ancak hizmet siyasetinin geçerli olacağını bilecek. Ona göre siyaset yapacak. Türkiye'nin siyasi tarihinde 12 Haziran'ın böylesine bir önemi vardır. AK Parti Türk demokrasisinde bir ilke imza attı. Üç dönem oylarını artırarak iktidarda kalma başarısını gösterdi. Seçim sonuçlarıyla birlikte sorumluluk duygumuzun da ne kadar yükseldiğini biliyoruz. Milletimiz huzur ve refah içinde yaşasın, bu refahı adaletli biçimde paylaşmak istiyoruz. Partimizin ismiyle müsemma olan adalet ve kalkınma devam etsin. Bütün arzumuz budur. Çalışmalarımızı buna göre yapacağız. 12 Haziran akşamı Başbakan Erdoğan, tarihi bir konuşma yaptı. Satır başlarından olanı, Başbakan Erdoğan'ın helallik istemesi ve artık ülkenin geleceğine birlikte yürümemizi ortaya koyan konuşmasıydı. Biz de Erzurum milletvekilleri olarak bütün çalışmalar sırasında hangi kardeşimizin gönlünü kırmış, incitmiş isek hepsinden helallik istiyoruz. Bütün dinamik unsurlarla, partiler ve sivil toplumla birlikte ülkeye ve şehre yeni bir hizmet dönemini başlatıyoruz. Önümüzdeki dönemde en önemli çalışmalar Anayasa çalışması olacak. Biz de milletvekilleri olarak katkı vereceğiz. Bu çalışmaların toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak şekilde olacağını düşünüyorum. Hepimizin arzuladığı sivil bir anayasaya, halkın özgürlük alanlarını genişleten, demokrasiyi yükselten, bireyi devletin karşısında güçlendiren bir Anayasa'ya kavuşacağız" dedi.
MARKA ŞEHİR HEDEFİ
Yeni dönemde Erzurum için ortaya koydukları "2023 vizyonunu" yerine getireceklerini belirten Akdağ, "Bir marka şehir oluşturmak istiyoruz. Şehirciliği en mükemmel hale getirmek istiyoruz. Belediyelerimizle birlikte Erzurum'u daha yaşanabilir şehir haline getirmek için kararlıyız. Erzurum büyük bir sağlık şehri olacak. Bunun için bin 500 yataklı hastane yaptırıyoruz ve ihale süreci tamamlanmak üzere" dedi.
ETÜ
Akdağ, Erzurum Teknik Üniversitesinin yerleşkesinin kurulması için de bu dönemde çalışmaların tamamlanacağını, bu üniversitenin birkaç binasını kentin doğusuna yaptıracaklarını, bu şekilde şehrin doğusunun da gelişeceğini anlattı.
KIŞ TURİZMİ
Kış turizmi alanında başlatılan çalışmaların devam edeceğini, kente yeni oteller yapılması için ilgili kurumların görüşmeler yaptığını dile getiren Akdağ, otellerin yatak kapasitesini 10 bine ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.
KÖYDES
Köylere de hizmetlerin yeni dönemde şeffaf bir şekilde verileceğini vurgulayan Akdağ, bu hususta alınan karar gereği, 2015 yılına kadar tüm köylerin eksikliklerini tamamlamak üzere bir program yapacaklarını, tüm köylerin hangi hizmeti, ne zaman alacağını önceden bileceğini kaydetti.
SU SORUNU
Erzurum'un içme suyu ile ilgili tartışmalara da değinen Akdağ, kente verilen içme suyunun temiz ve sağlıklı olduğunu, sadece şebekeden kaynaklanan bir kalite sorunu bulunduğunu, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin bu sorunu çözmek için altyapı yenileme çalışması yapacağını ifade etti.
Şebeke dağıtım sisteminin eski demir borulardan kurulu olması ve suyun da bu borularda beklemek suretiyle sarıya dönüştüğünü anlatan Sağlık Bakanı Akdağ, "İçme suyumuz temiz. Zaman zaman evlerimizdeki musluklardan sarı renkte su akıyor. Ben de şahit oldum buna. Ancak bu suyun kirli olmasından değil, şebeke sisteminin demir borulardan oluşması ve demirin de rengini suya vermesinden kaynaklanıyor. Birkaç saniye musluğu açıp sarı suyu akıttıktan sonra su doğal rengine dönüyor. Bütün bunlara rağmen suyumuz temiz." dedi.    
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehir şebekesinin yenilenmesi için büyükşehir belediyesi tarafından ihale çalışmalarının da başlatıldığına dikkat çekti.
    Bakan Akdağ, Çat İçme Suyu Barajı'nın kendilerinden önceki hükümet ve belediye tarafından proje edilip yapımına başlandığını ancak kendi hükümetleri döneminde hizmete açıldığını da sözlerine ekledi.
Sağlık Bakanı Akdağ, 12 Haziran Pazar günü yapılan milletvekili genel seçimlerinde 5 milyon seçmen kazandıklarını söyledi, oylarında artış yaşandığını vurguladı. Sağlık Bakanı Akdağ, "Oylarınızı arttı ancak parlamentoda sandalye sayınız azaldı. Konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: "Teknik bir mesele. Doğrusu ben bunun üzerinde çok kafa yormuş değilim. Ama vekil sayımızda çok önemli bir düşüş yok. Sonuçta zannediyorum 326 ile 15 eksiğiyle tamamlanmış olacak ki tabi bu kadar iller arasında oy oranın değiştiği dönemde buna benzer değişikliklerin olması tabiidir. Burada önemli olan AK Parti'nin oylarını artırıp 5 milyon yeni seçmenle güven tazelemesidir. Bu dönemde 5 milyon yeni seçmen AK Parti'ye oy vermiştir. Yani Türk milleti, 'AK Parti'ye yürü, biz senin arkandayız, biz senden hizmet bekliyoruz.' demiştir."
"MİLLET HİZMET İSTİYOR"
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Akdağ, "Bdp oylarında bir arış var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Erzurum'da biraz artış oldu. Çok büyük bir artış değil, Türkiye genelinde milletvekili olarak biraz bir artış var, ama oy olarak fazla bir artış değil" dedi.
Akdağ, şunları kaydetti: "Bir parti, 'oyumuz biraz arttı' diye memnun olabilir ya da oyu düşmedi diye memnun olabilir. Ama herkes şunu diyebilir; bu geçici memnuniyetler ne o partilere ne de hiç kimseye bir yararı yoktur. Millet hizmet istiyor. Biz bu hizmeti yaparken bütün partilerden de destek bekliyoruz. Hizmet üzerinden siyaset üretmeliyiz. Hizmet üzerinde tartışmalıyız. Bundan sonra böyle yapacağız. "
Bakan Akdağ, bir gazetecinin "(Hizmet endeksli siyaset yapıyoruz) dediniz. Erzurum'un güney ilçeleri Karayazı, Karaçoban ve Tekman'da oylarınız düştü. Bu ilçeler Cumhuriyet tarihinde almadığı hizmetleri aldı. Ama bir vefasızlık var gibi... Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Hiç böyle değerlendirmiyoruz. Yaptığımız her hizmet, hizmet ettiğimiz vatandaşımızın hakkıdır, zaten. Biz kimseye lütufta bulunmuyoruz. 74 milyon insan, 780 bin metrekare üzerinde yaşayan her insan, bu hizmete layıktır. Biz vazifemizi yapıyoruz, vazifemizi yapmaya devam edeceğiz. "
Toplantıya, AK Parti Erzurum milletvekilleri katıldı. 
 "LİDER ŞEHİR ERZURUM"
Erzurum'un Kış Oyunları için yapılan 650 milyon liralık yatırımla artık kış turizminden konuşur hale geldiğini anlatan Bakan Akdağ, şunları söyledi: "Şimdi yatırımcılar Erzurum'da otel yapacak. Böylece yatak kapasitesi, 10 bine ulaşacak. Bunlar binlerce gence iş kapısı olacak. Çağrı merkezlerine birkaç yıl önce 5 bin hedefi koymuştuk. Şu an bu hedefin 2 bin 500'üne ulaştık. Yılsonunda 3 bin 300 genç, bu merkezlerde çalışıyor olacak. Bizim 2023 vizyonumuzda hizmetler sektörünün lider şehri Erzurum var. Üniversitede 100 bin öğrenci, kış turizmi ve çağrı merkezlerinde 10'ar bin istihdam. Sağlık merkezi olarak Orta Doğu'dan, Asya'dan belki Avrupa'dan hastaların geldiği bir kent. Bunlar Erzurum'un vazgeçilmezleri. Ayrıca hayvancılık kentin ikinci önemli sektörü olarak daha da güçlenecek. Entegre et sektörü, yeni kombinası, tren yolu taşımacılığı ile Ezurum yeniden hayvancılığın merkezi haline gelecek. Yol işi çok önemli. 2023'e giderken Rize'den Ovit üzerinden 14 bin kilometreye yakın bir tünel açacağız. Projeleri tamamlandı, 2012'de ihalesi yapılacak. O tünelinden İspir üzerinden Erzurum'a gelinecek. Böylece Rize, önemli bir liman olarak güneye, Erzurum üzerinden bağlanacak. Kop Tüneli'nin inşasına 2012'de başlıyoruz, 2015'te bitecek. Böylece iki kanaldan Rize ve Trabzon üzerinden güneye açılacak yolun kavşağında Erzurum olacak. Böylece hayvancılık ürünlerini kolayca limana ulaştırmış olacağız. Kış sporları ve turizminde önemli bir aşama kaydedildi. Gelecek yıl Erzurum'da 6 organizasyon yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve yatırımcılarla görüşerek yatak kapasitesini 10'e çıkarmayı hedefliyoruz. Orada termal ve kış turizmi bir arada sunulacak. Lojistik merkezin ihalesinin yapıldı ve işe başlandı. Hızlı tren projesi de yakın zamanda hayata geçecek. Erzurum'u marka şehir haline getiriyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda istediğimiz kadar hızlı hareket edemedik. TOKİ ile yaptığımız işler var ama bunu yeterli bulmuyoruz. Erzurum'un kentsel dönüşümünü sağlayacağız."
TOPLU KONUT
Dargelirliler için 3 bin konut planladıklarını kaydeden Bakan Akdağ, "Sosyal refahın geliştirilmesi belki de 2023 vizyonun en önemli tarafı. Önümüzdeki dönemin yeni bir projesi olan, ihtiyacı olan riskli aileler için sosyal destek uzmanlığı sistemini hayata geçireceğiz. Bunu Aile hekimliği sistemine benzetebilirsiniz. Aynen buna benzer biçimde sosyal desteğe ihtiyaç duyan aileleri bir dosya içinde takip etmeye başlayacağız. Farklı kurumların verdiği desteği koordine edeceğiz. Hükümetimiz, hayal ticareti yapmıyor, halkının sorunlarını çözmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra Erzurum'un, geçmişine, manevi köklerine bağlı bir şehir olmasını da hedefliyoruz. Köyde veya kentte olsun, küçüğün büyüğüne saygı gösterdiği, komşuluk ve insanca ilişkilerin yok olmadığı, Türk örf ve adetlerinin, İslam'a ait değerlerin ayakta durduğu bir şehir. 2023'te zengin bir ülke olacağız ve Erzurum'da burada yerini alacak. Ama 2023'te bazı batılı ülkelerde olduğu gibi Türkiye'yi yaşlıların huzurevlerine konulacağı bir Erzurum ve Türkiye, olacaksa bunu istemeyiz. Açıkça söyleyelim. Bu sadece hükümetin değil herkesin işidir. Herkes bu meseleyi dert edinirse, bunu gerçekleştiririz" şeklinde konuştu.
yaptı.
 

 
Anketleri yanıltan sonuç
 
AK Parti tavan yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK parti 71 ilde birinci
AK Parti, milletvekili genel seçimlerinde 81 ilin 71'inde birinci parti ...
Akdağ'dan dadaşlara övgü
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AKP'nin Erzurum'da yüzde 70'e yakın aldığı ...
Erzurum'da AK Parti oyları arttı
AK Parti Erzurum’da, seçmen sayısını ise 48 bin 143 kişi, oy oranını ise ...
 
Seçmen 'AK Parti' dedi..
24’üncü Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yer alacak milletvekili ...
Seçmene oy kullanın çağrısı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayları Oktay Öztürk, ...
Palandöken'den son tur
12 Haziran’daki genel seçimler öncesi seçim çalışmalarını tamamlayan CHP ...
 
Seçmen sayısında 30'uncuyuz
Erzurum’da 480 bin 932 seçmen 2 bin 452 sandıkta oy kullanacak. Seçmen ...
Erzurum'a süper müjde
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasınad oynanacak ...
Aksak'tan 6-0 vurgusu
Erzurum kamuoyunda ki siyasi hava AK Parti’nin Erzurum’dan 6 milletvekili ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri